Cele mai bune filme să-ţi iei lumea-n cap (10)

În ultima vreme, zăpezile ne-au ținut mai mult în casă și prin oraș așa că am avut mai mult timp pentru noi, pentru câte un film care să ne dea idei de plecat la drum. Acum, că nămeții au dispărut și cojoacele deja își caută loc în partea din spate a șifonierului, începem să visăm mai mult la călătorii. Iată care sunt câteva dintre filmele care ne-au făcut să ne luăm lumea în cap:

The secret life of Walter Mitty

Filmul acesta a fost o surpriză plăcută. Obișnuită cu Ben Stiller în comedii ușoare, mi-a plăcut să-l văd de data aceasta în rolul lui Walter Mitty, corporatistului de la demisol care visează despre cum ar fi viața lui dacă ar avea curaj. Ca o ironie a sorții, în viața reală Walter Mitty muncește ca editor foto la revista Life dar viața lui e compusă mai degrabă din file ale imaginației sale decât din întâmplări reale. Interesant e că prin intermediul imaginației lui Mitty reușești să călătorești în 114 minute, cât are filmul, aproape prin toată lumea. De văzut!The-Secret-Life-of-Walter-Mitty Trailer The secret life of Walter Mitty

Scena preferată: Momentul în care Walter vrea să închirieze o mașină la Polul Nord.

Unde mergem: dacă am avea imaginația lui Mitty, în toată lumea.

Dangerous Beauty

„Frumoasa venețiană”, așa cum a fost tradus titlul filmului, nu e o noutate. Lansat în 1998, Dangerous Beauty e și o lecție de istorie despre Veneția secoului 16 și despre curtezane, acele femei frumoase și foarte învățate care țin compania domnilor sus-puși. Bineînțeles, filmul se învârte în jurul unei povești de dragoste interzisă între Veronica, tânăra curtezană, și Marco, un italiano vero dintr-o familie de viță nobilă. Cum se termină? Va trebui să afli singură.

dangerousbeauty

Trailer Dangerous Beauty

Scena preferată: Momentul în care curtezanele intră în oraș pe canalele Veneției, în bărci, iar bărbații sunt fascinați de frumusețea lor.

Unde mergem: Veneția

Citește și: 12 lucruri despre Veneția

Veneția nu e așa cum mi-am imaginat-o

Veneția își spală rufele în public

Buon giorno, Veneția!

Veneţia din nou în sărbătoare – Festa della Sensa

Dirty Dancing: Havana Nights

Cuba este de mult timp pe lista mea de dorințe, motiv pentru care am revăzut de curând Dirty Dancing: Havana Nights. Filmul nu e nici pe departe vreo capodoperă cinematografică dar muzica, dansurile și atmosfera din Cuba sunt cele trei motive pentru care merită să vezi o peliculă din 2004. Katey, fiica unui diplomat american, îl cunoaște pe Javier, un tânăr cubanez, și găsesc împreună libertatea în dans. Cei doi învață să facă o pereche minunată pe ring și încet-încet și în pat. Atenție, filmul acesta poate cauza mișcări bruște de dans și chef de plecare în țara trabucurilor.

Dirty-Dancing-Havana-Nights Trailer Dirty Dancing Havana Nights

Scena preferată: Momentul în care părinții lui Katey, foști dansatori, își văd fiica dansând pe ring la un bal oficial.

Unde mergem: Cuba

Citește și: Havana Club – totul despre romul cubanez

 

Swept Away

Madonna nu e o actriță bună dar asta nu a contat pentru fostul ei soț, Guy Ritchie – regizorul acestui film. De fapt, Madonna nu e nici o cântăreață strălucită dar un lucru îl face bine de atâta amar de vreme: show. În rolul principal din Swept Away exact asta face, își dă în stambă ca o vedetă fițoasă și nesuferită iar soarta i-o servește exact cum nu s-ar fi așteptat niciodată: din confortul unei croaziere pe Mediterană ajunge naufragiată pe o insulă pustie alături de unul dintre marinari. Swept Away ar trebui să te pună pe gânduri. Cât de pregătită ești pentru o situație de urgență?

PS: îți recomandăm școala de supraviețuire Flo Adventure. You never know!

swept away Trailer Swept Away

Unde mergem: să sperăm că mergem pe o insulă pustie de bună voie, nu forțat.

Citește și:

Cum să faci o croazieră pe Egee cu 10€

Despre tabăra de supraviețuire

 

****

Vezi și Cele mai bune filme să-ți iei lumea-n cap. Ai văzut filmele acestea? Ce alte recomandări de filme mai ai pentru noi?

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitterși abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.