Noul val de travel bloggeri din România: cine sunt preferații noștri

Curând, foarte curând, vom aniversa 6 ani de când TravelGirls.ro este online, 6 ani de când inspirăm cititori să plece la drum, de când vă ajutăm să faceți alegeri inspirate când vine vorba de vacanțe, timp în care am învățat multe împreună, ne-am împrietenit cu mulți dintre voi, am călătorit împreună.

La început nu erau foarte multe bloguri de travel și, din cele de atunci, nu sunt multe cele care să fi crescut frumos și care să fi ținut pasul cu vremurile, care să fie actuale. N-avem noi prea mult timp de citit despre vacanțe pentru că suntem ocupate cu ale noastre – călătorii – dar când o facem, ajungem foarte des pe blogurile din noul val, care nu s-au lansat de mai mult de 3 ani.

Poate vă întrebați de ce și aceeași întrebare ne-am pus-o și noi: pentru că scriu bine, pentru că își dau silința să faca fotografii bune, pentru că scriu documentat și pentru că articolele lor nu sunt scrise ca să fie despre ei, pentru că atunci când terminăm de citit ne vine să spunem: „mamă, ce-aș vrea să merg și eu aici” – deși noi am fost deja acolo. Înțelegeți ce zic?

***

Valiza cu călătorii

Când mi-a apărut prima postare de la Valiza cu călătorii în feed-ul de facebook am zis „Wow, ce e asta?” „De când a apărut blogul ăsta și de ce nu am știut până acum nimic de el?”. Abia scosese capul în lume, așa că nu pierdusem nimic și de atunci până acum e blogul de travel românesc pe care pur și simplu îl iubesc și care îmi „fură” cele mai multe like-uri.

Cristina scrie foarte bine, curat și de fiecare dată după ce citesc articolele ei rămân cu o mulțime de informații utile. Mă amuz uneori când îi parcurg materialele sau mă uit pe fotografiile ei din locurile în care am fost și noi și mă trezesc spunându-mi: „Ce tare, aș vrea să mergem și noi aici!”

Când vreau să mă documentez despre o nouă destinație de vacanță, primul blog românesc care îmi vine în minte e Valiza – știu că nu o să plec de acolo fără tips & tricks prețioase și fără să-mi pun ordine în idei. De altfel, i-am urmărit cu mare interes articolele din Croația, Maroc și Thailanda.

Valiza cu călătorii: Blog / Pagina de Facebook / Instagram

Maya in Wonderland

Povestea fetiței pe care mama ei a dus-o într-o călătorie în jurul lumii, vreme de un an, înainte să înceapă școala, m-a cucerit de la început și de fiecare dată când le văd postările pe facebook și pe Instagram rămân pur și simplu cu gura căscată. Pentru că vacanța asta a lor sabatică e plină de experiențe inedite, nu doar un tur de forță pe la diverse obiective turistice. De-a lungul anilor am tot urmărit poveștile mai multor familii care și-au luat lumea-n cap și copiii și au plecat în lume, făcând home schooling cu cei mici și transformându-și viața obișnuită într-una nomadă. Mi-a plăcut dar nu e ceea ce aș face eu cu copiii mei, însă când citesc istorisirile din călătoria fantastică a Mayei îmi vine să o iau în brațe pe mama ei, să o pup și să o felicit din toată inima pentru ideea pe care a avut-o.

Puteți urmări poveștile Mayei în Wonderland pe Facebook și pe Instagram

Calatorii si farfurii

Vă avertizez de la început că nu trebuie să citiți acest blog cu burta goală pentru că o să vi se facă o poftă nebună de o vacanță culinară. Alexandra și Cătălin sunt doi foodies tare, tare simpatici care scriu doar din experiențele lor, din vacanțele culinare pe care le fac prin țară și străinătate. Dincolo de asta, nu ratează niciun festival de food din București și îmi umplu zilnic cu poze apetisante cu mâncare – ceea ce, vă spun, e un chin pentru mine, mămică cu bebe mic care are doar iaurturi și fructe în frigider (de cele mai multe ori).
Articolul meu preferat de pe blogul lor este ăsta, pentru că sendvișurile m-au salvat de multe orin în călătorii – mi-au potolit foamea și pofta de ceva bun, local și nici n-am pierdut timp prețios stând la mese și așteptând ospătarii să ne aducă mâncarea.

Călătorii și farfurii blogul, pe Facebook și pe Instagram

Two Penguins, ONE Dream

Fotografiile lor de travel mi-au atras atenția mai întâi, apoi am aflat și de blogul Alexandrei și al lui Cătălin. La-nceput i-am suspectat că ar fi de prin alte părți, că sunt bloggeri de travel australieni sau din State și încă unii de succes (le doresc sute de mii, milioane de fani și followersi, asta e clar!) dar m-am bucurat și mai tare când am început să le răsfoiesc blogul și când am aflat că sunt români și că proiectul acesta l-au început atunci când au plecat într-un concediu ceva mai lung: 5 luni în Asia.
Articolele de pe twopenguinsonedream.com/ nu sunt ghiduri de printat și de luat la drum, nici nu conțin prea multe informații practice, doar câteva tips & tricks binevenite; au însă povești frumoase și fotografii spectaculoase care-ți trezesc toate simțurile și te fac să poftești la o călătorie lungă. Blogul lor e soluția perfectă atunci când vrei să-ți iei doza de visare dimineața, la o cafea.

Two Penguins, ONE Dream blogul, pe Instagram și pe Facebook

Doardus

Dacă nu v-a atras vreodată Asia din punct de vedere turistic – așa cum am fost eu până nu de mult – atunci vă recomand să fiți cu ochii pe Raluca și pe Alex, care au plecat într-acolo prin septembrie 2016 și tot de atunci povestesc pe blogul lor experiențele din Vietnam și Cambodgia. Apropo, dacă aveți planuri să mergeți în curând într-una din aceste țări.

Raluca și Alex sunt jurnaliști de profesie, așa că ți-e mai mare dragul să le citești aventurile. Pe lângă reportajele lor, care sunt foarte faine, eu sunt fanul materialelor video pe care ei le fac, iar preferatul meu e ăsta – pentru că e pur și simplu despre ei. Sunt tare interesante și reportajele video Profil de călător, sper să devină o serie; în principiu îmi place cam tot ce scriu și montează oamenii ăștia doi, îmi place de mor de ei pentru că sunt sinceri, autentici, pentru că au avut curaj să iasă din zona de comfort, pentru că trăiesc un vis îndrăzneț. Îmi place de ei pentru că sunt pur și simplu mișto.

Doardus blogul, pe Instagram și pe Facebook

_________________________________

Pe noi ne puteți vota, până pe 25 mai, la categoria Best Travel Blog la Elle Blogging Awards 2017 aici.

____________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.