Cele mai bune filme să-ţi iei lumea-n cap (9)

În timpul verii, dorul de ducă crește proporțional cu temperatura așa că petrecem din ce în ce mai puțin în casă. Cum am renunțat la televizor de câțiva ani, timpul rămas liber îl petrec făcând lucruri care-mi plac cu adevărat. Un film relaxant, o carte inspirantă sau pur și simplu o leneveală pe plajă sunt mult mai benefice decât știrile de la ora 5. Astăzi vorbim despre câteva filme care te fac să-ți iei lumea-n cap chiar înainte de happy end.

Chasing Liberty

Trailer: click aici

page

Fata preşedintelui Americii, Anna Foster (Mandy Moore), se satură de cei patru pereţi luxoşi în care e prinsă de cele mai multe ori şi de zecile de gărzi de corp pe care tatăl ei i le asigură şi încearcă să evadeze. Tot ce-şi doreşte e să trăiască puţin în libertate, aşa cum a auzit că fac tinerii de vârsta ei, şi să călătorească în Europa. Reuşeşte să scape de paznici şi fuge în Praga, Veneţia, Austria şi ajunge în locul mult visat – Love Parade din Berlin. Ce se întâmplă pe drum? O aventură pe cât de siropoasă, pe atât de frumoasă. Un singur indiciu vă dau: Matthew Goode.

Scena preferată: când Anna, Ben şi McGruff ajung în Veneţia. Melodia de fundal a intrat pe loc în playlistul meu de drum lung.

Unde mergem: Praga, Veneţia, Berlin şi Austria.

 

The Guilt Trip

Trailer: click aici

page

The Guilt Trip nu e neapărat despre călătorii ci despre partenerii de drum şi felul în care un roadtrip îţi poate schimba (în bine) o relaţie. De data asta e vorba despre relaţia de mamă-fiu dintre Andy (Seth Rogen) şi Joyce (Barbra Streisand). Drumul lor cu mașina prin Statele Unite e de fapt o călătorie prin anotimpuri, sentimente, amintiri și multe aventuri. Filmul acesta te pune puțin pe gânduri și e foarte posibil să le dai un telefon părinților după final.

Scena preferată: Când Joyce câștigă premiul după ce a mâncat cea mai mare friptură.

Unde mergem: tărâmul făgăduinței – Statele Unite ale Americii.

 

View From The Top

Trailei: click aici

page

Cine nu a visat să devină însoțitor de zbor pentru a călători în lumea întreagă? Doar la asta îi stă și gândul Donnei (Gwyneth Paltrow) care are o voință și motivație de fier să ajungă stewardesă la Clasa I pe zboruri internaționale din Paris. Drumul până acolo e însă presărat cu încercări grele, lacrimi, prieteni falși dar și multe emoții de neuitat și o poveste de dragoste cum numai în filme  vezi. Deși nu mă așteptam la asta de la o comedie atât de ușurică, pe lângă  Gwyneth, în View From The Top vedem actori de renume precum Christina Applegate, Mark Ruffalo și Candice Bergen.

Scena preferată: momentul când Donna hotărăște să plece de acasă pentru a-și îndeplini visul.

Unde mergem: Paris și Statele Unite ale Americii.

 

The Darjeeling Limited

Trailer: click aici

page

Trei frați care nu s-au mai văzut de mult timp pleacă într-o călătorie spirituală cu trenul The Darjeeling Limited care străbate India. Francis, cel mai mare dintre ei, este extrem de organizat și plănuiește în cel mai mic detaliu fiecare moment al aceste călătorii. Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din… India, planurile le sunt date peste cap de câteva ori. Deși dezamăgiți că nu obțin ceea ce au visat din acest drum, adică o îmbogățire spirituală considerabilă, frații nici nu-și dau seama că experimentează emoții, situații și aventuri care le schimbă cu mult felul în care văd viața și relația dintre ei.

Scena preferată: momentele (triste) în care protagoniștii ajung într-un sat indian autentic și participă la înmormântarea unui băiețel.

Unde mergem: India

****

Vezi și Cele mai bune filme să-ți iei lumea-n cap.

Ai văzut filmele acestea? Ce alte recomandări de filme mai ai pentru noi?

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitterși abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.