Bucharest Greeters: Cum să descoperi Bucureștiul prin ochii localnicilor

Dacă mergi pentru prima dată într-un oraș mare, probabil că ai o listă de Must see și Must do colectate din ghidurile turistice. Dar cât de mult îți dezvăluie un obiectiv turistic principal despre oraș în sine? Cât de mult îți zice despre localnici, despre viața de zi cu zi, despre nivelul de trai, obiceiuri și tradiții din zilele noastre? Îți spun eu: foarte puțin spre deloc. Acestea sunt motivele pentru care de fiecare dată când călătoresc încerc (și de cele mai multe ori îmi și iese) să intru în vorbă cu localnicii. Fie că e vorba despre vânzători, gazde sau pur și simplu oamenii de la rândul de bilete de autobuz, opiniile și poveștile lor despre orașul în care locuiesc sunt extrem de prețioase. Asta pentru că Lonely Planet nu le știe chiar pe toate. Când am aflat de Bucharest Greeters, programul lansat de Filip Bunea și Irina Botnari, ne-am bucurat că există încă o posibilitate organizată de a intra în contact cu localnicii din București. Ideea e minunată pentru turiștii care vin în capitală.

Ce este Bucharest Greeters

Bucharest Greeters e un program, un site, o platformă, o metodă prin care turiștii veniți în București intră în contact cu localnici pentru a descoperi capitala României dincolo de ghidurile turistice. Pentru a face asta, turiștii trebuie să intre pe site-ul bucharestgreeters.ro, să copleteze un formular și astfel sunt puși în legătură cu un greeter cât mai potrivit pentru ei. Acest greeter le oferă un tur, o discuție, o plimbare, o activitate (în funcție de ce stabilesc de comun acord) timp de 2-3 ore. Întâlnirea nu include tururi clasice pe la muzee și obiective turistice sau bilete de intrare. De obicei, un turist e interesat de cum e să locuiești în București, cum se distrează sau cum se relaxeaza localnicii, care-s cele mai bune locuri din care să cumpere mâncare, cele mai bune baruri, cluburi, spectacole etc. Prin urmare, imaginează-ți că mergi în vizită la verișoara din Londra care stă acolo de o viață și stai la o bere cu ea și îți povestește despre viața ei acolo. Îți zice pe unde să mergi ori ba, îți recomandă ce să vezi, ce să faci, ce să nu faci. Așa, ca de la prieten la prieten. Eh, cam așa se întâmplă și în București.


În doar câteva luni de la lansare, Bucharest Greeters a avut aproape 100 de turiști din 12 țări: Brazilia, Argentina, Rusia, USA, Franța, Olanda, Spania și altele cu ajutorul a în jur de 50 de voluntari.

Cine sunt Greeterii

Greeterii sunt niște oameni tare faini care vor să promoveze Bucureștiul așa cum știu ei mai bine, care își dedică timpul liber pentru așa ceva fără să aibă niciun interes material. Ei sunt voluntari care locuiesc în București și care s-au înscris în acest program. De ce o fac? Pentru că vor să ofere din timpul și cunoștințele lor despre București, pentru că vor să cunoască oameni interesanți, pentru că vor să-și exerseze limbile străine știute, pentru că până la urmă pot să pună treaba asta la CV. Și tu poți să fii un greeter, trebuie doar să te înscrii aici.

7 oameni pe care să-i iei la întrebări

Cui îi e de folos

În primul rând străinilor care vizitează Bucureștiul. Și crede-mă că sunt enorm de mulți! Cei care au călătorit prin lume sunt obișnuiți cu acest sistem de meet & greet și apreciază foarte mult informațiile autentice venite de la un localnic. Așadar, dacă ai prieteni ori colegi străini care vin în București și vor să aibă un ghid mai altfel, care să-i povestească un pic mai mult decât despre pincipalele atracții turistice, recomandă-le să intre pe site-ul bucharestgreeters.ro.

Cum să le arăţi România prietenilor tăi străini

Cât costă

Absolut nimic. Pentru a beneficia de poveștile și sfaturile unui greeter nu trebuie să plătești nicio taxă și niciun bacșiș. Bucharest Greeters este un serviciu gratuit.

Urmărește Bucharest Greeters și pe Facebook!

__________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

2 COMENTARII

  1. am stat in bucuresti 2 ani – e cel mai urat loc in care am stat vreodata – nu-i mai face reclama – poti sa-l imbraci cum vrei si sa-l umpli de parfum – tot un gunoi de loc plin de oameni mizerabili e.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.