Ce e de văzut în Viscri?

Continuarea de la: Viscri 125 - un guest house de familie, în inima Transilvaniei

Ce e de văzut în Viscri?

În primul rând, Biserica Fortificată, care din 1999 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Biserica a fost construită pe la 1100, pe ruine romanice. Numele săsesc al Viscri e Weiskirich, adică Biserica albă, împrumutat desigur de la biserica din sat. Cocoțată pe un deal, ascunsă bine de pomii bătrâni, biserica văruită în alb imaculat e atracția principală din sat.

Biletul de intrare e aproape simbolic – 5 lei pentru adulți iar programul de vizitare e între 10.00 și 13.00 și apoi de la 15.00 șa 18.00.

La intrare ne întâmpină senină tanti Sara, mama lui Caroline Fernolend, președinta Fundației Mihai Eminescu Trust, cea care practic a salvat Viscri de la pieire. Tanti Sara e ghid turistic și îngrijitor la biserică de mai bine de 20 de ani și face asta cu drag, zi de zi, cu o mică pauză la prânz, pentru masă și odihnă. A călătorit mult și are multe povești, dar și o vorbă bună pentru fiecare turist. De altfel, e și unul dintre cei mai buni ambasadori ai Transilvaniei în Marea Britanie și motivul principal pentru care Prințul Charles a venit și a revenit în România de atâtea ori.

Viscri 125 Transilvania Printul Charles (51)

După ce vizitezi Biserica fortificată, ia-o binișor la pas pe ulițele pietruite din Viscri și cască gura la casele săsești vechi de sute de ani, astăzi într-o stare foarte bună datorită Fundației MET. Oprește-te și pe la porțile în fața cărora femeile împletesc, croșetează sau fac papucii de pâslă cărora li s-a dus vestea peste mări și țări și care au devenit unul din brandurile Viscri.

Dacă ai vreme (îți recomand să stai cel puțin 3 zile aici), fă o plimbare cu căruța pe dealurile din împrejurimi (sunt mai mulți săteni care fac asta în Viscri), dă o tură cu bicicletele (e un traseu amenajat), mergi la stână, fă o vizita la atelierul fierarului din sat sau participă la un curs de gătit mâncare săsească. Singurul lucru care nu mi-a plăcut la Viscri e că nu am stat mai mult și că nu am avut vreme să fac toate astea, dar mi-am promis că voi reveni imediat ce se face bebe mai mare și poate fi pus în coșul de bicicletă.

® Fotografii by Augustin Radu & TravelGirls.ro

Notă: Am fost oaspeți la Viscri 125 în perioada 24-25 iunie 2014. Pentru rezervări, sunați la 0723579489, scrieți mail pe adresa contact@viscri125.ro sau intrați pe site-ul Casei de oaspeți Viscri 125.

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Sunt și aici

Loredana

Jurnalist de profesie, consultant în turism de 6 ani și blogger de travel de aproape 5 ani.
De când am devenit mămică, am continuat să călătoresc la fel de mult, doar că am încetinit ritmul. Dau oricând o vacanță la țară, într-un sat izolat, într-o casă de oaspeți cu poveste în locul unui city-break și o tură pe munte cu tot cu copil în spate pe o sesiune de shopping, cu fetele, la Milano.
Bucătăria locală e de cele mai multe ori motivul principal pentru care îmi fac bagajul și plec la drum și cele mai prețioase suveniruri cu care mă întorc acasă sunt gusturile, mirosurile și fotografiile pe care le fac cu DSLR-ul.
Visul cel mare e o călătorie cât vara de lungă în America Centrală și de Sud.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

8 COMENTARII

  1. Am descoperit satul, de curand si am ramas extrem de incantata de el.Este un loc minunat unde ii doresc sa ma intorc cat mai des posibil.

  2. Foarte frumos arata si pentru adulti dar si pentru copilasi. Despre Viscri prima oara am auzit acum 2-3 ani si ma bucur ca este promovat frumos. Si pentru ca ai mentionat Harman si Prejmer, am ajuns tot pentru prima data in weekendul cu 1 mai si de atunci le recomand si eu mereu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.