Piețele de Crăciun din România – 2014

UPDATE! click pentru lista Târgurilor de Crăciun din România – 2015

În iarna asta, ca niciodată, am hotărât să rămânem în țară și să Colindăm România. Pentru că avem ce vedea, avem ce face, avem ce gusta. Dacă în ultimii ani nu ne-a scăpat nicio iarnă fără o Piață de Crăciun în Europa, în iarna asta ne vom delecta cu delicii culinare românești, cu vin fiert și colinde, concerte și brad împodobit prin orașele din România. Începem cu Târgul de Crăciun din București pentru că e cel mai aproape de casă și putem merge oricând, mergem apoi să vedem ce se întâmplă pe Valea Prahovei, continuăm cu cel din Sibiu, verificăm care e oferta la Galați și cine știe ce ne mai aduce Moșul. Până atunci, iată care sunt piețele de Crăciun din țară:

București – 6 decembrie

În București, Moș Nicolae deschide piața de Crăciun și beculețele din centrul orașului pe 6 decembrie în Piața Universității, pe esplanada cu statui. Pe lângă târgul propriu-zis, vor fi și programe artistice cu ansambluri folclorice din toate zonele țării, concerte cu muzică de toate genurile, colindători și chiar Moș Crăciun cu cadouri. În plus, Bucharest Christmas Market organizează campania umanitară „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun“ unde poți dona jucării şi cărţi ce vor ajunge la copiii nevoiaşi.

Sibiu: 22 noiembrie – 26 decembrie

Târgul de la Sibiu este probabil cel mai așteptat de noi, motiv pentru care nici nu-l ratăm în acest an. TravelGirls.ro va fi la Sibiu în weekend-ul 13-15 decembrie și se va bucura de dulciuri, vin fiert, mâncăruri gustoase și concerte de poveste. Piața de Crăciun de la Sibiu este singura din România care s-a pregătit din timp cu un site superb și o pagină de Facebook dedicată. Așa da! Asta se adaugă la cele 5 motive pentru a vizita Sibiul.

Galați: 6-27 decembrie

Nici târgul din Galați de pe faleza superioară a Dunării nu-l vom rata anul ăsta pentru că vom fi acolo în zilele de Crăciun, la părinți. Suntem curioase cum vor arăta buticurile, dacă va fi un brad împodobit și dacă vor avea loc și spectacole de colinde ori concerte. Dacă ajungeți acolo înaintea noastră, dați-ne de veste!

Brașov: 6 decembrie

Deși avem așteptări mari de la Brașov, informațiile despre Piața de Crăciun de anul acesta sunt foarte puține. Am aflat de la prinbrasov.com că va fi un brad imens în Piața Sfatului împodobit cu zeci de mii de lumini și că toate se vor aprinde pe 6 decembrie la ora 17:30. Brackground-ul sonor va fi asigurat de colinde, trupa Voltaj și focurile de artificii. Sperăm însă că tăierea porcului în centrul orașului pe 15 decembrie să fie o glumă.

Cluj-Napoca: 2-23 decembrie

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca are loc în Piaţa Unirii, a început pe 2 decembrie și se va încheia pe 23 decembrie 2013. Asemenea Sibiului, cei de la clujenii au pregătit o pagină de Facebook specială pentru acest eveniment și un subdomeniu special de unde putem afla programul din fiecare zi. Vizitatorii vor găsi căsuţe cu turtă dulce, vin cald, produse tradiţionale, decoraţiuni şi aranajemente de Crăciun iar pe scena amplasată în Piaţă vor avea loc zilnic concerte şi colinde de la ora 18:30.

Timișoara 1 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014

În Timișoara târgul și luminile s-au aprins pe 1 decembrie, de ziua națională a României. Atmosfera de sărbătoare continuă până după Revelion iar între timp timișorenii și turiștii vor avea parte de căsuţe cu dulciuri și cadouri, produse specifice sărbătorilor de iarnă, scenă cu colinde și concerte în Piaţa Victoriei, strada Mărăşeşti, parcarea Modex. Am găsit însă pe cineva care avea așteptări mai mari de la acest eveniment dar poate că e mai bine să privim partea plină a paharului în această lună.

Arad: 1 decembrie 2013 – 3 ianuarie 2014

Târgul de Crăciun din Arad va avea loc în parcarea Real – OBI între orele 09:00 – 21:00 iar intrarea va fi liberă. Deși posterul de prezentare nu este cel mai fericit exemplu de promovare, suntem sigure că atmosfera de sărbătoare va exista la Arad. Comercianții vor prezenta timp de 30 zile multe dulciuri, cadouri, jucării și articole vestimentare, bijuterii, creații artizanale, handmade-uri, aranjamente florale și nuiele de Moș Nicolae.

Iași: 13 – 22 decembrie

Ca să aflăm de Piața de Crăciun de la Iași a trebuit să apelăm la prietenii de la fața locului. Și am aflat că anul acesta târgul va avea lor între 13 și 22 decembrie pe bulevardul Ştefan cel Mare, în tronsonul cuprins între Casa Cărţii şi intersecţia cu strada Anastasie Panu. La târg vor fi mici producători din judeţul Iaşi ce vor vinde produse tradiţionale trecătorilor.

