O vară pe zi în locul unde nu se doarme niciodată  

N-am mai fost in Costinești de pe vremea când eram puștoiacă de liceu și îmi așezam prosopul de plajă cât mai aproape de boxe, să-mi bubuie muzica direct în cap și tot atunci plecam printre ultimii din cluburi și discoteci. Nu conta prea mult unde dormeam pentru că nu mergeam la mare să stau în cameră, pentru mine conta doar soarele, marea și distracția de dimineață până a doua zi dimineață. Ca mine erau în fiecare vară alte câteva sute de mii de tineri până în 20 de ani, așa cum eram eu atunci sunt și acum zeci de mii de tineri în fiecare weekend în Costinești.

Cod galben de distracție pe Plaja Lipton

Weekendul trecut am fost din nou în Casa Lipton și mini-vacanța a fost așa cum mi-am dorit-o: relaxantă, cu mâncare bună, cazare pe plajă, într-o cameră cu vedere la mare (păcat că diminețile au fost înnorate și nu am văzut soarele răsărind), cu bălăceală în mare, pe o plajă cu puțini oameni și cu activități faine cu oameni frumoși pe Plaja Lipton. Până la sfârșitul verii, sâmbăta și duminica, pe plaja cu umbreluțe galbene se întâmplă tot soiul de activități distractive: limbo, selfies cu sticla de Lipton și Frisbee cu care trebuie să dărâmi sticle de Lipton Ice Tea. Se lasă cu premii numai bune să vă facă vara mai frumoasă: tricouri, Frisbee-uri, mingi de volei, ochelari galbeni cool.

Casa Lipton Plaja Lipton O vara pe zi TravelGirls (16)

N-am fost singură la mare ci împreună cu Iuliana, câștigătoarea concursului pe care l-am organizat la începutul verii. Ne-am întâlnit pe Plaja Lipton, ne-am răcorit cu câte un Mojito (Lipton Mojito) și ne-am pus pe treabă: am umplut plaja de baloane uriașe de săpun, am înălțat un zmeu fioros căruia i-am agățat de coadă câteva sticle de Ice Tea și apoi l-am plimbat pe toată plaja din Costinești iar noaptea ne-am jucat puțin cu luminile și cu camera foto, adică am făcut light painting. Iar între ședințele de scris cu lumină în fața casei, departe de lumea (mai tânără) dezlănțuită câteva sute de metri mai încolo, am făcut o șezătoare ad-hoc și am stat la povești până mult după miezul nopții. În loc de foc de tabără am avut lampioanele de hârtie care erau lansate fără întrerupere spre cer.

Casa Lipton Plaja Lipton O vara pe zi TravelGirls (40)

 #oVARApe zi, în fiecare zi

Escapada de săptămâna trecută la mare mi-a amintit de vacanțele din anii de liceu, când îmi planificam din timp fiecare zi de vară, în așa fel încât să nu treacă vreuna fără distracție. M-am gândit că o să văd în fiecare zi răsăritul de la geamul camerei mele, că o să merg dimineața la 6 pe plajă și o să fie pustiu iar noaptea o să ascult greierii cântând. N-a fost să fie chiar cum mi-am imaginat, însă e important să vezi întotdeauna partea plină a paharului și să nu lași nimic să-ți strice planurile de vacanță: nici ploaia torențială, nici aglomerația de pe plajă și nici ambuteiajul de pe drumul spre casă.

Vara nu s-a terminat și s-ar putea să mai dăm o fugă la mare iar voi puteți în continuare să participați la concursurile Lipton Ice Tea și să câștigați premii fun: ochelari de soare și baxuri de Lipton Mojito. Toate astea pe pagina de Facebook Lipton.

Casa Lipton Plaja Lipton O vara pe zi TravelGirls (55)

În Costinești, vara nu se doarme nicio clipă

Nu mai am de mult 18 ani așa că nu apreciez prea tare un loc unde muzica bubuindă se aude zi și noapte din 5 locuri diferite, nu-mi place să mă bat pe un loc la o masă la orele prânzului cu alte câteva zeci de turiști la fel de înfometați ca și mine și nici nu vreau să mă trezesc la ora 6 să găsesc un șezlong liber pe plajă pentru că la 8 nu mai ai loc să arunci un ac. E clar, Costinești nu e un loc baby friendly (deși am văzut foarte multe familii cu bebeluși și copii mici aici). Dar zău că e cel mai nimerit loc dacă vrei să ai ce le povesti prietenilor care te întreabă când te întorci acasă: „Ei, cum te-ai distrat la mare?”. Pentru că aici e locul de pe litoral unde nu se doarme niciodată.

__________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

3 COMENTARII

  1. […] Anul trecut s-a întâmplat să ajung din noi la marea noastră, la Costinești, și nu oricând ci în cel mai aglomerat weekend din an (weekend prelungit, de 15 august). Stațiunea era paralizată, un haos generalizat, cozi la orice, plaja acaparată de zeci de mii de turiști la 8 dimineața (!) – cam acesta e tabloul reîntâlnirii mele cu Marea Neagră românească. Noroc că aveam un view de milioane din cameră, altfel aș fi luat-o la sănătoasa. Am scris despre asta aici. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.