Iubim Franța și ne mândrim cu asta

Franța a inspirat de-a lungul timpului poeți, romancieri, pictori, regizori, artiști din toate domeniile, care au promovat-o cu instrumentele vremii, în lumea întreagă. De ani buni, aceeași Franță este pe primele locuri în topuri între cele mai vizitate țări, milioane de tineri îndrăgostiți aleg Parisul pentru Valentine’s Day sau pentru luna de miere (85 de milioane de turiști străini au fost în 2013) iar când vorbim despre patiserie, vinuri și brânzeturi fine, primul gând se duce tot către maeștrii francezi. Dintre toți prietenii mei care nu au fost încă în Franța, nu e niciunul care să nu o aibă ca destinație în Bucketlist. Iar cei care au fost prima dată au în plan să revină o dată, și încă o dată, și încă o dată.

La sfârșit de an, cu toții ne facem bilanțuri și ne amintim cum a fost anul care e aproape de final. PAUL România ne-a provocat mai mult de atât, ne-a propus să ne amintim momentele cheie, memorabile din vacanțele noastre în Franța, iar noi am acceptat cu drag pentru că iubim Franța și ne mândrim cu asta.

PAUL-900x600-1

Sunt câteva țări în lume despre care cred că nu îți ajunge o viață întreagă să o cutreieri de-a lungul și de-a latul, să-i descoperi toate frumusețile, toate tradițiile, să-ți bucuri papilele cu toate bunătățile locale iar Franța e prima pe lista asta. Noi nu am fost decât în două locuri: în sud, pe Coasta de Azur și în Provence și la Paris, dar lista cu ce vrem să vedem, să facem și să gustăm acolo e mai lungă decât scrisoarea pentru Moș Crăciun. Și fără să ne dăm seama, de cum ne-am întors din prima călătorie acolo, am devenit benevol ambasadoarele Franței în cercurile noastre de prieteni și aici, pe blog.

Când am plecat pe Coasta de Azur și Provence am lăsat prejudecățile acasă, ne-am luat rochițe colorate și rucsacul în spate și am avut o vacanță minunată. Am cunoscut o mulțime de francezi simpatici, de toate vârstele, cu care am stat la povești cu câte un pahar de vin în față și un quiche sau o bucată de camembert luată direct de la un producător dintr-un sat din Provence – Riez.

Cand am ajuns în Gorges du Verdon am dat dreptate celor care le-au numit Cele mai frumoase chei din Europa, sur le Pont d’Avignon am făcut ce face tot francezul la orele prânzului: am improvizat un picnic pe malul Rhônului, unul cu baghetă proaspătă și charcuteries.

Am exclamat de multe ori pe stradă Oh-la-la! pentru că noi, fetele de TravelGirls.ro i-am declarat pe francezi drept unii dintre cei mai frumoși bărbați din Europa și am suspinat îndelung când am ajuns în Gordes, locul unde s-a filmat Un an în Provence, cu Russell Crowe și Marillon Cotillard. Când a ieșit soarele dintre nori și am văzut culoarea Mediteranei, am înțeles de ce Grace de Monaco a renunțat la filme ca să se mute pe Coasta de Azur și timp de vreun an chiar ne gândeam să ne mutăm la Nisa.

Între timp ne-am răzgândit, dar pe wishlist-ul nostru am mai adăugat câteva locuri din Franța unde am vrea să mergem în anii ce urmează. În ordinea numerelor de pe tricou ar fi Mont St-Michel și toată Normandia, Bordeaux, Valea Loirei, Ardes, Annecy, Dune du Pilat, Alsacia, o degustare de șampanie la Epernay, o croazieră pe Canal du Midi sau o plimbare cu bicicleta printre câmpurile înflorite de lavandă. Enfin, până să ajungem prin toate locurile astea, ne hrănim mintea și sufletul cu cărți, filme a căror acțiune se petrece în La Belle France și seriale despre gastronomia fantastique a francezilor.

Dacă și pe voi vă pasionează meleagurile franceze tot atât de mult ca și pe noi, puteți deveni French Ambassadors cu PAUL. Lăsați in comentarii aici o imagine cu voi într-un peisaj franțuzesc, cu monumente celebre și atmosfera boemă, scrieți unde a fost facută poza și puteți primi cadou bunătăți de la PAUL!

Concursul este valabil până pe 22 decembrie, ora 23:59, iar înscrierile care surprind spiritul francez vor intra în tragere la sorți pentru a câștiga unul din cele 6 vouchere de 50 de lei de la PAUL! Câștigătorii vor fi anunțați pe 7 ianuarie.

Dacă am fi putut participa la acest concurs am fi întâmpinat ceva greutăți în alegerea unei singure fotografii care să arate cât de mult iubim noi Franța. Am făcut totuși o selecție de poze care să respecte tema concursului, cu noi în locuri pe care le considerăm reprezentative pentru cultura, arhitectura și spiritul romantic și boem al Franței.

Bon courage à tous!

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.