6 ani de blogging: 20 lucruri nemaiauzite despre TravelGirls.ro

6 ani, frate!” Cu gândul ăsta ne-am trezit azi, de dimineață, din 2011 1 iunie e o zi specială pentru noi, pentru că fix acum 6 ani stăteam lipite amândouă cu ochii de monitore, dând refresh din 5 în 5 minute paginii TravelGirls.ro și facebook-ului, să vedem câți oameni ne urmăresc, câți dau like. Puțini, la început, c-așa sunt începuturile, mai grele și pline de emoții, însă noi am fost cumva foarte norocoase pentru că feedback-ul a fost întotdeauna unul minunat. Am avut lângă noi aripa ocrotitoare a unor oameni care au crezut mult, mult de tot în acest proiect, care ne-au sfătuit și ne-au sprijinit în toate iar noi, ca două eleve silitoare, ne-am făcut întotdeauna lecțiile bine și recunoașterea a venit încă din primul an – primul premiu de Best Travel Blog!
Cu banii câștigați atunci (a fost singurul concurs/gală unde am primit un premiu în bani) am plecat împreună pe Coasta de Azur și Provence!

Vezi mai jos cum am dansat din buric la o nuntă turcească din Cappadocia

Azi, după 6 ani de călătorit, iubit, 2 sarcini și cu 2 copilași mici, nimic nu mă bucură mai mult în călătorii decât confortul unei locații, o grădină în care să stau și să nu fac nimic toată ziua.

Cum a fost ultimul an

A fost cu călătorii multe, evident, în Portugalia, Italia, Thailanda, Elveția, Austria, Bulgaria și Grecia. Toamna trecută, jumătate de TravelGirls.ro a fost – vă vine sau credeți sau nu – pentru prima dată în Thassos. A fost foarte bine, ne-au fost de folos articolele din Jurnalul Alinuței, căreia îi mulțumim tare. La scurt timp după vacanța în Grecia, echipa noastră s-a mărit – avem încă o TravelGirl, varianta baby, motiv pentru care de acum înainte pe blogul nostru vor fi și mai multe articole cu și despre călătoriile cu copii, varianta în 4.

Cele mai citite articole din ultimul an

Bagajul de mână – ce ai voie și ce nu să iei în cabina avionului

Idei de vacanță: Ce e de văzut în județul Buzău

5 plaje pustii la doi pași de România

Cum să vizitezi Tenerife aproape gratis

Vama Buzăului – probabil cea mai frumoasă și mai curată zonă rurală din România

Cea mai bună destinație pentru plajă din Europa

Cum să vizitezi Budapesta aproape gratis

Cum să îți faci pașaport în București dacă adresa din buletin e în Provincie

20 de lucruri nemaiauzite despre Loredana și Narcisa – TravelGirls.ro

Suntem tare bine cu noi înșine, cu toate călătoriile pe care le-am făcut, cu toate experiențele care au venit la pachet cu ele, mai ales că din toți anii ăștia avem o mulțime de amintiri frumoase. Sunt unele lucruri pe care nu le-am spus încă decât celor apropiați și pe care le știu foarte puțini. Până acum. Astăzi TravelGirls.ro scoate din dulap secrete, noi am râs tare astăzi când ni le-am amintit pe toate.

 1. Nu am mai călătorit împreună din 2013, motiv pentru care avem foarte puține poze împreună.
 2. Într-unul din tururile României, am mers cu cort ieftin, de la supermarket, împrumutat de la niște prieteni. A fost atât de prost, încât la miezul nopții, când a început să plouă foarte tare, cortul s-a spart și a început să plouă foarte tare înăuntru, așa c-a trebuit să ne facem repede bagajul și să batem la uşa cabanierului în curtea căreia campasem.
 3. În prima tură pe munte aproape tot echipamentul meu a fost de împrumut.
 4. Am dansat din buric la o nuntă turcească din Cappadocia, Turcia. Ne-a invitat tatăl miresei la petrecerea din fața blocului, pe care o dădeau în așteptarea mirilor. Ne-au servit pe toți cu baclavale și ceai turcesc și-am dansat împreună cu turcoaicele.
 5. În turul României din Munții Rodnei niciuna dintre noi nu a avut cameră foto sau smartphone cu care să facem fotografii, motiv pentru care nici acum nu am scris articole de atunci pentru că nu avem cu ce să le ilustrăm.
 6. În Maramureș am făcut împreună autostopul și ne-au răpit 2 ciobani. We lived to tell the story.
 7. Prima dată când am făcut autostopul în Provence, Loredana avea o rochie foarte foarte scurtă. A ajutat mult.
 8. Tot rochițele scurte ne-au scutit de plata unor bilete de autobuz (11 sau 13 Euro/persoană) în Provence.
 9. Am copilărit pe aceeași stradă în Galați, am absolvit același liceu, Narcisa e cu un an mai mică decât Loredana.
 10. Loredanei îi era foarte frică de înălțime așa că Narcisa a ținut-o de câteva ori de mână în avion și pe munte.
 11. Loredana și-a cunoscut soțul într-o călătorie pentru bloggeri. Narcisa s-a trezit cu el la ușă 😁
 12. În primii 3 ani de blogging, ne corectam una alteia articolele.
 13. În ziua în care am văzut pentru prima dată blogul TravelGirls.ro online, am țopăit prin casă de bucurie.
 14. Cea mai repetată glumă de oamenii din jurul nostru, legată de TravelGirls.ro, este trimiterea către travelgirls.com – un website de escorte. Da, știam de existența lui când am cumpărat domeniul. Nu, nu ne pasă.
 15. La un momentdat am urcat împreună pe munte, am înnoptat la o cabană tip refugiu și toată seara ne-au căutat diverși oameni, erau curioși să vadă cine sunt cele două fete care au venit singure acolo.
 16. Ca să mergem în Praga (pe tocuri), am plecat în toiul nopții de la o petrecere moldovenească, dacă înțelegi ce vreau să zic, direct la aeroport. Nu avem amintiri clare despre drum.
 17. La un momentdat, ne-am dat întâlnire cu un cititor fidel pe Vârfu Omu. El venea de la Cluj, noi din București și ne-am sincronizat perfect, am ajuns în același timp la 2508 metri altitudine.
 18. Mulți fani ai paginii noastre de Facebook ne confundă cu o agenție de turism
 19. În Ronda, Andaluzia, Narcisa nu a iesit din hostel deloc, view-ul de pe terasă i s-a părut spectaculos, n-a fost curioasă să vadă mai mult.
 20. Am mâncat de multe ori în călătoriile noastre conserve. Spania a fost unul din acele locuri.

Ce urmează

Anul 2017 va fi, pe TravelGirls.ro, despre călătorii în familie.

Urmează călătorii cu mai puține planuri făcute dinainte. Vrem să mergem mai mult cu cortul anul acesta (mult de tot!), să încercăm să găsim și mai multe locații inedite și spectaculoase în România. Să mergem să mâncăm bomboane Bucuria și să bem vinuri moldovenești la Chișinău. Să facem un roadtrip în Slovenia. Să mergem la mare în Albania.

Dincolo de toate astea însă, urmează o nouă față a blogului, la care am lucrat cu doi travelleri tare simpatici și inspirați, care au făcut din TravelGirls.ro exact ce ne doream. Pentru că blogul a evoluat odată cu noi, e mai rafinat, mai ușor de citit, mai simplu de urmărit. E foarte mișto, ne place tare, tare! Dăm de veste când suntem gata să ne vedeți în noile hăinuțe.

La mulţi ani, TravelGirls.ro! Să ne crești mare!

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.