TOP 10 insule pe care probabil nu vei ajunge niciodată

Aerial shot of Snake Island.

Cu toții avem câte un loc îndepărtat din lume unde visăm să ajungem vreodată. Le-am văzut în vreun documentar, pe vreu website al vreunui explorator sau am citit despre el și de atunci suspinăm de fiecare dată când ne amintim de el. Multe dintre aceste locuri sunt poate imposibil de atins, ele fiind accesibile doar exploratorilor de profesie. Este cazul și acestor 10 insule de mai jos pe care probabil nu vei ajunge niciodată.

  1. INSULA WRANGEL

Unde se află? În Oceanul Arctic, între Marea Chukchi și Marea Siberiei de Est.

Cum arată? Nicăieri altundeva în emisfera vestică nu mai există o altă insulă atât de strâns înconjurată de ghețuri, încât să fie imposibil de ajuns până la ea pe mare, de mai mulți ani încoace.

  1. QUEIMADA GRANDE, SUPRANUMITĂ INSULA ȘARPELUI

Cum arată? Este locul unde trăiesc mii de vipere aurii cu cap de lance, o specie unică. De asemenea, este ascunzătoarea unde se odihnește de secole o comoară legendară, supranumită ”Comoara Trinității” și estimată la o valoare de sute de milioane de dolari.

  1. ARCHIPELAGUL CHINIJO

Unde se află? În nord-estul Insulelor Canare.

Cum arată? Acest grup îndepărtat de insule cu totul deosebite e la mare distanță de mulțimile de turiști veniți la plajă. Nu există însă nicio îndoială asupra importanței sale biologice, fiindcă aici se adăpostesc cele mai importante populații ale mai multor specii de păsări din Insulele Canare, precum și 14 specii endemice de nevertebrate.

  1. JAN MAYEN

Unde se află? În Oceanul Arctic (aparține Norvegiei).

Cum arată? Este supremul peisaj monocrom, în alb și negru. Aflat departe de ghețari și de zonele acoperite de zăpezi, e o priveliște alcătuită din stânci contorsionate de lavă neagră, amestecate cu nisip și bolovani de lavă la fel de negri, care se întind de-a lungul țărmului cu relief plat, mângâiat de marginea îngustă de spumă albă a valurilor mării.

  1. MYKINES

Unde se află? În Insulele Faroe, în nordul Oceanului Atlantic.

Cum arată? Poziția sa în largul Atlanticului și bogăția de specii de păsări pe care le adăpostește atrag numeroși vizitatori, care descoperă că insula emană o atmosferă energizantă, plină de forță și vitalitate.

  1. INSULA ASCENSION

Unde se află? În apele ecuatoriale ale Oceanului Atlantic de Sud.

Cum arată? Deși a fost descoperită în epoca de aur a marilor exploratori, Insula Ascension nu a fost niciodată colonizată. De fapt, pe acest pat golaș de cenușă vulcanică nu s-au stabilit niciodată nici măcar populații indigene. Nu se poate mândri cu ceva frumuseți anume, însă e mărturia clară a forțelor tectonice primare care au format-o ca pe o mostră de geologie sălbatică, deși deloc complicată.

  1. FERNANDO DE NORONHA

Unde se află? În Oceanul Atlantic, în largul coastelor Braziliei.

Cum arată? Această insulă oceanică este întruchiparea perfecțiunii peisajului tropical: un loc de o frumusețe uluitoare, cu țărmuri strălucitoare, înconjurată de apele turcoaz ale mării care îi mângâie plajele absolut superbe.

  1. MINGULAY

Unde se află? În Hebridele Exterioare ale Scoției.

Cum arată? Pentru majoritatea locuitorilor Marii Britanii, rămâne necunoscută, prea îndepărtată și imposibil de vizitat. De fapt, cei mai mulți nici măcar nu-i recunosc numele. Chiar și cei care fac ocolul insulei, rareori își dau osteneala să o viziteze, fiindcă se află în afara traseelor celor mai frecventate, tocmai în capătul lanțului Insulelor Hebride.

  1. INSULA RAMREE

Unde se află? În largul coastei Birmaniei.

Cum arată? Această insulă frumoasă, acoperită de păduri dese, este căminul unui trib de indigeni denumiți ”Sentinel”. Respingând orice contact cu lumea din afara insulei lor, aceștia sunt considerați a fi singurii oameni din lume care au mai rămas neatinși de civilizația modernă.

Citește mai multe despre Birmania (Myanmar)

  1. INSULELE COCOS (KEELING)

Unde se află? În Australia.

Cum arată? Un paradis tropical, alcătuit dintr-o colecție de 27 de atoluri de coral și două insule, cu o populație totală care nu depășește 600 de suflete. După ce Charles Darwin a acostat aici la bordul vasului său, HMS Beagle, a scris: “Mă bucur că am vizitat aceste insule. Astfel de formațiuni cu siguranță se numără printre cele mai frumoase locuri din lumea noastră.”

____

În curând pe ecrane

Despre insula de pe locul 2 din top, Queimada Grande sau Insula Șarpelui, așa cum îi spun localnicii, vom afla mai multe în curând, în noua emisiune Comoara de pe Insula Șarpelui ce are premiera pe Discovery Channel, marți, 15 septembrie, de la ora 20:00. Emisiunea este o călătorie aventuroasă, o adevărată expediție prin junglă a unei echipe ce încearcă să descopere o comoară de milioane de Euro (aur incaș) pe Insula Șarpelui.

Acești specialiști au adunat dovezi care îi conduc spre un loc unde nimeni altcineva nu ar mai îndrăzni să se ducă: o insulă îndepărtată, periculoasă, plină de mii de vipere ucigătoare. De aproape 500 de ani este căutată această comoară (Comoara Trinității) însă nimeni nu i-a dat de urmă. Despre încercările prin care trece echipa de exploratori și despre cum se termină povestea, vom afla afla în curând, marți la ora 20:00 pe Discovery Channel.

Înarmați cu tehnologii performante, exporatorii noștri vor încerca să găsească și să folosească mai multe indicii care au protejat comoara atâtea secole la rând. Ei vor avea însă nevoie de nervi de oțel, fiindcă vor avea de înfruntat pirați moderni, condiții meteo dificile și unul dintre cele mai periculoase locuri din lume, unde un singur pas greșit ar putea să-i facă să piardă nu numai bogății incredibile, ci în ultimă instanță chiar propriile vieți. Cum se termină povestea? Vedem pe 15 septembrie la ora 20:00 pe Discovery Channel.

 __________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa

Narcisa

De peste șase ani scriu despre călătorii pe TravelGirls.ro, călătoresc și lucrez în Comunicare în turism numai pentru proiecte care-mi plac. Sunt dependentă de ieșirile din oraș, îmi place confortul unei cazări cu o priveliște bună dar și cerul înstelat ce se vede din ușa cortului. Plec oricând de acasă pentru munți, mâncare, snorkeling, sate ori case de oaspeți și îmi place la nebunie Instagram.
Narcisa
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.