Câteva idei pentru un citybreak cu fetele

Una din gazdele la care am stat în Provence ne spunea că o călătorie leagă prietenii puternice între partenerii de drum și că acele momente și situații de la drumul mare prin care niște oameni trec împreună nu se pot șterge cu buretele, orice s-ar întâmpla. Lucrul acesta este valabil pentru orice companion, fie că e vorba despre partenerul de viață, cea mai bună prietenă ori gașca de prieteni. După ce ați așteptat ore în aeroport împreună, după ce ați gustat cele mai bune mâncăruri, după ce ați ratat trenul la mustață, după ce ați ajuns în cel mai frumos loc din munți și ați exclamat în sincron același WOW!, poți fi sigură că veți depăna amintiri multă vreme cu acele persoane. Dar pentru că vremea începe să se îmbuneze și începe cel mai bun sezon de citybreak-uri, de data asta îți propun câteva idei de călătorii în care să mergi cu cele mai bune prietene.

Citește și: 5 orașe pe care să le vezi iarna

Citybreak de vară

5 orășele din Europa unde dragostea plutește în aer

Istanbul – bun pentru shopping, rău pentru siluetă

Prima și singura dată când am fost în Istanbul, am câștigat câteva kilograme în plus. Nu-ți imagina că am stat toată ziua în vreun restaurant îndopându-mă cu mâncare. Dimpotrivă, am luat tot orașul la picior, am vizitat principalele obiective turistice, m-am plimbat pe străduțe și prin piețe până mi-am tocit încălțările. Totuși, mâncarea turcească e o slăbiciune în redacția TravelGirls.ro și nu m-am putut abține să le încerc aproape pe toate, la fiecare colț de stradă. M-aș întoarce în Istanbul cu prietenele pentru că am pus ochii pe un boutique hotel cu nume predestinat unui girls’ trip și pentru că vreau să-mi pun silueta iarăși la încercare.

harta travelgirls istanbul

Dacă vrei să mergi și tu cu fetele, nu rata o sesiune de shopping în bazarurile de haine și în cel de condimente (Spice Bazaar) din Eminonu. Deși sunt cam turistice iar turcilor le sclipesc ochii când văd clienți străini, negociază pentru a obține un preț corect, fără să speri la un chilipir prea mare. De asemenea, în Beyoglu, pe Cukurcuma și Istriklal sunt tot felul de magazine ale marilor branduri sau cu produse vintage. de unde poți să îți iei un șal, papuci turcești ori vreo poșetă cu lalele.

Un lucru pe care nu l-am făcut în Turcia și pe care l-aș face într-o excursie cu fetele este un hamam (o baie turcească): masaj, scrub și saună în aceeași poveste. Am citit despre Cagaloglu Hamam cum că ar fi ultimul de acest gen construit în timpul Imperiului Otoman  și că e o adevărată experiență istorică să mergi acolo. De reținut!

shopping istanbul travelgirls

Cum ajungi: chiar dacă mulți preferă să meargă în Istanbul cu mașina, eu nu cred că e o afacere bună. Drumul e lung și obositor iar Istanbulul e imens și foarte aglomerat. Îți recomand să iei avionul, biletele la sfârșitul lui aprilie sunt în jur de 90 Euro la Fly Pegasus, cam 115 Euro cu Turkish Airlines și în jur de 150-200 Euro cu Tarom. Oricum, apar destul de des oferte speciale cu 90-100 Euro la Turkish și Tarom.

Sfatul TravelGirls.ro: chiar dacă ți-ai adus cu tine cele mai chic haine sau ți-ai cumpărat lucruri noi din bazar, încearcă să păstrezi decența din punct de vedere vestimentar în Istanbul. Turcii sunt conservatori din acest punct de vedere și ar trebui să respecți asta. Să ai tot timpul la tine o eșarfă pe care să o poți pune pe cap la intrarea în moschei.

Narcisa
bestvalue.eu

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.