La plajă în Kusadasi

În ultimii ani, litoralul Turciei a devenit una dintre destinaţiile preferate ale românilor. Fie că e vorba de Kusadasi, Bodrum, Marmaris ori Antalya, în timpul verii staţiunile primesc mii de turişti dintre ai noştri. Kusadasi se află printre preferate, unul dintre motive fiind varietatea de plaje unde te poţi relaxa sub o umbrelă sau, dacă preferi, să practici sporturi nautice.

______________________________________________________________________________

Palm Beach – plaja centrală

Aşa cum îi spune şi numele, se află în centrul oraşului şi este singura de acest fel, restul fiind departe de zgomotul maşinilor ori de motoarele bărcilor de agrement. Fiind situată lângă portul în care acostează marile vase de croazieră, este foarte populară mai ales printre turiştii care sunt cazaţi la hotelurile din centru. Mai mult decât atât, oferă o privelişte minunată spre Insula Porumbelului şi ai avantajul că după ce apune soarele poţi să mai dai o raită prin magazine sau prin bazar, înainte de a pleca spre hotel.

Ladies Beach

Cunoscută de către turci drept Kadinlar Denizi, Ladies Beach este una dintre cele mai populare şi aglomerate plaje din Kusadasi. Pe vremuri, plaja era frecventată doar de către femei şi de atunci aşa i-a rămas numele. Astăzi Ladies Beach este deschisă tuturor iar la amiază, când dogoreşte prea tare soarele, te poţi relaxa la una dintre zecile de terase, baruri, restaurante ori magazine de lângă plajă. Ladies Beach e atât de populară nu doar datortă poziţiei excelente faţă de centrul Kusadasi-ului (5 minute cu dolmus-ul sau 20 de minute pe jos) ci, mai ales, pentru apa limpede, plaja cu nisip ori pentru facilităţile pe care le oferă: sporturi acvatice, scufundări, cabine de schimb, umbrele iar între 08:00 şi 19:00 serviciul unui salvamar.

Long beach

Aflată la 6 km în afara Kusadasi-ului, Long Beach are nu mai puţin de 18 km lungime aşa că nu este deloc aglomerată. Aici se află şi Aqua Center, unul dintre cele trei parcuri acvatice din Kusadasi care, însă, nu oferă la fel de multe facilităţi ca Adaland. Long beach este locul ideal pentru practicarea sporturilor acvatice : ski nautic, jet ski ori parasailing.
Apele limpezi de coastă ale Mării Egee fac din Kusadasi locul ideal pentru snorkelling și scuba-diving. Vei găsi numeroase centre care oferă astfel de servicii.

Kustur Beach

Dat fiind faptul că se află la 6 km de centrul staţiunii şi pentru că, practic, deserveşte hotelurile Kustur şi Vera Santa Maria, Kustur Beach nu este deloc aglomerată. Aşa că dacă vrei să te relaxezi, să asculţi doar zgomotul valurilor, să bei un Efes rece, de la barul de pe plajă, îţi va plăcea aici. Intrarea în apă este cu pietre, ceea ce face ca apa să fie foarte limpede însă există pasarele de unde poți plonja direct în apă. Când bate vântul și valurile sunt mari, turiştii se distrează lăsându-se stropiți de valurile care se sparg de ponton.

Milli Park

Dacă vrei să vezi plaje pustii, ape ca de cristal, departe de murmurul turiştilor, mergi în Parcul Naţional Dilek – la aproape 30 de km sud de Kusadasi. Dincolo de golfurile cu ape limpezi și păduri de pini care coboară până în mare, Parcul Naţional este o arie protejată aşa că vei avea ocazia să vezi ţestoase ori peşti unici. Pe mai toate plajele de aici vei găsi toalete, cabine de shimb ori cafenele, asta și pentru că aici e locul preferat de campare pentru cei care merg în vacanță cu rulota. Pentru o experiență inedită, află că la mai puţin de 2 km distanţă se află insula grecească Samos – locul unde, în opinia lui Pitagora, se afla cea de-a 8-a minune a lumii: Tunelul Eupalinos ori templul Zeiţei Hera. Ferryboturile pleacă zilnic din și către Kusadasi, la orele 8.00 și 17.00.

Green Beach

La aproximativ un km sud de Ladies Beach, se află o plajă cu nisip fin, nu foarte mare. Locurile cu iarbă, sub palmieri, unde poţi citi o carte, ferită de razele soarelui, te vor face să îndrăgeşti această plajă.  Ai grijă însă căci la sfârşit de săptămână plaja devine destul de aglomerată, fiind unul din locurile preferate ale localnicilor. Se ajunge uşor, în 5 minute cu maşina – din centrul staţiunii sau 5 minute pe jos de pe Ladies Beach.

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne peFacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.

 

Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

6 COMENTARII

  1. […] Kusadasi are şi alte atracţii în afară de plajă şi mare; are Insula Porumbelului – simbolul oraşului. Pe această limbă de pământ, în 1534 a fost construită o fortăreaţă, cunoscută drept Castelul Piraţilor. Contrar numelui, insula este legată de ţărm de o faleză, de-a lungul căreia vei găsi cafenele, terase şi bărci de croazieră acostate la mal. Se spune că cele mai frumoase apusuri le poţi vedea de aici, de pe Insula Porumbelului. Pentru că este situată în oraş, aproape de port, poţi să ajungi pe aici mergând pe malul mării ori, ca alternativă, ai dolmusul (mini-bus) în direcţia “Ladies beach” (din centru faci doar 5 minute). […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.