Wild Carpathia 4: White Carpathia

Ați auzit cu siguranță de Charlie Ottley, „vinovat” de seria de documentare de pe Travel Channel despre țara noastră, serie care a făcut senzație în lumea întreagă – a fost tradusă în 11 limbi și difuzată în 110 țări! Primul Wild Carpathia a fost susținut financiar din buzunarul lui Charlie, al coproducătorului documentarului și al fundației European Nature Trust iar episoadele 2 și 3 au fost plătite de Guvernul României. Pentru cel de-al 4-lea și ultimul episod din serie e nevoie să facem chetă și să strângem în maximum o lună 50000 de lire pentru ca proiectul să poată începe în octombrie.

Am aflat de strângerea de fonduri de pe kickstarter de la un cititor al TravelGirls (căruia îi mulțumim), e admirabil că un jurnalist străin se străduiește atât de mult să promoveze România și e revoltător cum autoritățile îi întorc spatele. La urma urmei, sunt mai importante carnavalurile kitsch în Mamaia, petrecerile populare în piețele din orașele de provincie sau construirea unor pavilioane jalnice la târgurile de turism internațioanale? N-ar trebui să mă mire ce se întâmplă totuși, de vreme ce n-au fost în stare să asigure intrarea gratuită la Palatul Parlamentului a grupului de 30 de bloggeri străini  care au participat la evenimentul #EnjoyBucharest, după cum a povestit Alex Filip pentru IQads.

Revenind la oile noastre, pentru White Carpathia s-au strâns deja 50000 de euro dar mai e nevoie de încă pe-atât pentru ca filmările celui mai tare documentar de promovare a României să înceapă. Până acum s-a strâns doar a 10-a parte, mai e timp puțin peste o lună să ne mobilizăm cu toții și să facem în așa fel încât proiectul să continue. Pentru că e de departe cel mai frumos lucru care i s-a întâmplat României până acum în materie de promovare turistică.

Acest al 4-lea episod – White Carpathia – va fi despre tradițiile din țara noastră și va prezenta România ca o destinație perfectă pentru iarnă și se va filma din octombrie până în mai în Transilvania, Bucovina, Moldova și Maramureș.

Pe kickstarter pot fi făcute donații între 10 și 1000 de euro și pentru fiecare sumă, oricât de mică, veți fi recompensați cu câte ceva. TravelGirls.ro este citit în fiecare lună de peste 100 de mii de pasionați de călătorii, dacă unul din 10 ar dona suma minimă – 10 lire și tot s-ar strânge mai mult decât este nevoie.

Altfel, mi-ar plăcea să văd pe genericul de final menționate agenții de turism, mai ales pe sectorul incoming – pentru că ele sunt beneficiarii direcți ai acestui serial, companii aeriene sau fundații. Evident, menționarea se face în schimbul ajutorului financiar.

Mesajul lui Charlie Ottley poate fi văzut și pe pagina oficială de Facebook:

Hello everyone and……help!. We need to make another Wild Carpathia urgently – to promote the beauty of Romania…

Posted by Wild Carpathia on Monday, August 17, 2015

Long story short, toate detaliile campaniei de strângere de fonduri le găsiți aici iar mai jos vedeți cele 3 episoade ale Wild Carpathia.

Episodul 1

Episodul 2

Episodu 3

Au mai scris despre asta și:

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.