Cărți și călătorii: „Love & Gelato” de Jenna Evans Welch

Apărută în 2016 la Editura Epica, Love & Gelato este o poveste despre mai mult decât dragoste și înghețată. Este povestea Linei, o adolescentă de 16 ani care își petrece vara în Italia și nu oriunde, ci în minunata Florența. Ultima dorință a mamei ei este ca Lina să vină în Italia, să își cunoască tatăl și să locuiască cu acesta după ce timp de 16 ani nici nu a știut de existența lui.

Încetul cu încetul Lina își cunoaște tatăl, își cunoaște mai bine și mama, prin intermediul jurnalului ei și pe măsură ce parcurge jurnalul acesteia, descoperă atât Florența turistică (cu Ponte Vecchio, Palazzo Vechio, Piazza Signoria, îl Duomo, etc) cât și Florența cu străzile pietruite și înguste, cu rufele agățate la uscat între două clădiri, cu brutăriile secrete și cu mirosul incofundabil de mâncare italiană.

Dar pentru că e vară, și pentru că e Italia, Lina îl întâlnește și pe carismasticul Lorenzo Ferrara cu care începe o frumoasă prietenie presărată cu nenumărate aventuri (una include inclusiv o deplasare la Roma) și de care se va îndrăgosti iremediabil.

Dacă ați fost la Florența și doriți să revedeți și să retrăiți atmosfera orașului, această carte este pentru voi. Și dacă nu ați fost la Florența, citind această carte cu siguranță veți dori să mergeți.

– Neața…tocmai îi povesteam fiică-mii că trebuie să meargă în Italia.

– În Italia, rosti asistenta împreunându-și mâinile în dreptul pieptului. Am fost acolo în luna de miere. Gelato, Turnul din Pisa, gondolele din Veneția… O să-ți placă la nebunie.

Mama mi-a zâmbit cu un aer triumfător.

– Mamă, nu. Nu mă duc în Italia nici în ruptul capului.

– Vai drăguță dar trebuie să mergi, se băgă asistentă, e o experiență unică

În cele din urmă, asistenta avea să aibă dreptate asupra unui singur lucru: trebuia să merg. Numai că nu îmi dăduse nici cel mai mic indiciu despre ce aveam să găsesc acolo.

  • Cartea poate fi comandată, la reducere, în limba română: Love & Gelato
  • Sau varianta in engleza, cu livrare gratuită, aici: Love & GelatoBooking.com

Anca Nimară

Anca Nimară

Pasionată de cărți, călătoare part-time și înnebunită după ciocolată.
Atunci când călătoresc îmi place să citesc scriitori din țara respectivă sau cărți a căror acțiune se petrece în țara respectivă. În fiecare duminică dimineața mă găsiți într-o ceainărie cochetă alături de o carte bună și un ceai aromat.
Anca Nimară

Ultimele postari ale lui Anca Nimară (vezi toate)

bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.