Cazare la un milion de stele

Cort Fagaras

Dacă ai deajuns de mulți bani, te poți caza într-un hotel de 5 stele iar dacă chiar vrei o experiență specială, poți merge până la 6 sau 7 stele. Dar există locuri în care îți poți petrece noaptea în condiții de un milion de stele sau chiar mai multe, fără să plătești niciun ban. Ba poate doar o taxă infimă de camping. Mă refer la cazarea la cort, sub cerul acoperit de atât de multe stele că nici nu le poți număra.

Prima mea noapte într-un cort n-a fost una fericită. Eram prin clasa a VI-a și, deși eram în plină vară la mare, frigul mi-a intrat în oase iar dâmburile de pământ nu m-au lăsat să închid un ochi. Multă vreme am evitat apoi cortul, întrebându-mă totuși cum reușesc atât de mulți oameni să plece astfel în călătorie și să-și petreacă așa nopți la rând. Abia acum câțiva ani am aflat că există tot felul de corturi care te pot feri de frig și ploaie, am aflat că acestea poate fi instalate pe un teren drept și că pot dormi pe o saltea de izopren, într-un sac de dormit adecvat temperaturii de afară. Am reușit astfel să trec peste inconvenientele de acest gen și am reușit să mă îndrăgostesc de sentimentul de libertate pe care mi-l oferă cortul.

De atunci, nu ratez nicio ocazie de a merge la mare sau pe munte pentru a dormi sub cerul liber. În fiecare an TravelGirls.ro face câte un tur al României cu rucsacul în spate și cu cazare în cort iar weekendurile de vară sunt rezervate din timp pentru astfel de excursii.

Dacă până acum nu ai încercat acest tip de călătorie, îți recomand să începi vara, la mare. Ia-ți un cort cu două foi, impermeabil, un sac de dormit și o salteluță, instalează-te cât mai aproape de apă și bucură-te de o noapte în care se aude doar sunetul valurilor. Odihna e garantată iar momentul în care deschizi dimineața fermoarul cortului și vezi marea atât de aproape este… de nedescris.

După ce prinzi puțin curaj, adaugă kit-ului de campare și un polar gros și o pereche de pantaloni călduroși și fă o încercare și la munte, mai întâi într-un camping amenajat. Dacă mergi cu prietenii sau familia, probabil că veți pune corturile în jurul focului de tabără de seara și că vă veți retrage, rând pe rând, în căldura sacului de dormit, feriți de roua specifică unei dimineți de munte. Apoi, cine știe, poate chiar ajungi să campezi pe pășuni alpine, lângă un refugiu sau un lac glaciar, acolo unde camparea este permisă. Nopțile sunt pline de surprize plăcute la altitudini de peste 2000 de metri. Ești atât de aproape de stele că-ți vine să le atingi iar serile senine sunt cu adevărat magice aici.

Citește și: 10 mituri despre mersul pe munte

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

9 COMENTARII

  1. Am avut si eu experiente in tinerete cu dormitul in corturi, chiar nici nu concepeam atunci o vacanta la hotel, cortul era baza. Normal ca de multe ori erau si nervi, frig, ploi, apa care intra in cort …dar na asa erau corturile si vremurile. Acum insa cum ai spus si tu tehnologia a avansat si in acest domeniu..

  2. …avansează tehnologia, avansăm şi noi în vârstă. din păcate, la un moment dat realizezi că, şi să vrei, şi nu mai poţi să te supui condiţiilor de la cort. aşa că… pentru tineri ar trebui să fie o experienţă obligatorie!!

  3. […] în natură, sub cerul înstelat. Nu te gândi că te lăsăm în soare sau în ploaie după ce ți-am povestit cu atâta drag despre plăcerea campatului. Nicidecum! Astăzi punem la bătaie un cort de patru persoane, numai bun de mers cu prietenii la […]

  4. Deschizi ochii, lumina patrunde difuz prin foaia de cort. Tragi de fermoar si in cateva secunde esti in lumea ta de vis: iarba verde, creste si margarete, eventual pe malul Bucurei in Retezat sau….nisip fin si marea la picioare
    Ce poate fi mai frumos? (sa uitam totusi de frica de urs)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.