Să-l aşteptăm pe Secret Santa

Secret Santa
Secret Santa

Secret Santa e momentul preferat din an de la birou. Începem printr-o tombolă cu nume de colegi şi apoi pornim în căutarea cadoului care sperăm să aducă bucurie în ziua cea mare. De-a lungul anilor am primit tot soiul de daruri, toate oferite din inimă, din partea unor oameni cu care îmi petrec cel puţin 8 ore pe zi. Cum ar fi însă dacă aş primi un cadou ceva mai special, de la un străin?

_________________________________________________________________

Mă gândeam zilele trecute că tare aş vrea să fac o bucurie unui copil pentru care sărbătorile ce vin nu sunt chiar o bucurie. Din fericire, nu cunosc niciun micuţ în situaţia asta dar cred că am găsit soluţia: o campanie a Elefant.ro.

Spuneam în alte articole că de multe ori încep planurile pentru o călătorie după ce am terminat de citit o carte. Alteori răscolesc internetul după titluri abia după ce mi-am cumpărat biletele de avion, încercând astfel să intru în atmosfera locului. Îmi place mult să citesc despre locuri noi ori să recunosc un oraş prin cuvintele scriitorului, aşa cum se întâmplă cu Galaţiul din Lorelei a lui Ionel Teodoreanu ori cu Brăila din Europolis de Jean Bart.

De curând am pus ochii pe seria lui Peter MayleUn an în Provence, Din nou în Provence şi Provence pentru totdeauna şi sper ca Moş Crăciunul meu secret să vadă asta.

Elefant.ro a intrat anul acesta în jocul ăsta de-a cine-i Moş Crăciun. Cum? Cumperi un cadou (cărţi, felicitări, calendare) din secţinea Secret Santa pe care îl adaugi în sacul moşului. După ce l-ai plătit, cadoul tău se duce automat către un alt cumpărător care a intrat în joc. Iar tu îţi primeşti darul în cel mai scurt timp. Acum, dacă Moşul şi-a dat acordul, vei putea afla de la cine ai primit cartea pe care urmează s-o citeşti. De sărbători e un moment bun să mai punem mâna pe câte o carte, mai ales pentru că avem câteva zile libere. Cine ştie, poate găseşti o idee pentru vacanţa viitoare.

Partea cea mai frumoasă a campaniei e că pentru fiecare cadou, Salvaţi copiii şi cei de la Elefant.ro oferă mai departe un dar unui copil defavorizat.

Dacă vrei să ajuţi ori pur şi simplu să aduci zâmbetul pe faţa unui necunoscut şi nu ştii ce să alegi, am făcut o mică listă cu 5 cărţi pe care mi-ar plăcea mie să le citesc. Poate te inspiră şi vei face şi tu un cadou.

1. Mario Vargas Lliosa – Lituma în Anzi, pentru că de ceva timp mă fascinează America de Sud şi pentru că visez la un long-trip acolo;

2. 100 de minuni ale Italiei – pentru că încă nu am fost în Italia dar cred că este o ţară minunată pe care vreau s-o vizitez cât de curând;

3. Anna Eva Budura – Povestea ceaiului – pentru că un ceai bun merge de minune în momentele de lectură şi pentru că nu strică să ştii ce poveşti sunt ţesute în jurul lu;

4. Richard Cavendish – 1001 locuri istorice de vizitat într-o viaţă – pentru că e un volum produs în colaborare cu UNESCO şi pentru că îmi place să merg în locuri încărcate de legendă;

5. Carlos Ruiz Zafon – Palatul de la Miazănoapte – pentru că acţiunea se petrece în Calcutta anilor 30 şi pentru că India e un vis mai vechi.

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe Facebook, Twitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.