Despre bloggerii-călători numai de bine

Zilele astea, o mână de bloggeri călători şi-au luat rucsacurile în spate şi s-au adunat în creierii munţilor pentru a pune ţara la cale. E ciudat cum oameni care împărtăşesc aceleaşi pasiuni – călătoritul şi, mai apoi, scrisul despre asta – nu s-au întâlnit până acum. Paravion.ro ne-a luat însă pe toţi de mânecă şi ne-a făcut cunoştinţă. Curioşi ce-a ieşit?

Zece oameni au scos capul din spatele blogului. La început mai timid pentru ca mai apoi spiritele să se încingă (e de bine) iar la final să ne stea gândul la următoarea întâlnire. În formulă extinsă, de ce nu?!

Autostopistul înrăit, iubitoarea muntelui, împătimitul city-break-urilor, omul care se pregăteşte adauge a 88-a ţară pe lista celor vizitate deja, boema căreia nu îi este frică să plece de una singură la drum  şi montaniardul care a învăţat din experienţa propie că espadrilele de căţărat nu sunt totuna cu bocancii de munte. Le-au ţinut companie cel ce plănuieşte de zor călătoria vieţii lui, moldoveanca adoptată de Ardeal care face din plăcerea de a călători mai mult decât un hobby, copila cu părul bălai ochi albaştri care povesteşte cu căldură despre fiecare drumeţie şi noi, fetele care sunt mereu pe drumuri sau cel puţin cu gândul la asta.

N-ai zice că o călătorie poate avea atâtea înţelesuri până nu pui laolaltă oameni pasionaţi de luat lumea-n cap, oameni cărora le place să spună mai departe poveştile lor, oameni pentru care plecatul de acasă nu e chiar atât de simplu.

După 2 zile pline, am adunat o tolbă de povestiri din toată lumea, care mai de care mai haioase. Dacă ne-ar închide cineva o lună într-o casă Big Brother şi tot nu ne-ar ajunge timpul să depănăm amintiri din peregrinările noastre în jurul lumii. Am vorbit despre Asia, despre pericolele din Brazilia, autostopul prin Franţa dar şi despre cât de faine sunt turele pe munte.

Un lucru e cert: avem multe lucruri în comun. Asta dincolo de faptul că unii preferă să cucerească munţii, altora le place să exploreze oraşele lumii iar alţii pur şi simplu reuşesc să treacă peste toate barierele atunci când vor s-o ia din loc.

Printre jocuri cu avioane, călărit Diva (aşa se numea căluţul pe care m-am plimbat eu) şi foc de tabără, am pus ţara la cale şi ne-am promis că acest blind-date pus la cale de Paravion.ro – bilete de avion online nu va fi ultimul. Acum am pus piatra de temelie a unei prietenii bazate pe aceeaşi pasiune. Să vedem ce urmează.

 _____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.

Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

15 COMENTARII

  1. Pai eu numai par balai n-am. 🙂 Cand eram mica aveam parul negru de tot.
    Abia astept sa ne reintalnim in aceeasi formula sau chiar mai multi (+Roxana Farca si altii).
    Pana atunci…carari insorite!

  2. Ce fain pare să fi fost acolo la voi cu atatia calatori pe zburdalnici în acelaşi loc! :)) Din pacate nu prea am vazut multe poze cu grupul, nici nu stiu exact cati ati fost pana la urma… Frumoasa initiativa! La cat mai multe :*

    • chiar a fost foarte frumos și s-a lăsat cu multe povești 🙂 au fost oamenii din spatele a 11 bloguri și o mână de invitați speciali. să tot fi fost vreo 20 (dacă nu și mai mulți). Data viitoare nu mai scapi 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.