Cele mai tari festivaluri de muzică din lume de vara aceasta

Pregătește-ți cortul și ochelarii de soare – începe sezonul festivalurilor de muzică din întreaga lume! Fie că e vorba despre cel mai mare festival din lume din Wisconsin sau un concert rock dintr-un complex de ski din Japonia, vara asta nu prea sunt weekend-uri fără măcar un eveniment.

Îți arăt în continuare ce se întâmplă prin lume începând de luna asta. Cine știe? Poate măcar una din noi ajunge și ne povestește cum a fost.

Bonnaroo, Tenessee, SUA

9-12 iunie

De zece ani încoace, Bonnaroo este probabil cel mai tare festival din America. Anul acesta, pe scenă vor nume precum Eminem, Florence + the Machine, Gogol Bordello, Beirut, Lil Wayne, Pretty Lights. Dacă ai șansa să mai prinzi bilete și să ajungi, trebuie să știi că arena include un sat de vacanță cu cinematograf în aer liber și zonă de silent disco.

Glastonbury, Somerset, Anglia

22-26 iunie

Cel mai cunoscut festival din Anglia, Glastonbury se desfășoară încă din 1970, iar după 41 de ani, acesta înca este una dintre destinațiile favorite ale unor nume mari precum: U2, Coldplay sau Beyonce.Vor fi pe puțin 100 000 de oameni, un cort acustic, o scenă de jazz și probabil mult noroi. Anglia nu-i așa departe, nu?

Summerfest, Wisconsin, SUA

29 iunie – 10 iulie

În 1999, Summerfest a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare festival de muzică din lume. Ține 11 zile, se întâmplă de 40 ani, iar vreo 700 de trupe cântă pe 11 scene. Anul acesta vedete precum Kanye West, Katy Perry, The Flaming Lips, George Clinton, Kid Rock și Britney Spears vor activa pe scenele Summerfest.

Roskilde, Danemarca

30 iunie – 3 iulie

Cel mai mare festival de rock din nordul Europei, Roskilde adună la un loc peste 70 000 oameni pentru a-i vedea pe Arctic Monkeys, Iron Maiden, Kings of Leon, M.I.A. și TV on the Radio. Dacă vrei să mergi, să știi că te poți înscrie și la competiția „Campingul anului” sau „Naked run”.

Exit, Novi Sad, Serbia

7-10 iulie

A început în 2000 ca o formă de protest împotriva lui Slobodan Milosevic iar acum Exit este unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa. Are loc în cetatea Petrovaradin, lângă Dunăre, iar 150 000 de oameni îi pot urmări pe Arcade Fire, Pulp și Portishead sau Underwordl, Jamiroquai, Tiga și Magnetic Man.

Pitchfork, Chicago, SUA

15-17 iulie

Cel mai tânăr festival din listă, Pitchfork își sărbătorește cea de-a șasea ediție anul acesta. Este organizat de revista online Pitchfork și chiar dacă lista trupelor prezente nu depășește numărul de 45, biletele s-au vândut într-o singură zi. Vor urca pe scenă Animal Collective, Fleet Foxes, Tv on the Radio și Odd Future.

Fuji Rock, Naeba, Japonia

29-31 iulie

Dacă îți dorești o experiență cu adevărat specială, îți recomand Fuji Rock, cel mai mare festival din Japonia care are loc în complexul de ski Naeba. Pentru a-i vedea pe Coldplay, Chemical Brothers sau Wilco, trebuie să urci pe muntele Fuji. Pe lângă muzica bună, vei avea parte și de un peisaj superb!

Hip Hop Kemp,  Hradec Králové, Cehia

18 – 20 august

Hip Hop Kemp este festivalul internaţional de hip hop care se ţine de 10 ani în Cehia. Festivalul reuneşte în acelaşi loc nume mari din cultura hip hop dar şi artişti graffiti şi dansatori de breakdance. Anul acesta, pe scene vor fi Method Man & Redman, M.O.P., Looptroop Rockers, Heavy Metal Kings, Pharoahe Monch şi mulţi altii.

Bestival, Isle of Wight, Anglia

8-11 septembrie

Festivalurile englezești de vară își încheie sezonul pe Isle of Wight cu a opta ediție a Bestival-ului. Pe lângă concertele celor de la The Cure, Primal Scream și Pendulum, Bestival oferă și un cort Bollywood, o biserică gonflabilă și o competiție de haine fancy. Tema acestui an este: „Rock Stars, Pop Stars, and Divas.”

Parklife, Australia

25 septembrie – 4 octombrie

Deși e la capătul pământului, Parklife dă în toată lumea tonul muzicii anului ce urmează. Cine ajunge la Parklife anul acesta îi va putea vedea în plină formă pe Sinden, Mix Master Mike, The Dandy Warhols și Missy Elliot.

Vola.ro

Narcisa
bestvalue.eu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.