Despre bani și călătorii

Cine n-a avut cel puțin o vacanță ruinată până acum este ori foarte precaut, optimist incurabil ori norocos și-l invidiem sincer. Lucrurile neprevăzute se întâmplă, nu le poți controla în totalitate, iar în vacanță contextul este cu atât mai favorabil. Fără măsuri de precauție luate în serios, călătoria mult visată se poate transforma, pe bună dreptate, într-un coșmar. Unul pentru care plătești.

Imaginează-ți următoara situație. Scoți portofelul să plătești pentru patiseriile franțuzești mult visate, pui portofelul pe tejghea, te întorci să pui bunătățile într-o sacoșică, revii și îți dai seama că portofelul nu mai e. A dispărut în abis. Te învârți în stânga și dreapta, întrebi pe toată lumea, verifici de zeci de ori buzunarele și hainele, e oficial, ai rămas fără un șfanț în vacanță!

Aceasta e doar una dintre situațiile și motivele pentru care e recomandat să nu ții prea mult numerar asupra ta și să folosești cardul pentru plăți. De asemenea, îți recomand să îți ții actele și cardurile bancare întotdeauna asupra ta, separat de portofel. Astfel, ai mereu un back-up în caz de furt. Atunci când vine vorba de pericolele din călătorii (și din viață, în general), partea bună este că le poți preveni sau evita. Dacă ești posesor de card MasterCard, deja ai eliminat câteva dintre probleme. Dacă nu ești, ei bine, poți să devii.

Câteva dintre beneficiile cheie ale utilizării cardului MasterCard în străinătate:

1. Ai acces rapid la banii tăi, oricât de departe de casă te-ai afla. Cardurile MasterCard sunt acceptate în peste 35,9 de milioane de locații din întreaga lume.

2. Siguranța. Îți recomandăm să nu călătorești cu numerar în străinătate pentru că… vezi mai sus. Cu un card MasterCard la tine, în caz de furt sau pierdere, îl poți bloca rapid oricând și banii tăi sunt protejați iar banca îți poate re-emite un alt card.

3. Evidența clară a cheltuielilor. Spre deosebire de plățile cu cash, dacă plătești cu cardul MasterCard, ai o evidență clară a cheltuielilor tale din timpul vacanței. Poți accesa aceste informații fie online, în timp real, fie din extrasul de cont, atunci când te întorci acasă.

4. Confort: Folosind cardul MasterCard, poți plăti mai ușor și comod, chiar și în străinatate. Nu vei mai avea nevoie să schimbi numerar în moneda locală, deci vei elimina de pe lista de pregătiri pentru vacanță grija de a căuta și de a te deplasa la o casă de schimb valutar, înainte de plecare.

5. Economii: atunci când ai un teanc de mărunțiș în portofel ori geantă, ai tendința să îi împrăștii pe tot felul de nimicuri ce sunt de cele mai multe ori inutile. Plăta cu cardul te face mai conștientă de cheltuielile făcute și poate mai chibzuită.

mastercard priceless

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.