Cucerește un munte la Padina Fest!

TravelGirls in Bucegi
TravelGirls in Bucegi

Ca și anul trecut, vara asta turul nostru cu rucsacul în spate prin România începe cu Padina Fest. De ce? Pentru că e o ocazie foarte bună să ne facem încălzirea pentru ceea ce urmează și pentru că se pune de o distracție pe cinste. Padina Fest nu e doar un festival ci e un elogiu adus muntelui și a comportamentului prietenos față de natură. Pentru asta și pentru că organizatorii ne sunt foarte dragi, noi vom fi acolo și te așteptăm și pe tine să ne cunoaștem și să cucerim un munte împreună.

Când e și cum se ajunge la Padina Fest

Festivalul începe miercuri 1 august și se încheie duminică pe 5 august 2012. Dacă ești în vacanță, vino la Padina Fest pentru că ai ce face acolo 5 zile. Dacă serviciul încă te ține țintuită de birou până vineri (ca și pe noi), atunci ne vedem pe platoul Padina în weekend. Cum ajungi? Am mai scris aici despre căile de acces dar anul ăsta Padina Fest ne încurajează să lăsăm mașina acasă și să cucerim un munte.

Ce se întâmplă la Padina Fest

În timpul zilei nu ai cum să te plictisești pentru că sunt o mulțime de activități la care poți participa sau asista. Iubitorii de biciclit își pot face de cap la Maratonul Bucegilor care are vreo 40 km, o diferență de nivel de 1000 metri și trece pe la Lacul Bolboci, Șaua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsă, Babele, Cerdacul și Peștera. Provocarea Bucegilor e un maraton de alergare exclusiv pe cărări de munte și te poți înscrie pentru a face traseul de 40 km aici. Mai e și Direcția Omu (17 kilometri, 1281 metri diferență de nivel pozitivă), maraton ce presupune atingerea vârfului Omu, cel mai înalt vârf din masivul Bucegi, și întoarcerea înapoi la start/finish pentru terminarea cursei.

Nu trebuie însă să fii sportiv de performanță ca să vii la Padina Fest. Celelalte activități sportive ce vor avea loc la festival sunt cele din aria alpinismului: tiroliană, rapel, cățărare, drumeții montane și multe alte surprize care vor ridica adrenalina participanților la cote maxime. Aventura și mișcarea vor fi însoțite de momente de refacere și sesiuni de EcoRelax cu metode practice de relaxare și meditație care te eliberează de stres. În cadrul acestor sesiuni se vor prezenta tehnici de Tai Chi, Qui Gong și pranayama (exerciții de respirație).

Vrei să explorezi zona? Sunt o mulțime de locuri frumoase în munții Bucegi. Am pregătit o listă pentru tine aici.

Seara începe distracția! Dacă pe timpul celor cinci zile de festival participanții vor avea ocazia de a lua parte la workshopuri diverse, se vor destined în zona de relaxare cu hamace special amenajate și vor putea urmări filme dintre cele mai diverse, serile vor fi animate de concerte ale unor trupe consecrate precum și trupe debutante care promit un show de excepție. Vița de Vie, Suie Paparude, Steelborn, OCS, Kumm, Emeric Imre sunt doar cateva dintre formațiile care vor urca pe scena festivalului. Mai mult, anul acesta seria concertelor se întinde și pe seara de duminică.

Ca să fii la curent cu noutățile, stai cu ochii pe pagina Facebook a festivalului!

Ne vedem la Padina Fest pe 1-5 august! Dă-ne un email pe contact@travelgirls.ro, scrie-ne pe pagina de Facebook sau Twitter ca să ne cunoaștem!

 _____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.