O pizza cu aromă de Italia, vă rog!

Nu suvenirurile îmi amintesc de călătoriile în care am fost, nu check-in-urile pe Faceebook și nici pozele yo-la-Pantheon ori yo-pe-Fontana-di-Trevi. Ce mă transferă instant din birou înapoi într-o vacanță sunt mirosurile, aromele, accentul vreunei limbi străine ori vreo melodie. Fructele de mare bine gătite îmi amintesc mereu de Positano, pastele și pizza aromate mă duc cu gândul la Roma iar înghețata cu adevărat bună mă face să mă gândesc la primul gelato delicios din Amalfi. Cum nu-mi place să gătesc și nici nu cred că am șanse să reproduc cu succes vreo rețetă încercată în străinătate, prefer să mă las pe mâna localnicilor sau a bucătarilor îndemânatici de acasă. Ei știu mai bine ce și cum să combine în așa fel încât după prima felie de pizza să simți că ești acolo, la Mama mia! acasă.

Prima pizza vera

Prima pizza pe care am mâncat-o în Italia a fost într-un touristic trap, adică un restaurant de la porțile Vaticanului care arăta exact ca în filme(le mele). O terasă cu mese cu fețe albe, fiecare cu câte o vază mică cu flori, servete din bumbac în carouri albastre, chelneri ferchezuiți și amabili, miros de oregano, parmezan și sos de roșii și clinchetul paharelor și al tacâmurilor de la mesele ocupate de italieni gălăgioși. Nu știu cum îți imaginezi tu Italia dar pentru mine așa arăta și așa am găsit-o. N-am putut rezista să nu ocup o masă. Prima pizza a fost o surpriză, cu puține ingrediente, destul de mică, subțire și la un preț deloc rahitic. După prima înghițitură am înțeles de ce. O pizza bună nu e o pizza cu de toate. O pizza bună are ingrediente alese cu atenție și combinate la momentul potrivit.

Pizza cu poveste

Au urmat apoi și altele. N-am să uit nicicând momentul în care m-am îndrăgostit de frunzele de rucola aruncate atent pe o pizza delicioasă făcută într-o pizzerie cu tradiție în Vietri sul Mare. Bucătarul învârtea blaturile în spatele mesei noastre, chelnerul turna Nastro Azuro în pahare, marea se lovea de stâncile de sub sătuc iar în fața restaurantului defilau localnici cu ocazia unei ceremonii religioase. Atunci am simțit că sunt cu adevărat în Italia. Nu era vorba doar de o pizza bună ci de o pizza cu poveste.

O pizza cu aromă de Italia, per favore!

Pizza cu poveste găsești în vara asta și la Pizza Hut unde au patru noi rețete de pizza pe blat Italian, ușor și subtire: Milano, Torino, Venezia si Firenze. Astfel, dacă ți-e dor de  gustul clasic al pizzei italiene sau vrei s-o descoperi pentru prima dată, aici o găsești în diverse combinații, cu ingrediente specifice: parmezan, prosciutto, pesto și alte delicii italienești. Și pentru că povestea să fie și mai interesantă, la Pizza Hut poți să te bucuri de blatul Italian (mai ușor și mai potrivit pentru silueta de vară) în 10 variante de rețete, având la bază ingrediente mediteraneene, specifice Italiei, cu un preț foarte bun. Le poți vedea pe toate cele 10 rețete de pizza pe blat Italian aici. Fiecare dintre ele poartă numele unui oraș din Italia pentru că, prin combinațiile de ingrediente, Pizza Hut a încercat să surprindă esența acelor locuri și să aducă noi destinații culinare în meniu. Pe lânga aceste pizze, au fost incluse în meniu și noi băuturi de vară.

CONCURS: Toți cei care comandă oricare dintre cele 10 rețete pe blat Italian de la Pizza Hut intră într-o campanie promoțională. Premiul cel mare este o vacanță la Roma pentru două persoane pentru patru zile și cheltuieli de călătorie de 30 euro/zi/persoană.

Buon appetito!

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

8 COMENTARII

  1. Cea mai buna pizza mancata vreodata de mine a fost in Camponogara, un orasel situat la vreo 20 km de Venetia. Localul era proprietatea unei familii din Napoli, sotia lua comenzile si se ocupa de bauturi, iar sotul facea pizza intr-un colt al localului, la vedere. A fost atat de buna, incat a doua zi ne-am intors sa mancam inca o pizza la ei.

  2. Îmi amintesc de prima pizza pe care am mâncato în Italia. Eram în Torino, pe aproape de gara Porta Nuova. Am intrat într-un restaurant micuț și cu greu am comandat o pizza capriciosa și un fresh de pere. A fost cea mai bunăpizza pe care am mâncato vreodată.

    Mi-ați trezit amintiri și sentimente frumoase prin acest articol. Mulțumesc!

  3. Cea mai buna pizza pe care am mancat-o in Italia a fost la Roma: o Margherita Taverna dei Quaranta de pe Via Claudia, foarte aproape de Collosseum. Restaurant al unei familii de italieni, unde se gateste pentru italieni, nu pentru turisti. Recomandam calduros! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.