Dunărea, pe urmele Soarelui

Dunarea salbatica

În vremuri demult apuse, Luna s-a îndrăgostit de Soare şi nu trecea zi fără să-l urmărească şi să încerce să-i fie aproape. Soarele însă n-avea ochi decât pentru o mică stea îndepărtată, numită Dunărea. Oricât de mult încerca Luna să le pună beţe în roate, drumurile Soarelui şi ale Dunării s-au unit şi au pus la cale nuntă mare, pentru toate stelele de pe cer.

Drumul spre Dunare

Şi au făcut nunta pe o pajişte verde, ca ruptă din poveste, iar cei doi miri erau cum nu se putea mai fericiţi.

Drum Dunarea Salbatica

Deodată însă, Luna şi încă trei vrăjitoare au dat buzna şi au smuls-o pe Dunăre din braţele Soarelui şi au azvârlit-o într-un munte întunecat, transformând-o într-un lac.

planta Dunare

Închisă pe veci, Dunărea a rămas supărată în Munţii Pădurea Neagră până când o zână a transformat-o în râu şi a lăsat-o să curgă liberă spre răsărit, ca să-l găsească pe Soare.

Padure malul Dunarii

plaja Dunare

Ca să fie puternică şi să ajungă la destinaţie, zâna i-a trimis ajutoare Dunării. Astfel, multe râuri veneau pe drum şi i se alăturau, Dunărea căpătând putere şi viteză.

plaja Dunare

plante Dunare

Îndiferent câte piedici i-a pus Luna, aruncându-i bolovani în drumu-i, Dunărea a spart şi a săpat în piatră, croindu-şi drum spre iubitul său, Soarele.

 

Scoici Dunare

apus Dunare

Într-un sfârşit, Dunărea a găsit marea şi a îmbrăţişat-o bucuroasă şi s-a unit cu ea.

salcie Dunare

De atunci, în fiecare zi, Soarele şi Dunărea se întâlnesc la est, aşa cum le-a fost scris de către zână.

Pe cer însă, Soarele a rămas singur căci nu a mai fost chip să o mai privească în ochi pe Lună aşa că a blestemat-o să nu se mai întâlnească niciodată.

apus soare Dunare

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

12 COMENTARII

    • mulţumesc! nu, sunt de pe malul dunării, din Giurgiu, de la Prundu în sud, într-un loc sălbatic în care nu merge nimeni. l-am descoperit pur şi simplu şi a trebuit să ne facem cărare printr-o pădure virgină. e foarte frumos acolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.