Festivalurile europene din 2012

Festivaluri Europa 2012
Festivaluri Europa 2012

Festivalurile sunt un motiv bun ca să călătoreşti pentru că satisfacţiile vin la pachet. Îţi vezi formaţiile favorite, participi la sărbători locale şi explorezi o zonă în care probabil n-ai mai fost niciodată. Iar dacă plănuieşti bine, poţi ieşi chiar foarte ieftin. Biletele pentru marile festivaluri pot fi cumpărate online la preţ redus cu ceva timp înainte iar majoritatea au zone imense de campare cu toate facilităţile necesare. Pentru altele însă nici nu ai nevoie de bilet pentru că sunt manifestări publice. Eu am început deja să-mi conturez calendarul călătoriilor pentru anul ăsta şi vreau să includ cel puţin un festival din Europa.

Ianuarie

Anul Chinezesc al Dragonului începe pe 23 ianuarie şi se sărbătoreşte peste tot în lume. Cea mai mare manifestare din afara Chinei este însă în Londra. Parade şi spectacole la care poţi să participi fără să plăteşti nimic, toate pentru a sărbători dragonul, cel ce ar trebui să calmeze apele tulburi din lume.

Dacă vrei să ajungi în Londra ca să te bucuri de anul nou chinezesc, să ştii că timpul e foarte scurt iar biletele de avion au preţurile cam mari acum. Aruncă totuşi un ochi, poate prinzi vreo ofertă last-minute. Cu cazarea nu-i însă nicio problemă, poţi alege să stai la hotel, la hostel sau să împarţi cu cineva un apartament.

Anul Dragonului Londra

Februarie

Carnavalul din Veneţia ţine 10 zile (11-21 februarie) şi adună în fiecare an mii de turişti. Găseşti aici programul şi-ţi poţi alege la ce să participi şi în care din zile. În luna februarie, spectacolele se ţin lanţ de dimineaţa până seara iar singura condiţie de participare este să ai un costum de carnaval.

E drept că preţurile cresc în perioada asta dar dacă urmăreşti din timp ofertele, poţi prinde un zbor low-cost direct spre Veneţia, iar pentru cazare ai mai multe posibilităţi. Găseşti aici ofertele pentru o cameră de hotel, un apartament sau un pat într-un hostel.

Sfântul Valentin în Terni, Italia. Italienii din Terni îşi sărbătoresc patronul spiritual al oraşului cu surle şi trâmbiţe toată luna februarie dar în special în jurul zilei de 14. Se zice că San Valentino obişnuia să ofere cadouri tinerilor iar doi dintre aceştia s-au îndrăgostit pe loc, după ce au primit flori de la Sfântul Valentin. Aşa i s-a dus vorba cum că ar fi protectorul îndrăgostiţilor.

Dacă vrei să asişti la spectacolele de pe străzi, dansuri, concursuri şi voia bună din Terni, trebuie să ştii că nu trebuie să plăteşti un bilet de intrare şi că poţi ajunge acolo cu un tren din Roma. Pentru Roma ai zboruri directe iar în Terni te poţi caza la hotel.

Carnaval Venetia Italia

Martie

The Big Snow Festival din Kapaonik, Serbia e combinaţia perfectă pentru o săptămână perfectă. De ce? Pentru că ai în acelaşi loc munţi şi peisaje superbe, zăpadă, pârtii şi loc pentru orice sport de iarnă îţi poţi imagina, scene cu muzică şi petreceri mari-mari. Anul ăsta se desfăşoară între 23 şi 29 martie așa că, dacă vrei să fii acolo, trebuie deja să începi să plănuiești. Nu există un camping pentru că oricum e frig dar ai de ales între hotelurile din Kapaonik.

The Big Snow Festival

Aprilie

Fiesta din Sevilia, Spania, se întâmplă în perioada 24-29 aprilie și, dacă iei parte la așa ceva, ai ocazia să vezi o adevărată sărbătoare spaniolă. La prânz, carele trase de cai plimbă fetele îmbrăcate în costume flamenco iar seara poți să asiști la coridă sau la petrecerile din aer liber. Poate că nu vei dormi prea mult dar cu siguranță vei avea nevoie și de cazare. Îți recomand câteva hoteluri și hosteluri din Sevilia dar și cele mai bune oferte de zboruri.

