Atracţie turistică inedită în Marea Neagră

Avionul fostului dictator comunist din Bulgaria, Todor Zhivkov, a fost scufundat pe 25 mai 2011, la ora 10.44 în apele Mării Negre, în apropiere de Varna. Acțiunea are scop turistic, dorindu-se astfel promovarea coastei nordice a litoralului bulgăresc.
Fosta aeronavă guvernamentală, model TU-154, fabricată în 1971, cu o înălțime de 11 m și48 m lungime a fost scufundată la o adâncime de 23 m. Cu timpul, avionul va deveni un recif artificial, refugiu pentru mai multe specii marine. Accesul la avion va fi gratuit și se vrea a fi una dintre atracțiile principale ale stațiunii Constantin și Elena.
Bulgaria este la a doua experiență de acest gen, în 2008, în apropiere de orașul Sozopul, pe coasta sudică a Mării Negre scufundând fostul trauler „Pioneer” al lui Zhivkov.

Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

3 COMENTARII

    • Unde n-ar scufunda si-ai nostri diverse, in scop turistic?! As reveni si eu pe litoralul din Romania mai des decat am facut-o in ultimii 5 ani. As prefera in schimb, varianta mexicanilor din Cancun (vezi Muzeul Subacvatic). De ce spui ca sunt iresponsabili bulgarii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.