Cele mai bune filme să-ți iei lumea-n cap (5)

S-a mai dus o săptămână dar vremea nu pare să ţină cu noi în weekend. Asta nu înseamnă că nu putem să visăm la plaje însorite, oraşe exotice sau un tur al Europei. Cele mai bune idei de plecat la drum îmi vin după ce văd un film sau după ce am citit o carte. Aşa că nu-i bai că plouă sau ninge zilele astea pentru că am cel puţin 5 motive să mă gândesc la umblat hai-hui.

Genova (2008)

Îmi place mult de Colin Firth şi i-am văzut toate filmele. De Genova am aflat însă de curând, când îmi făceam planuri de vacanţă. M-a intrigat de la început ideea că filmul e o dramă care pe alocuri se transformă în thriller. Asta pentru că e diferit din punctul ăsta de vedere de toate filmele de travel pe care le văzusem înainte. Nu ştiam la ce să mă aştept şi poate de aceea m-a surprins plăcut deşi nu obişnuiesc să văd astfel de filme. Colin Firth joacă impecabil, ca de fiecare dată, scenariul este interesant iar străzile genoveze îţi fac poftă de hoinăreală.

Scena preferată: escapada de o zi în afara Genovei

Unde mergem: Genova – Italia

Shanghai Kiss (2007)

Un chinez care locuieşte în LA se trezeşte cu o casă lăsată moştenire de bunică-sa, tocmai la Shanghai. Bineînţeles că pleacă într-acolo, cu gândul să vândă casa şi să se reîntoarcă în Statele Unite la prietena lui adolescentă. Filmul în esenţă nu impresionează nici prin jocul actoricesc, nici prin acţiune pe alocuri fiind chiar plictisitor. Singurele scene antrenante, care-ţi ţin ochii deschişi sunt cele în care Liam hoinăreşte pe străzile din Shanghai. Dar fie numai pentru asta merită să vezi filmul mai ales că nu e de ici de colo să ajungi în China.

Scena preferată: dimineaţa petrecută de Liam cu Micky în Shanghai

Unde mergem: Shanghai – China

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona nu e chiar un film de Oscar. O încurcătură amoroasă între un pictor frumuşel – Javier Bardem – şi trei femei ravisante – Scarlett Johansson, Penelope Cruz şi Rebeccaa Hall, un film cu tente telenovelistice – Vicky Cristina Barcelona e perfect pentru o zi de vacanţă. Sau măcar să ţi se facă dor de vacanţă, de Barcelona, de vin roşu şi mult soare. Dacă L’auberge Espagnole nu te-a convins să te urci în avion, atunci sigur după ce vezi VCB îţi doreşti să ajungi cât mai repede în Oviedo.  Sau în fermecătoarea Barcelona.

Scena preferată: concertul de chitară solo în parcul din Oviedo

Unde mergem: Barcelona, Oviedo,

Sunetul Muzicii (1965)

Filmul nu mai are nevoie de nicio prezentare dar dacă totuşi nu l-ai văzut încă, e cazul să remediezi rapid situaţia. Un musical cu Julie Andrews şi Christopher Plummer, un film pentru toată familia care-ţi aduce aminte de copilărie şi îţi face un chef nebun să pleci în munţi. În Austria. Povestea minunată a Mariei, o tânără călugăriţă care acceptă postul de guvernantă a celor 7 copii ai căpitanului Georg Von Trapp. Cei mici sunt tare năzdrăvani dar Maria îi cucereşte treptat astfel încât totul se transformă într-o aventură pe platoul Alpilor austrieci. Atât de îndrăgit în lumea-ntreagă, câştigător a 5 premii Oscar, filmul nu este totuşi foarte cunoscut în Austria. Mai mult decât atât, evită să aduci în discuţie subiectul ăsta cu localnicii pentru că e unul sensibil.

Scena preferată: tot filmul

Unde mergem: Salzburg – Austria

Eurotrip (2004)

Filmul ăsta nu te face doar să-ţi iei lumea-n cap şi să faci turul Europei dar te face să şi să râzi. Mult. La prima vedere pare un alt film cu şi pentru adolescenţi dar lucrurile nu stau chiar aşa. Eurotrip ilustrează tare bine ce se întâmplă atunci când pleci la drum cu câţiva prieteni, fără să rezervi înainte bilete de avion ori de tren şi fără un mic plan. Rezultă o mulţime de păţanii – care mai de care mai amuzante şi încurcături de tot soiul; într-un cuvânt: aventură. Eu visez de ceva vreme la un tur nebun prin Europa dar până atunci merită să revăd Eurotrip.

Să-ţi spun şi un secret: scenele din Bratislava sunt filmate, de fapt, la vreo 40 km de Praga.

Scena preferată: fii cu ochii pe scenele de la Vatican

Unde mergem: Londra, Paris, Amsterdam, Vatican, Praga

 

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

4 COMENTARII

  1. Mie mi-a placut foarte mult Vicki Cristina Barcelona si mi-as dori sa ajung in Oviedo, mai ales ca prin apropiere se afla si una dintre cele mai frumoase si mai salbatice plaje din Spania.

    Prietenul meu a scris si el pe blog un top cu filme de calatorie si m-a uimit cu alegerile sale. Nu ma asteptam la asemenea preferinte din partea unui barbat:))

    • he he 🙂 de departe cea mai surprinzătoare alegere a lui Vlad e Sub soarele Toscanei 🙂 Dar când vine vorba de luat lumea-n cap nu cred că mai contează cine și de unde se inspiră; important e doar să plecăm la drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.