Întrerup puţin sărbătoarea grecească pentru o fiesta spaniolă. Pentru că vremea bună de afară ne dă din ce în ce mai multe idei de călătorit şi pentru că orele lungi petrecute pe drum trec mai repede şi mai bine cu o carte în mână, vă prezint o carte. Şi nu e orice carte ci un best seller care ne duce până la Barcelona.
__________________________________________________________
Cartea te cucereşte cu prima frază: „Era o zi frumoasă de aprilie iar Barcelona arăta splendid„. Gândul meu a zburat fără drept de apel la o Spanie caldă şi însorită, ca o zi de primăvară.
Arthur Aiguader, un prestigios vânzător de antichităţi din Barcelona, a cărui afacere nu e tocmai legală, investighează un manuscris din secoul al 14-lea, în care se vorbește despre un obiect cu puteri miraculoase. Anticarul e însă găsit mort în atelierul său, la puțin timp după ce începuse căutările. Urmează un lung şir de cercetări şi întâmplări care mai de care mai întorctocheate menite să dezlege misterul.
Pe fondul intrigii bogate dar și a poveștii de dragoste dintre Enrique și Mariola, Sanchez descrie Barcelona. Și o descrie realist, actual, în așa manieră încât ai impresia că dacă te urci în avion și pleci în Spania vei ști negreșit să colinzi pe străzi, prin piețe, pe cheiuri și pe coline, pe urmele pașilor lui Enrique (fiul lui Arthur).
Iată, de pildă, ce spune despre Ramblas: „Ca de obicei, era plin de lume pestriță, un șir colorat de necunoscuți dezorientați care umblau în căutarea unor himere la fel de necunoscute. […] Îi plăcuse mereu aerul franțuzesc al acelui bulevard superb, mărginit de șiruri de tei.”
Uite, dacă voi ajunge într-o zi la Barcelona, aș vrea să merg la Putxet, un deal de lângă Avinguda del Doctor Andreu – „colina care se înălța brusc, ca o oază de verdeață și liniște în monotonia urbană, luată în stăpânire de burgezie la începutul secolului drept loc de vacanță.”
Cu toate că firul poveștii din Anticarul este întortocheat și captivant în același timp, pasajele în care sunt descrise scene din viața Barcelonei fac din carte o lectură perfectă pentru vacanță.
***
Recenzia face parte din campania vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial ALL și prin asta am mai adăugat 15 minute de voluntariat în contul echipei ALL.
Te invit să laşi azi, până la ora 23:59, un comentariu la subiect (despre carte sau despre campania vALLuntar). Ţine cont de faptul că fiecare valorează 3 minute de voluntariat! Poţi primi şi tu cartea lui Julian Sanchez pentru că vom alege comentariul câştigător prin tragere la sorţi și-l vom anunța aici, luni, 26 martie.
_____________________________________________________________________________
Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe Facebook, Twitter și abonează-te prin RSS la articole.
- Cum a fost la ascunzătoarea dintre munți, la o aruncătură de băț de București: Potcoava Mountain Hideaway - 14 martie 2019
- Idei de weekend pentru tot anul: City break Constanța - 15 octombrie 2018
- Ce faci în vacanța mare? O călătorie în Europa - 16 iunie 2018
pfuai, după cum ai descris-o tu, aş citi-o pe loc! reţeta ideală pentru dimineţile monotone din metrou – o carte despre locuri însorite şi aventuri palpitante!
unde mai pui că eu am vizitat Barcelona într-un aprilie parcă… 🙂
Deci suna excelent pentru un calatorit virtual! Barcelona cred ca e frumoasa oricum, si pe viu, si in carti si in vise! Am citit despre campania vALLuntar si mi se pare o initiativa demna de laudat! Jos palaria! 🙂
Am întârziat nițel cu anunțul pentru că iar am umblat brambura zilele astea 🙂 Roxana, tu primești Anticarul deși mi-ar fi plăcut să am două volume pe care să vi le dăruiesc.
Mulțumesc amândurora pentru comentarii și pentru cele 25 de minute de voluntariat care pleacă din partea noastră spre echipa ALL.
Va multumesc mult, dragele mele! Asa surpriza in zi de marti, sa tot fie! Promit sa impart cartea cu Miss Catherine, pentru ca fetele calatoare sunt darnice din fire! 😀
oh, roxana, eşti generoasă!
să ştii că nu te refuz. om lua noi legătura cumva… 😉
Clar! Ne-om vedea noi la un suc si-o poveste despre calatorii. 🙂
[…] ne trimite în bancă: Astăzi vom vorbi despre primul tip de călătorie: vacanţa, iar Loredana loveşte din nou, de data asta cu o carte de călătorii, după exemplul Carminei, adicătelea: […]