Cele mai neobișnuite hosteluri din lume

Radeka Downunder
Radeka Downunder

Pe lângă variantă ieftină de cazare, hostelurile oferă o întreagă experienţă. Socializare, distracţie şi intrarea propriu-zisă în atmosfera locului. Despre ce sunt şi cum e să stai la hostel, am mai vorbit. De-a lungul timpului, căutând oferte de cazare la hostel şi review-uri am dat peste cele mai ciudate astfel de clădiri din lume. Iată câteva:

Radeka Downunder Underground Backpackers Inn din Coober Pedy, Australia

În sudul Australiei, în Coober Pedy, hostelul Radeka își cazează oamenii la vreo 6 metri și jumătate sub pământ. Locul ăsta a fost o mină de opal între anii 1960-1980 după care a fost transformat într-un hostel subteran cu dormitoare cu mai multe paturi dar și cu camere de motel. Poate că pare un lucru ciudat dar printre localnici e un lucru obișnuit. Temperaturile sunt foarte ridicate în zonă, în jur de 45 de grade, iar 60% din populație locuiește în subteran, la răcoare.

Cât costă să stai la Radeka? Depinde. Poți lua o cameră de 4 locuri cu 160 de dolari sau un pat într-o sală de 21 de paturi cu 32 de dolari.

Pentru mai multe detalii și rezervări la Radeka, click aici.

Radeka Backpackers Inn Coober Pedy

Jumbo Hostel din Arlanda, Suedia

Nici nu cobori bine din avion pe aeroportul Arlanda că te poți caza, la câteva minute depărtare, într-un alt avion. E un Boeing 747-212B din 1976 și are 27 de camere și 76 de paturi pentru cei cărora de place să călătorească. Dacă vrei doar să vizitezi, Jumbo Hostel are o cafenea și un loc de belvedere pe aripa stângă.

Cât costă să stai la Jumbo Hostel? Între 40 de Euro pentru un loc într-o cameră de 4 persoane și 160 de euro pentru un apartament de o persoană.

Pentru mai multe detalii și rezervări la Jumbo Hostel, click aici.

Jumbo Hostel Arlanda

Local Cave House din Goreme, Turcia

Dacă ajungi în Cappadocia pentru celebra plimbare cu balonul, probabil că ți-ar plăcea să stai într-o peșteră, așa cum făceau localnicii în trecut. Local Cave House din Goreme este o peșteră cu câteva camere ce arată foarte bine, mai degrabă precum un hotel. Are aer condiționat, piscină și un decor specific locului.

Cât costă să stai la Local Cave House? 35 de euro pentru o cameră single și 30 de euro pentru un loc într-o cameră dublă.

Dacă vrei mai multe detalii sau vrei să faci o rezervare, click aici.

Local Cave House

Lua Cheia Youth Hostel din Natal, Brazilia

La hostel se poate sta și regește. Cea mai bună dovadă este Lua Cheia Youth Hostel care este amenajat într-un castel. Construcția nu are o istorie impresionantă, castelul fiind construit și deschis în 1995, din banii câștigați de către proprietar din alt hostel de-ale lui. Experiența este totuși una specială pentru cei care se cazează aici. Camere au nume precum Tribunalul Inchiziției sau Dormitorul vrăjitoarelor și sunt mari, confortabile și cu băi.

Cât costă să stai la Lua Cheia Youth Hostel? În jur de 22 de euro pentru un loc într-o cameră de 6 persoane.

Pentru rezervări la Lua Cheia Youth Hostel, click aici.

Lua Cheia

ArkaBarka Floating Hostel din Belgrad, Serbia

Hostelul ăsta plutește pe malul Dunării, în Belgrad. Mai mult de atât, aici se organizează diverse evenimente culturale așa că dacă ajungi în Belgrad, ArkaBarka Floating Hostel este locul potrivit pentru backpackeri.

Cât costă să stai la ArkaBarka Floating Hostel? Între 15 euro pentru un loc în cameră de 5 și 30 de euro într-o cameră dublă.

Pentru rezervări și alte detalii, click aici.