Ploiești: 29 noiembrie – 29 decembrie

În centrul civil al Ploieștiului vor fi 26 de căsuțe unde se vor comercializa daruri şi produse tradiţionale de Crăciun, vin fiert, mere coapte şi castane prajite timp de o lună. Ne place ideea acestor „Ateliere ale lui Moş Crăciun”, unde copiii vor învăţa cum se realizează felicitările sau decoraţiunile de Crăciun, asistaţi de artişti. În plus, în fiecare seară, începând cu ora 17.00, vor fi concerte de colinde, coruri de copii şi ansambluri artistice de la Palatul Copiilor, spectacole de teatru pentru cei mici, momente muzicale susţinute de artiştii Teatrului Toma Caragiu, ai Filarmonicii Paul Constantinescu şi ai Casei de Cultură IL Caragiale.

Oradea: 1 decembrie 2013 – 3 ianuarie 2014

La Oradea, Târgul de Crăciun este în parcarea Auchan – OBI și se va întinde până după Revelion. Ca și cel din Arad, târgul de aici are un poster identic, ce pare a fi făcut de către copii. Pe lângă mâncăruri și băuturi de sezon, la Oradea se pare că sunt amplasate și un parc de distracții și o scenă pe care au loc concerte de colinde, concursuri, momente muzicale de toate genurile, dar și multe surprize, spun organizatorii. Pe 5 decembrie se va aprinde „cel mai ecologic pom de Crăciun din Oradea” (ecologic are grad de comparație?), adică un brad împodobit cu decorațiuni și ornamente ecologice.

Baia Mare: 16-21 decembrie

„Târgul Darurilor de Crăciun” se numește piața de sărbători de la Baia Mare. Salonul artelor de la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” Baia Mare găzduiește evenimentul în perioada 16-21 decembrie 2013 iar deschiderea oficiala are loc luni, 16 decembrie la ora 11.00. Păcat că toată lumea e la serviciu ori la școală în momentul deschiderii, nu?

Suceava: 28 noiembrie 2013 – 9 ianuarie 2014

În Suceava lucrurile sunt un pic mai complicate. Și asta e de bine! Se pare că întregul județ sărbătorește ceea ce se numește „Crăciun în Bucovina”. Astfel, timp de mai mult de o lună, au loc tot felul de activități oriunde ai merge în zonă. Programul detaliat îl poți găsi aici. Acum înțeleg de ce atât de mulți români preferă să meargă de sărbători în Bucovina. Așa da!

Tu la ce piață de Crăciun mergi? Ai fost la vreuna dintre cele de mai sus? Spune-ne cum a fost și te premiem. Mai multe detalii aici.

 

Anul ăsta, de Sărbători, haideți să #ColindamRomania împreună!

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

10 COMENTARII

 1. Narcisa, chiar vrei să le vezi sau e doar o figură de stil?! Dacă ai vedea-o pe a noastră live, nu cred că nu mi-ai da dreptate, mai ales în contextul în care luptăm pentru calitatea de oras cultural european!

  • mi-ar plăcea mie să le văd pe toate dar e imposibil 🙂
   sper însă ca lista aceasta să fie de folos cititorilor noștri.
   referitor la Timișoara, te înțeleg perfect că ai așteptări mai mari. știu că putem mai mult. vezi exemplul de la Sibiu 😉

 2. […] A trecut vineri dar nu şi #plimbavineri. A trecut şi luni, dar nu şi minutul de mişcare. A trecut şi alergatul pe scări în sus pentru o cauză nobilă, a venit şi iarna cu aproape toate cojoacele. Mai lipseşte abonamentul la sală ca să scăpăm cumva, pe ultima sută de metri, de colaceii în plus sau să se potrivească şi anul acesta vestimentaţia aleasă de sărbători. Alergatul pe afară nu cred că mai este o opţiune bună având în vedere temeperaturile scăzute aşa că … astăzi vă propun să facem o combinaţie frumoasă. O plimba-luni (ca să continuăm lista struţocămilelor). Ce ziceţi de o tură sau o vacanţă ceva mai lungă prin pieţele de Crăciun din România !? Lista o puteţi lectura în voie … aici. […]

 3. Bucuresti si Sibiu – checked 😉 Bucuresti, fix in vinerea cand s-a lansat, o corvoada, prea multi oameni, asa ca m-am adapostit la casutele de langa patinoarul din Cismigiu, iar Sibiu, culmea, fix in acelasi week-end cu voi, cand ne-am bucurat, pesemne, de Sibiu Lights&More, 50.000 de leduri pe strada Nicolae Balcescu. Mi-nu-nat! Targul de Craciun din Sibiu, pe care l-am vizitat in premiera anul trecut, ramane, pentru mine, cel mai frumos din Romania

  • Pe mine m-a dezamăgit puțin Târgul din Sibiu din cauza vânzătorilor de la căsuțele din piață. Cred că doar 10% erau artizani și producători locali. Restul… made in China sau în Korea, cum am văzut că scria pe eticheta unor șosete din lână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.