Cum a fost primul weekend la mare

Toate taberele școlare de la mare din timpul copilăriei mele au fost la Costinești. Încă din primăvară începeam să facem listele de elevi și timp de 2-3 luni plecarea la mare era principalul subiect de discuție printre noi, cei care urmam să ne facem de cap pe plajă. De cele mai multe ori, plecare era în prima ori a doua zi de vacanță, cu noaptea în cap, să fim siguri că ajungem la timp ca să prindem o zi întreagă pe plajă. Nu voiam să pierdem nicio secundă din mult așteptata săptămână la mare. Pentru mulți dintre noi, era poate singura vacanță în deplasare și sursa principală de amintiri plăcute din vară. Ne întorceam din tabără toți pârliți, cu nisip în buzunare și în păr, obosiți dar cu un zâmbet permanent pe față. Aveam apoi ce povesti tot anul prietenilor nebuniile făcute la mare: bătăile cu apă, jocurile de volei pe plajă, furișatul în discoteci și micile flirturi adolescentine.

casa lipton (1)

Am revenit în weekendul trecut, după foarte mult timp, în Costinești, în Casa Lipton. La fel ca în copilărie, m-am trezit cu noaptea în cap, m-am întâlnit cu mulți colegi și am stat aproape tot drumul cu nasul lipit de geam ca să văd mai bine macii. Costineștiul nu a fost așa cum mi-l aminteam dar a fost așa cum îmi place acum: liber (deh, încă suntem în extrasezon), liniștit, curat și plin de flori.

Primul contact cu marea

Indiferent de program, de vreme ori de ce-ar zice oricine, primul lucru pe care-l fac atunci când ajung la mare e să fug repede pe plajă și să încerc apa cu degetele. Temperatura apei era numai bună de bălăceală așa că după nici jumătate de oră pe plajă, mi-am luat inima în dinți și am făcut prima baie în mare de anul acesta. Plaja din fața Casei Lipton era în weekend-ul trecut goală, presărată cu scoici și delimitată de un mal înalt acoperit cu maci. Un loc perfect pentru o după amiază caldă și relaxantă la mare, alături de o carte bună pe Kindle, un Lipton Mojito rece și nisip în păr.

Casa lipton o vara pe zi casa lipton (3)

casa lipton (2)

Fun facts (învățate pe piele de TravelGirl):

 • crema cu protecție solară nu trebuie să lipsească din bagaj atunci când mergi la mare. Și mai important, crema trebuie să părăsească bagajul când ajungi la mare și trebuie să își găsească locul pe pielea ta înainte ca ea să se înroșească.
 • bea multe lichide, mai multe decât ai putea crede că ai nevoie. Lipton Mojito e o opțiune. Una cu 30% mai puțin zahăr.
 • durează cam 30 de secunde să te obișnuiești cu apa mării la 20 de grade.
 • plaja dinspre epava din Costinești e mai liberă decât cea de la Obelisc.
 • o dată cu înaintarea în vârstă, e din ce în ce mai greu să te trezești să vezi răsăritul la mare. Soluție: petrece toată noaptea!
 • un loc bun pentru distracție, dans, muzică bună și o priveliște incredibilă: Famagusta

 

Cum am băgat vara în casă

Cum vom tot reveni în Casa Lipton de la mare în acest sezon, am hotărât să o decorăm în spiritul verii, cu multe culori și idei creative. Pe lângă propunerile primite de la voi, am avut și ajutorul a două arhitecte simpatice plimbate în toată lumea: Irina și Simona. Ne-am organizat în două echipe, eu am fost în gașca lui Dorian Popa și am folosit anvelope, panglici colorate, baloane, aracet, bandă adezivă, foarfece, hârtie de copt, acuarele și alte ustensile ca să ne punem amprenta asupra casei. Ce-a ieșit poți să vezi în imaginile de mai jos. Ceea ce poate nu se vede în fotografii sunt aracetul din par, degetele lipite de anvelope, mirosul de vopsea și hăhăielile din jurul lor. E interesant cât de bine se lucrează atunci când în jurul tău sunt marea, macii, un suc rece, briza, și nu geamurile unei corporații.

Casa_Lipton-0305

Fun facts:

 • acuarelele pe bază de apă nu pătează definitiv și iremediabil hainele.
 • baloanele acoperite cu aracet se pot sparge în timp ce tu, sau Carmen, le acoperiți cu aracet. Stai fără grijă, nici aracetul nu pătează definitiv și iremediabil hainele.
 • anvelopele folosite se pot transforma în scaune happy-happy-joy-joy cu foarte puțini bani.
 • baloane + aracet + hârtie de calc/copt = felinar
 • o masă desenată în culori vii de către prieteni poate fi un loc bun în jurul căruia să vă adunați seara la un suc.

Distracția continuă

Bălăceala, distracția și voia bună din weekendul trecut continuă toata vara aceasta alături de Lipton la mare. Câștigătoarea concursului nostru, Iuliana, împreună cu cineva drag ne va însoți între 14 și 17 august în Casa Lipton la mare. Punem la cale multe surprize ca să avem parte de un weekend prelungit de pomină – așa cum sunt toate călătoriile marca TravelGirls. În plus, tuturor celor care beau Lipton în vara aceasta li se pregătesc surprize foarte faine. Încă nu vă pot da toate detaliile dar un lucru e clar: va fi FUN!

casa lipton (4)

 

Vezi mai multe imagini din Casa Lipton pe Facebook și pe Instagram pe #ovarapezi.

Citește și: Ia-ți vacanță și gustă o vară pe zi

__________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.