Arkabarka Floating Hostel

Barka Basia din Cracovia, Polonia

Barka Basia este un hostel pe o barcă. Mai bine zis, pe un ponton. Are camere duble și camere cu mai multe paturi cu toate condițiile iar dacă vrei să te relaxezi la o bere, poți urca pe acoperiș și să stai pe terasă. Barka Basia este pe fluviul Vistula, la zece minute depărtare de centrul istoric al orașului Cracovia.

Cât costă să stai la Barka Basia? În funcție de sezon, între 15 și 90 de euro pentru un loc într-o cameră dublă.

Pentru mai multe detalii și rezervări la Barka Basia, click aici.

Barka Basia, Polonia

Ottawa Jail Hostel din Ottawa, Canada

Timp de vreo sută de ani (1862-1972), aici era o închisoare în care deținuții erau supuși la tratamente nemiloase. Acum, Ottawa Jail Hostel e un loc prietenos, cu celule transformate în camere primitoare și călduroase, chiar dacă poveștile cu fantome încă mai bântuie printre angajați.

Cât costă să stai la Ottawa Jail Hostel? Între 23 de euro pentru un pat într-o cameră de 6 persoane și 40 de euro într-o cameră single.

Pentru rezervări și review-uri, click aici.

Ottawa Jail Hostel

Santos Express Train din Mossel Bay, Africa de Sud

Dacă te poți caza într-un avion, de ce n-ai putea s-o faci și într-un tren? Ei bine, Santos Express Train este un hostel amenajat într-un tren oprit pe plaja Oceanului Indian. Poți înota cu delfinii, poți urmări balenele, poți face plajă, iar în câteva secunde poți trage un pui de somn în propria ta cameră din tren. Fără griji, trenul nu pleacă nicăieri.

Cât costă stai în Santos Express Train? O nimica toată. Între 9 euro pentru un loc în vagon și 12 euro pentru un loc într-un compartiment.

Pentru mai multe detalii și disponibilități, click aici.

Santos Express Train B&B

Carbisdale Castle Youth Hostel din Carbisdale, Scoția

Hostelul ăsta este castelul construit pentru Ducesa Dowager de Sutherland și a cazat de-a lungul timpului oameni bogați și influenți și a fost chiar refugiu regal. Castelul are o colecție impresionantă de obiecte de artă și de statui de marmură italienești așa că șederea aici este o experiență de neratat.

Cât costă să stai în Carbisdale Castle? De la 23 de lire pentru o cameră single până la 115 lire pentru un apartament de 6 persoane.

Pentru mai multe detalii și prețuri, click aici.

 

Carbisdale Castle Youth Hostel

Sepilok Jungle Resort din Sandakan, Malaysia

Da, sunt hosteluri și în junglă. În Sandakan poți să stai în mijlocul unei păduri tropicale virgine și să fii una cu natura. Condițiile sunt civilizate: apă caldă, aer condiționat, piscină și centru spa. Activitățile pe care poți să le faci aici însă sunt specifice locului: trekking prin junglă, pescuit, cules de fructe, camping sau poți pur și simplu să urmărești păsările.

Cât costă să stai în Sepilok Jungle Resort? Nu prea mult. 8 euro pentru un loc într-o cameră de 4 și, 18 euro într-o cameră dublă și 37 de euro pentru o cameră single.

Pentru mai multe detalii și rezervări, click aici.

Sepilok Jungle Resort

Nick’s Homestay din Bali, Indonesia

Bali nu înseamnă numai lux și scump. Poți economisi banii pentru biletul de avion și poți alege să stai într-o oază de liniște fără să plătești o avere. Nick’s Homestay e o afacere de familie și e la câteva minute de Monkey Forest și un sfert de ceas de centrul Ubud. Decorul și condițiile sunt autentic balineze așa că șederea la Nick’s Homestay face parte din întreaga experiență indoneziană.

Cât costă să stai la Nick’s Homestay? Prețurile sunt între 12 și 18 euro pentru un loc într-o cameră dublă.

Pentru mai multe detalii despre Nick’s Homestay și rezervări, click aici.

Nick's Homestay

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe Facebook, Twitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

3 COMENTARII

  1. Puteti sa-mi recomandati hosteluri decente (pret, curatenie, sigurata) in Roma? Multumesc mult. Intrebarea este pentru Travel Girls, dar si pentru cei care ar avea recomandari din experienta proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.