Fire Fairies și călătoria vieții lor

Fire Fairies
Fire Fairies

Imaginează-ți 3 fete, o mașină de pompieri, un traseu de 18 000 kilometri, aproape o lună prin pustietate și o cauză nobilă. Deși pare greu de imaginat așa ceva, anul trecut visam să particip la The Mongol Rally și să plec într-o călătorie de neuitat, în condiții fără nicio legătură cu confortul, pentru a-mi demonstra că pot, pentru a face un traseu simbolic și, cel mai important, pentru a ajuta niște oameni amărâți din Mongolia. Aproape că uitasem de visul ăsta atunci când am primit mesajul fetelor Fire Fairies prin care ne anunțau că pleacă în Mongolia. Ele sunt singura echipă românească alcătuită exclusiv din fete care participă la The Mongol Rally.

Ce este The Mongol Rally

The Mongol Rally este un traseu incredibil ce pornește dintr-un capăt al Europei și se încheie în Ulan Bataar, Mongolia. Echipele pleacă pe cont propriu, în roadtrip-ul vieții lor poate, fără niciun fel de asistență, cu câte o mașină ce poate fi donată mongolezilor. Mașina trebuie să facă față traseului și să le fie utilă celor care o primesc. În plus, echipele trebuie să doneze câte o sumă de bani (considerabilă) pentru o cauză nobilă în țara de proveniență și o altă sumă pentru nevoiașii din Mongolia. Startul oficial pentru echipele din Europa de Est se dă pe 16 iulie 2012, din Praga, cu destinația Ulan Bataar, câteva săptămâni mai târziu.

FIREFAIRIES

Cine sunt și ce fac Fire Fairies

Fire Fairies reprezintă România în cel mai mare raliu umanitar din lume. Mai mult de atât, Fire Fairies sunt 3 fete pe care le îndrăgești de la prima vedere pentru că  sunt tinere, pline de viață, curajoase, vor să descopere lumea și nu le e frică de o aventură ca aceasta. Nu le e frică să se urce într-o mașină de pompieri și să străbată Bulgaria, Turcia, Georgia, Azerbaijan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgystan, Kazakhstan, Rusia și Mongolia.

Când le-am cunoscut, nu ne-am putut opri din zâmbit pentru că ne bucurăm mult pentru ele, credem în proiectul lor și ne-ar fi plăcut să fim și noi în echipă. O echipa de fete care pot străbate pustietatea în numele aventurii, pentru o cauză bună. Cine știe, poate într-un an va exista și o echipă TravelGirls.ro în drum spre Mongolia.

Cristiana, Ramona și Andreea s-au înscris toamna trecută în The Mongol Rally și de atunci stau ca pe ghimpi. Își fac planuri, vorbesc în stânga și în dreapta cu furnizori, caută sponsori, organizează evenimente, printează stickere, afișe, caută tricouri și, cel mai important, pleacă în Mongolia. Și-au împărțit reponsabilitățile și fiecare face ce știe mai bine. Una scrie pe blog și ține legătura cu media, alta vorbește cu partenerii, cealaltă se ocupă de promovare, apoi se unesc și organizează o petrecere, ba chiar și un mare concurs. Dar în definitiv, ele pleacă în Mongolia.

FIREFAIRIES

Ce putem face noi pentru Fire Fairies

Pentru ca proiectul acesta al lor care reprezintă România să aibă succes însă, el are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Le putem susține cu încurajări, putem vorbi despre ele ca să afle cât mai multă lume și, cel mai important, putem să le susținem financiar și material.

Pe lângă mașina de intervenție care va fi donată unei fundații de copii abandonați și abuzați din Mongolia, pentru a ajunge acolo, Fire Fairies au nevoie de vize, de echipament, de combustibil, de piese de schimb și de banii pentru donații. Banii se pot dona în contul asociației PARAMONGOLS: RO70BUCU2241211542086RON. În plus, putem cumpăra tricourile Fire Fairies pe care le găsim la petrecerile și evenimentele organizate de fete. Pentru a fi la curent cu pașii proiectului lor, urmăriți-le pagina Facebook Fire Fairies și împrăștiați informația. Nu se știe niciodată unde stă bine ascuns un sponsor.

Ce fac Fire Fairies pentru noi

FIREFAIRIES

Ne ajută să îi ajutăm în mod organizat pe cei mai puțin norocoși decât noi.

Ne motivează să fim mai buni și mai curajoși.

Reprezintă România în cel mai mare raliu umanitar din lume.

Ne arată că bunăvoința nu cunoaște limite.

Ne demonstrează că miile de stele de pe cerul de deasupra deșertului sunt mai bune decât cele 4 ale unui hotel.

Ne pregătesc un concurs foarte amuzant și oferă câștigătorului un weekend la Predeal.

Organizează petreceri frumoase peste vreo lună și ne așteaptă cu surprize.

Ne învață despre cultura mongolă la Street Delivery și Femei pe Mătăsari.

De ce ne plac Fire Fairies

Deși sunt foarte diferite, deși au mai călătorit până acum separat, Fire Fairies își dau acum proba de foc. Ne plac Fire Fairies pentru că ne regăsim foarte mult în atitudinea lor privind aventura și, de când le-am cunoscut, ne-am gândit că sunt adevărate TravelGirls. Au aceeași curiozitate și pasiune pentru călătorii ca și noi și au bătut și ele la rândul lor lumea în lung și în lat. Ramonei îi place să urce și pe crestele munților, Andreea este în comunitatea couchsurfing iar Cristiana abia așteaptă o noua aventură, iar asta nu ne-a făcut decât să rezonăm și mai mult cu ele. Fetele astea trei au depășit prejudecăți și temeri și au curajul să plece la drum în ceea ce reprezintă probabil călătoria vieții lor. Și nu o fac numai pentru ele. O fac pentru o cauză nobilă. TravelGirls.ro susține Fire Fairies. Susține-le și tu!

Update: În sfârșit, zânele ies la rampă! Fire Fairies fac prima lor petrecere pe 4 mai în Cool Cat, unde vor să vă cunoască și să vă ademenească. Noi am fost deja cucerite de ele, așa ca vom fi acolo! Exotic tropical bounce beats, shoturi în flăcări și trei Fire Fairies ne așteaptă să dansăm până dimineață și să ne arate cine sunt, pe unde și de ce o să umble la vară. Scot tricourile la inaintare și ne așteaptă cu brownies pline de ciocolată cu ghimbir și piper cayenne. Mmmmm!

Mai multe despre Fire Fairies și eveniment găsiți pe pagina lor de Facebook. Ne vedem acolo!

_____________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.