La Feria de AbrilMai

Primavera Sound este un festival foarte mare și foarte cunoscut care se întâmplă în Barcelona, Spania. Dacă vrei să prinzi un loc, poți să-ți cumperi biletul înainte, de pe site-ul oficial. Sunt mulți artiști, mai multe genuri muzicale pe câteva scene și multe locuri de distracție dar și de relaxare. Un lucru e sigur: n-ai să te plictisești. După ce-ți cumperi biletul de intrare, nici nu mai trebuie să cheltui prea mult pentru că poți vizita Barcelona aproape gratis.

Primavera-Sound

Iunie

O dată cu vara, începe și sezonul festivalurilor așa că ai de unde alege. Pe 8 iunie poți să mergi la Nova Rock din Nickelsdorf, Austria pentru Metallica. Sau mai poți merge la Main Square Festival din Arras, Franța începând cu 29 Iunie pentru Justice și Pearl Jam. Pe Red Hot Chili Peppers și Florence + the Machine poți să-i vezi la Rock Werchter în Werchter, Belgia din 30 iunie, timp de 4 zile. Bani și timp să fie!

Nova Rock

Iulie

Dacă e iulie, e Exitfest, fără discuție. Se ține cetatea Petrovaradin Fortress din Novi Sad, Serbia și durează 3 zile. E recomandat să-ți cumperi biletele din timp de pe site-ul oficial pentru că se vând ca pâinea caldă. Atmosfera e extrordinară acolo. Poți campa, te poți relaxa și te poți distra în mijlocul naturii. Dacă preferi confortul unui pat, te poți caza la un hotel sau la un hostel în Novi Sad.

August

August e luna festivalului Sziget din Budapesta, Ungaria. Dacă îți cumperi bilet până la sfârșitul lui aprilie, ai reduceri de luat în seamă. Se întâmplă între 6 și 13 august dar programul concertelor nu e gata încă așa că fii cu ochii pe site-ul festivalului. Se poate campa în zonele amenajate dar dacă nu obișnuiești să stai la cort, poți opta pentru un apartament, o cameră de hotel sau un hostel. De mâncare să nu-ți faci griji, ești în țara gulyașului.

Harta Sziget

Septembrie

În septembrie începe sărbătoarea berii în întreaga Germanie. Pe 22 are startul Oktoberfest în Munich și ține două săptămâni. Ai mult timp la dispoziție să guști (și nu numai!) din toate tipurile de bere dar și să vizitezi împrejurimile. Găsești aici oferte de bilete de avion și cazare în Munich. Pe 28 septembrie începe festivalul berii din Stuttgart care ține trei săptămâni deci ai timp berechet pentru toate. Nu uita însă să-ți rezervi din timp zborul și cazarea în Stuttgart.

OktoberfestMunich

Octombrie

Octombrie începe cu bere și se termină cu muzică bună și un loc superb: Ravello. Coasta Amalfi e locul potrivit pentru o călătorie de toamnă pentru că încă e cald iar turiștii sunt mai puțini. Festivalul Wagner este unul dintre cele mai vechi și cunoscute festivaluri din Italia. Are loc în fiecare an în Ravello încă din 1953. Găsești aici programul spectacolelor pentru luna octombrie iar aici – tot ce trebuie să știi despre Ravello.

Festivalul-Wagner-Ravello

Noiembrie

Festivalul Internaţional de Film Documentar din Amsterdam, Olanda are loc între 14 şi 25 noiembrie şi transformă oraşul într-un mare cinematograf. Anul acesta va fi a 25-a ediţie şi va trata teme sociale din lumea întreagă aşa că va fi foarte interesant. Poţi cumpăra biletele începând cu 7 noiembrie iar pentru transport, cazare şi plimbare nu trebuie să-ţi faci griji pentru că poţi vizita Amsterdamul aproape gratis.

IDFA Amsterdam

Decembrie

Încă de la începutul lui decembrie, marile orașe europene se pregătesc de sărbători cu câte una sau mai multe piețe de Crăciun. Dulciuri, mâncăruri bune, vin fiert, luminițe, muzică și decorațiuni care mai de care mai colorate. În Budapesta poți să ajungi chiar foarte ușor și ieftin și nici cu Strasbourg nu e așa complicat. Ce este sigur e faptul că ai ce face în ultima lună a anului.

Piata de Craciun Budapesta

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe Facebook, Twitter și abonează-te prin RSS la articole.

