WOW – locul de întâlnire al femeilor din online

Suntem zi de zi pe blog, pe Facebook, Twitter și pe mai noul Pinterest. Ne punem pe tavă poveștile din călătoriile noastre, împărtășim chiar și cele mai rușinoase secrete și nu ascundem greșelile pe care le facem. Însă nu suntem singurele care fac asta. Am cunoscut cel puțin 100 de women on web și am vorbit, în principal, despre cum love s-a transformat în like.

Tudor Chirilă – despre femeia independentă

E foarte ușor să cazi în capcana internetului. Adică să creezi conținut doar de dragul de a fi prezent în online. Posturile de pe Facebook și ciripelile de pe Twitter devin trecut în no time. Și uite-așa provocarea noastră zilnică e să creem conținut pe care să-l citeși cu plăcere și care să fie de actualitate și mâine și săptămâna viitoare și peste un an.

Femeile au câștigat o independență la care ele nici nu visau acum 80 de ani” zice Chirilă. Eu mă întreb dacă femeile călătoresc mai mult acum decât în urmă cu aproape un secol. Răspunsul e lense de ghicit. „Cred în dilatarea timpului. Iar internetul nu ne dă mai mult timp.” Și noi am vrea mai mult timp pentru călătorit dar pe noi internetul ne ajută. Ne ajută să ne organizăm atât de bine încât timpul efectiv petrecut într-o călătorie să fie plin. De fotografii frumoase, de povești de neuitat, de oameni frumoși.

Emilia Popescu – ambasador Activia

Emilia Popescu nu e un om al online-ului. Cu toate astea, se mândrește foarte tare cu faptul că știe să-și rezerve bilete de avion pe Internet. Să-nțeleg că Emilia e o TravelGirl? În orice caz, cele 100 de femei din online prezente au convins-o că e musai să-și facă o pagină de Facebook, pentru ca lumea să o aplaude și dimineața, nu doar seara la teatru.

Cristian Lupșa – Decât o revistă

„Responsabilitatea ta ca povestitor e și să bagi degetele în ochi uneori.” Vrem nu vrem, spunem lucrurilor pe nume de fiecare dată când ne așezăm în fața unei pagini albe și vrem să povestim despre călătoriile noastre. Nu ne ferim să criticăm, să trimitem mailuri autorităților atunci când constatăm că ceva e în neregulă cu locurile pe care le vizităm. Așa suntem noi. O fi bine?

Cristian ne-a vorbit despre o mulțime de femei faine. Despre proiectele lor, despre poveștile lor și despre cât de diferite suntem una de alta. Nu contează de unde ești, ce educație ai, ce muzică îți place să asculți sau câți ani ai: dacă ai o pasiune, urmeaz-o. Dacă îți place să călătorești, fă-o! E atât de simplu.

Caută femei pe net” e îndemnul lui Cristi. Noi îți zicem să cauți poveștile travelgirls.ro și nu numai pe net. De fapt, Cristi se referă la femei de succes, la exemple demne de urmat. Știm că urmărești mulți călători ce-și pun poveștile online și că mulți dintre ei sunt femei. Nu sta doar să le citești ci urmează-le exemplu și fă ce ți-ai dorit dintotdeauna: călătorește!

Cristina Bazavan – blogger

Cristina ne-a povestit despre Horia Colibășanu. Horia a escaladat anul trecut 4 dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din lume. Când a ajuns sus nu a vrut decât să înfigă steagul, să înregistreze mesajul sponsorului și să plece mai repede de acolo. Abia a doua zi a trăit bucuria cuceriri vârfurilor.

Ni se întâmplă și nouă, de multe ori, să ne bucurăm de un moment abia după ce a trecut. Încearcă totuși, măcar o dată, să te oprești pentru câteva clipe și să trăiești momentul. Sigur că apoi poți să retrăiești de câte ori vrei tu acele clipe. Dar momentul ăla nu se compară cu nimic. Încearcă și ai să-mi dai dreptate.

Unul dintre sfaturile Cristinei e să-ți păstrezi curiozitatea proaspătă. Doar atunci vei descoperi lucruri uimitoare. Fii cu ochii în patru de fiecare dată când ajungi într-un loc, fie că ai mai fost sau nu acolo. Doar așa vei descoperi povești. Poveștile oamenilor de acolo, poveștile unor locuri uitate sau ascunse.

Roxana Farca – Lumea Mare

Roxana și-a început discursul spunând despre călătorii că „sunt cel mai frumos mod de a ne petrece timpul liber.” Eu aș spune însă că timpul liber pentru un pasionat al călătoriilor, pentru un blogger care trăiește din asta nu e niciodată suficient. Pentru ea, cele 12 ore petrecute la birou s-au transformat în 12 ore de muncă acasă, practic se dedică o jumătate de zi unei pasiuni. Asta sigur, atunci când nu e pe drumuri. Pe motocicletă sau nu. Apropo de asta, fiți cu ochii pe ea pentru că lucrează la un nou proiect: slowride.ro. Nu vă spun mai multe.

Nu o cunoșteam până acum pe Roxana dar am înțeles încă o dată, dacă mai era nevoie, că succesul chiar se măsoară în oamenii pe care îi întâlnești pe drum. Însă așa cum spunea și Cristina Bazavan, e important să fii atent în jurul tău pentru a descoperi oamenii aceia speciali.

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.