Locurile cărora vrei să le dai share

Există locuri și momente din călătoriile noastre pe care nu putem să le ținem doar pentru noi. Le trăim cu atâta intensitate și ne aduc atât de multă bucurie încât simțim nevoia să le împărtășim cu toată lumea cât mai repede. Cel mai rapid mod de a face asta e fie să ne sunăm prietenii, părinţii şi bunicii şi să le urlăm la ureche cât de frumos e acolo unde am ajuns dar cu toată strădania noastră însă, superlativele şi onomatopeele nu sunt suficiente să se apropie câtuşi de puţin de realitate.

Părinţii şi prietenii noştri sunt şi ei destul de plimbăreţi şi e greu să-i prinzi acasă, cu laptopul în braţe, să le trimiţi pozele din vacanţă când tu eşti încă acolo. Mai ales dacă sunt şi diferenţe de fus orar. Pentru astfel de momente, le-ar prinde bine gadgetul de care tocmai am aflat, Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WI-FI. Este vorba despre tableta pe care ne-ar fi plăcut ca ei s-o aibă pentru a vedea în timp real și la o calitate excepțională fotografiile noastre colorate din munți. E drept că nici nouă nu ne-ar fi prins rău să avem tableta cu noi ca să putem transfera rapid pozele din cameră pe ea în timp ce leneveam pe malul lacului, să le îndreptăm, cropuim și edităm nițel și să le punem într-un articol fulger de la fața locului. Pentru că unor locuri vrei să le dai Share.

Alteori, mai ales dacă suntem în ţară (în străinătăţuri, mai ales în afara Uniunii Europene, costurile de roaming sunt foarte piperate) uploadăm câte o poză-două pe Facebook. Numai că fotografiile astea sunt destul de suferinde calitativ: o dată pentru că sunt făcute cu telefonul şi apoi pentru că le mai ciopârţeşte şi Facebook.

De cele mai multe ori însă durează o zi sau chiar mai mult, dacă nu avem internet la hotel ori în cafenele, până să le arătăm pozele prietenilor şi celor peste 5000 de călători din comunitatea noastră de pe Facebook.

De pildă, unul dintre momentele astea a fost acela când am ajuns la Gorges du Verdon în Franța. Înainte de a pleca din România văzusem câteva fotografii pe internet şi puteam să jur că sunt photoshopate. Culorile alea erau ireale. Am vrut neapărat să ajungem şi în cheile astea, să vedem dacă am avut dreptate. În ziua când am ajuns acolo – după ceva peripeţii şi mai multe mijloace de transport schimbate – am avut parte de culori minunate, vreme perfectă și dorința ca tot restul lumii să aibă șansa de a vedea asta măcar o dată în viață.

gorges du verdon provence franta travelgirlsro (8)

Ne-ar fi plăcut să putem trimite instant fotografiile de acolo către prietenii de acasă iar ei să le poată vedea pe un ecram mai mare decât cel al telefonului. Suntem sigure că le-am fi facut ziua mai frumoasă.

Când Samsung a lansat Galaxy Camera, mi-am zis că e gadgetul perfect pentru o TravelGirl, mai ales dacă e blogger. M-am gândit atunci la sutele de momente când ne-ar fi prins tare bine o cameră foto mică şi compactă dar care să se poată conecta la internet astfel încât să le poţi încărca instant pe Facebook sau alte rețele de socializare ori mail. Unde mai pui că folosește Android și o poți folosi ca pe un smartphone cu o super cameră foto.

Ştim foarte bine cât de mult contează fiecare gram în plus atunci când călătoreşti cu rucsacul în spate şi e mare lucru să poţi înlocui netbookul (noi folosim de mai bine de un an varianta mini a laptopului, pentru că e mult mai uşor de cărat), camera foto şi telefonul cu un singur accesoriu.

Cele două gadgeturi de mai sus vin la pachet și merg mână în mână, exact ca TravelGirls. Așa cum câteodată una dintre noi se plimba iar cealaltă scrie sau una face poze iar cealaltă le încarcă pe blog, la fel și Galaxy Camera se completează perfect cu Galaxy Tab 2 7.0 WI-FI. Prima face fotografii și le trimite mai departe iar a doua le primește și le dă Share. Mai mult de atât, până pe 30 aprilie, oricine  cumpără o Samsung Galaxy Camera și o înscrie în aplicația de Facebook a campaniei Samsung „O relație perfect conectată” primește cadou un Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WI-FI (e o promoție specială, deoarece produsul cadou este garantat).

ecard connected devices

Câteva informații utile, pe înțelesul nostru, despre cele două device-uri:

Galaxy Tab 7 

 • se mișcă foarte bine, având un procesor dual core la 1,2 GHz
 • folosește cea mai recentă versiune a platformei AndroidTM Icecream Sandwich 4.0 cu TouchWiz de la Samsung
 • se conectează imediat la Wi-Fi
 • poți vedea filme Full HD on the go, tableta având suport pentru mai multe codecuri (sună bine pentru sălile de așteptare din aeroport, pentru avion ori tren, nu?) 
 • mai multe detalii despre Galaxy Tab 2 7.0 WI-FI

Galaxy Camera: 

 • zoom super lung de 21x pentru imagini clare de la distanță
 • datorită Android 4.1 Jelly Bean™, cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, poți stoca imaginile online, le poți share-ui cu prietenii sau poți naviga cu ușurință pe Internet
 • afişajul tactil HD Super Clear LCD (TFT) de 4,8 inchi (121,2 mm) oferă o claritate extraordinară de 308 de pixeli pe inch
 • conectivitate 3G şi Wi-Fi
 • comenzi vocale
 • moduri speciale de fotografiere (Stop cadru, Silueta, Continuous Shot, Landscape, Macro, Sunset, Night, Panorama)
 • mai multe specificații Galaxy Camera

______________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.

Narcisa
bestvalue.eu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.