 

 

 

WP Greet Box icon

Welcome Googler! If you find this page useful, you might want to subscribe to our RSS feed for GlobalGrasshopper updates.

Oxegen European Music Festival, Ireland on GlobalGrasshopper.com

Often being open-minded and creative types, travellers and backpackers seem to love their music – so what better way to combine your love for music, travel and partying than a European music festival? The summer was made for festivals so why plan your trip now and book a ticket to a top European music festival? This is my guide to some of the best on offer (in no particular order):

1. The Festival Internacional de Benicàssim, Spain

Benicàssim European Music Festival, Spain on GlobalGrasshopper.com Photo

Serious music lovers seem to be the only people outside of Spain who have heard of Benicàssim. Benicàssim is a small port town located in between Barcelona and Valencia and every year it plays host to a fantastic music festival. The four day festival takes place in mid-July and predominately features alternative rock and electronic artists, but it’s also well known for a great place to rave. The event differs from the many music festivals who are restricted to a 2am curfew – here the music starts at 5pm and continues through the night until early the next morning.

It’s one of the few festivals in the world where you relax on the beach during the day and another bonus is that you can buy your food in a supermarket instead of paying festival prices. You even won’t need to worry about personal hygiene as the campsite has its very own purpose-built outdoor showers!

The 2011 lineup included headliners The Streets, The Strokes, Arctic Monkeys and Arcade Fire. So far The Stone Roses, Florence and the Machine and The Vaccines have been confirmed for the 2012 festival.

2. Roskilde European music festival, Denmark

Roskilde European Music Festival, Denmark on GlobalGrasshopper.com Photo

The Roskilde festival in Denmark is one of the biggest European music festivals. Two students and a promoter founded the event in 1971 before it was taken over by the Roskilde Foundation. It’s now run as a non-profit event with the aim of developing music and culture in the area. Visitors come to the festival from all across Europe, providing tourists with a reason to visit the expensive Scandinavian country. The festival is usually a great mix of music, days long parties, organic food and experimental art and design. Everyone arrives early so you could potentially have up to eight days of fun.

The 2011 lineup included Arctic Monkeys, Iron Maiden and Kings of Leon, watch this space for more information on 2012.

3. Open’er Festival, Poland

Opener Festival in Poland - Best European Music Festivals on GlobalGrasshopper.com

Poland’s big event is held in Gdynia, which is located on the north coast. The festival takes place in early July with an eclectic range of artists so expect everything from electronic and pop to rock and reggae. The event is held in a huge airfield containing 7 stages where the live music starts at 4pm and goes on until 2am. DJs continue to 5am. It also features a ‘festival town’ where you can buy merchandise and see films, theatre performances eat or even play some sport.

Catering to everyone’s musical tastes, previous artists have included Cypress Hill, Groove Armada, Fatboy Slim, Kasabian, Pearl Jam and Skunk Anansie. The 2011 headliners included Coldplay, Pulp and none other than Prince!

This is an excellent opportunity to visit Poland and once here you can enjoy the Eastern European culture and even head out to more party zones (like Warsaw, Krakow or neighbouring Latvia) for an extended break.

4. INmusic Festival, Croatia

T Mobile Inmusic Festival Croatia - Best European Music Festivals on GlobalGrasshopper.comPhoto

Croatia’s largest open-air festival, INmusic started in 2005 and attracts approximately 25,000 people each year. It enjoys a pretty idyllic location on a small island in Lake Jarun making it a popular festival with some great acts. Over the last couple of years big names who have appeared include Franz Ferdinand, Lily Allen, Massive Attack and the Prodigy.

INmusic was rated as one of Europe’s best festivals in 2008 by The Times. If you want to extend the fun when the festival ends, try exploring one of Croatia’s many other (and very beautiful) coastal resorts. The 2011 headliners were Jamiroquai, The Streets, Arcade Fire and Cypress Hill. A perfect way to combine sun, sea and scenery with plenty of festival fun.

5. Exit, Serbia

Exit-Festival-Serbia- Best European Music Festivals on GlobalGrasshopper.com

This is a great summer European music festival in Serbia, held in the Petrovaradin Fortress of Novi Sad. Since 2003 the event has extended from three to four days, and over the years it has been used to get across political and social messages.

