Recomandări de weekend: oameni care și-au luat lumea în cap

  • Citește povestea lui Radu Diaonescu: un român programator, trail-runner, iubitor de munte și (extrem de) biciclist care a plecat un pic de acasă. Adică vreo 9 luni, 15 000 de kilometri pe bicicletă prin Asia Centrală, pe urmele lui Marco Polo.

Daca ar fi sa fac un exercitiu de imaginatie, sunt trei momente care imi vine acum un minte. Unul e momentul plecarii, atunci cand stii ca ai 9 luni in fata, cel de-a doilea e pe undeva pe la jumatatea calatoriei, pe drumul matasii pierdut in mijlocul pustietatii pe undeva prin Asia Centrala, iar ultimul e momentul intoarcerii acasa, la toate lucrurile familiare, la muntii si la oamenii care imi sunt dragi. Si fiecare dintre momente are propria frumusete, dar nu pot exista unul fara de celalalt.

Nisa Coasta de Azur Franta (14)

  • Oamenii aceștia pleacă în iulie în Mongolia în cel mai mare raliu caritabil din lume. În acel raliu la care eu visez de câțiva ani deja. Și pentru că nu se duc doar pentru aventură ci și ca să ajute oamenii de acolo, ei strâng bani pe care să-i doneze unei clinici de cardiologie ce se va construi în Mongolia – proiect făcut în colaborare cu medici cardiologi din România. Așadar, orice ajutor e foarte bine venit, fie că e vorba de vorbe bune, bani, produse, pile, relații, cunoștințe, sponsori, share-uri. Dă mai departe. Be libre. Duba Libre.

Citește și povestea fetelor Fire Fairies care au plecat anul trecut în Mongolia și pe are le-am susținut cu drag în călătoria lor.

croaziera thassos grecia (7)

  • Cât timp îți ia să-ți faci bagajele și să pleci pentru o săptămână pe o insulă grecească? Până pe 24 mai îți ajunge timpul? Avem o provocare pentru tine: înscrie-te în concurs și poți câștiga un sejur în Thassos. Mai multe detalii aici.
  • Crucea de pe Caraiman, intrată în 2013 in ”Guiness Book ”, ar putea deveni „perla Bucegilor”. Autoritățile locale, ajutate de guvernul norvegian, vor să investească în acest monument două milioane de euro pentru un heliport luminat noaptea, o terasă suspendată deasupra prăpăstiilor dar și un muzeu al casei regale, care a donat banii pentru ridicarea impresionantei construcții.

  • Un proiect pentru dezvoltarea zonei turistice Semenic a fost prezentat de curând la Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Proiectul vrea să transforme Semenicul într-o destinaţie turistică 12 luni pe an. Acesta va include 2 zone schiabile, un centru de agrement şi sport nautic, un parc acvatic, un centru hipic, unul pentru spectacole în aer liber şi un sat de vacanţă. Mai multe detalii și imagini găsiți aici.

 

În fiecare weekend îți arătăm care sunt cele mai interesante noutăți despre călătorii și călători. În plus, îți oferim și recomandări de articole pe care merită să le citești ori ghiduri și filmulețe care îți vor prinde foarte bine la drum. Dacă vrei să le vezi pe cele din săptămânile trecute, intră pe secțiunea NOUTĂȚI.

__________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.