Câştigă o carte de călătorie cu vALLuntar

Întrerup puţin sărbătoarea grecească pentru o fiesta spaniolă. Pentru că vremea bună de afară ne dă din ce în ce mai multe idei de călătorit şi pentru că orele lungi petrecute pe drum trec mai repede şi mai bine cu o carte în mână, vă prezint o carte. Şi nu e orice carte ci un best seller care ne duce până la Barcelona.

__________________________________________________________

Cartea te cucereşte cu prima frază: „Era o zi frumoasă de aprilie iar Barcelona arăta splendid. Gândul meu a zburat fără drept de apel la o Spanie caldă şi însorită, ca o zi de primăvară.

Arthur Aiguader, un prestigios vânzător de antichităţi din Barcelona, a cărui afacere nu e tocmai legală, investighează un manuscris din secoul al 14-lea, în care se vorbește despre un obiect cu puteri miraculoase. Anticarul e însă găsit mort în atelierul său, la puțin timp după ce începuse căutările. Urmează un lung şir de cercetări şi întâmplări care mai de care mai întorctocheate menite să dezlege misterul.

Pe fondul intrigii bogate dar și a poveștii de dragoste dintre Enrique și Mariola, Sanchez descrie Barcelona. Și o descrie realist, actual, în așa manieră încât ai impresia că dacă te urci în avion și pleci în Spania vei ști negreșit să colinzi pe străzi, prin piețe, pe cheiuri și pe coline, pe urmele pașilor lui Enrique (fiul lui Arthur).

Iată, de pildă, ce spune despre Ramblas: „Ca de obicei, era plin de lume pestriță, un șir colorat de necunoscuți dezorientați care umblau în căutarea unor himere la fel de necunoscute. […] Îi plăcuse mereu aerul franțuzesc al acelui bulevard superb, mărginit de șiruri de tei.”

Uite, dacă voi ajunge într-o zi la Barcelona, aș vrea să merg la Putxet, un deal de lângă Avinguda del Doctor Andreu – „colina care se înălța brusc, ca o oază de verdeață și liniște în monotonia urbană, luată în stăpânire de burgezie la începutul secolului drept loc de vacanță.”

Cu toate că firul poveștii din Anticarul este întortocheat și captivant în același timp, pasajele în care sunt descrise scene din viața Barcelonei fac din carte o lectură perfectă pentru vacanță.

***

Recenzia face parte din campania vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial ALL și prin asta am mai adăugat 15 minute de voluntariat în contul echipei ALL.

Te  invit să laşi azi,  până la ora 23:59,  un comentariu la subiect (despre carte sau despre campania vALLuntar). Ţine cont de faptul că fiecare valorează 3 minute de voluntariat! Poţi primi şi tu cartea lui Julian Sanchez pentru că vom alege comentariul câştigător prin tragere la sorţi și-l vom anunța aici, luni, 26 martie.

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

7 COMENTARII

  1. pfuai, după cum ai descris-o tu, aş citi-o pe loc! reţeta ideală pentru dimineţile monotone din metrou – o carte despre locuri însorite şi aventuri palpitante!
    unde mai pui că eu am vizitat Barcelona într-un aprilie parcă… 🙂

  2. Deci suna excelent pentru un calatorit virtual! Barcelona cred ca e frumoasa oricum, si pe viu, si in carti si in vise! Am citit despre campania vALLuntar si mi se pare o initiativa demna de laudat! Jos palaria! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.