Since 2004, the festival has attracted an increasing amount of household names. In 2005 Fatboy Slim and The White Stripes appeared whilst a year later Franz Ferdinand and Scissor Sisters starred. In 2009 Arctic Monkeys, Manic Street Preachers and Lily Allen played and in 2010 the summer line-up included Placebo and The Chemical Brothers. For 2011 the organisers secured Arcade Fire, Pulp and Jamiroquai.

The festival has even created its own record label and releases albums in MP3 form so people can download them for free from the website. Bands that have benefited from this so far are Obojeni Program, E-Play, Jarboli and Ritam Nereda. All of which have all released albums through the label.

6. Pukkelpop, Belgium

Pukkelpop European Music Festival, Belgium on GlobalGrasshopper.com Photo

The Belgium festival is held near Hasselt towards the end of August. The festival takes place in a large area of fields and woodland in the village of Kiewit and over 180,000 people turn up each year. The 2011 event was sadly hit by tragedy when storms caused a stage to collapse, although the three-day festival will still take place in 2012 with free food and drink vouchers issued to those who bought tickets in 2011.

The 2010 festival was the 25th anniversary and had an impressive line-up which included Iron Maiden, Placebo and Snow Patrol. The big acts for 2011 were Foo Fighters, Eminem and The Offspring.

The festival isn’t Belgium’s largest but it’s well worth visiting. Sometimes the smaller festivals are more personal and allow you to get closer to the stages and I personally think have a better atmosphere.

7. Pinkpop Festival, Netherlands

Pinkpop Festival - best European Music Festivals on GlobalGrasshopper.com

This Dutch festival takes place in Landgraaf and is thought to be one of the oldest annual festivals in the world, having started in 1970. The event is held Pentecost weekend, hence its name (in Dutch it’s called Pinkster). It’s a three day event that attracts 60,000 visitors every year.

Over the years some big names attend the event including Franz Ferdinand, Placebo, Snow Patrol, The Killers and The Script. Alanis Morissette has also played three times whilst Counting Crows have appeared four times. 2011 saw headliners Coldplay, Elbow and Manic Street Preachers take to the stage.

8. Oxegen, Ireland

Oxegen European Music Festival, Ireland on GlobalGrasshopper.com Photo

Formally the Witness festival this is Ireland’s biggest commercial music festival. The event initially lasted three days but was extended to four days in 2008 and it’s traditionally held at Punchestown Racecourse in County Kildare (although this is to be confirmed for 2012). The event is huge and over 90,000 people turn up each day. Oxegen is Ireland’s answer to Glastonbury and over the last few years some of the top bands that have played here include Green Day, Kings of Leon, Red Hot Chili Peppers, Snow Patrol and The Foo Fighters. In 2011 the huge bill was topped by Coldplay, The Black Eyed Peas, Foo Fighters and Beyonce.

Oxegen is an incredible event and I think it’s one that’s definitley worth a visit. Having said that there are a few downsides – it can be expensive, not very accessible and of course you can’t always count on great weather.

  • 2012 dates are still to be confirmed
  • Tickets normally around €244.50 camping, €199.50 without camping. €99.50 for a day ticket €225
  • Oxegen
  • Camping not your thing? Try nearby hotels Monaghans Harbour Hotel or Lawlors Hotel

9. Sziget Festival, Hungary

Sziget European Music Festival, Hungary on GlobalGrasshopper.com Photo

Hungary’s top music festival is held in Budapest, the nations capital. The event lasts for an eye wateringly long seven days and usually starts at the beginning of August. By the end of the week around 1000 artists would have performed.

The festival is held on Óbudai-sziget (translated as Old-Buda Island), which is a huge leafy 266 acre Island on the Danube. In 2010 the festival attracted over 350,000 visitors who went to see a strong line-up including Gorillaz, Iron Maiden, Kasabian and The Hives. The eclectic bill for 2011 included Kasabian, Amy Winehouse, Manic Street Preachers and Pulp.

The event isn’t just about music – there are lots of other activities available. If you want to take a break from the music you can always kick around on the island’s football pitch, try indoor rowing or go to the cinema. Another bonus is that you can still enjoy a bargain in Hungary and many things are cheaper than a lot of other places in Europe. Once the party is over you can wind down in the famous Hungarian baths or if you want to keep partying head into the centre of Budapest where you’ll find plenty of clubs and bars.

Narcisa
bestvalue.eu

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.