10 fotografii la înălțime în Salzburg

fotografii salzburg austria
fotografii salzburg austria

Cine zice că iarna nu e un sezon bun pentru a călători n-a prins după-amiezele în orașele ușurate de turiști. Există cel puțin 7 motive pentru a călători iarna iar vizita mea în Salzburg de luna trecută e încă un motiv să-mi fac bagajul indiferent de ce arată termometru. În drum spre Kaprun-Zell am See, am făcut un popas de jumătate de zi în Salzburg. N-avem cum să ratez orașul lui Mozart iar Castelul Hohensalzburg cocoţat pe deal mi-a fãcut mereu cu ochiul din ofertele agenţiilor de turism.

fotografii salzburg austria (1)

Dacă pe podul de peste râul Salzach şi în centrul vechi al oraşului mai vezi vreo doi turişti asiatici veniţi în Austria special pentru cumpărături, cu cât te apropii de Castelul Hohensalzburg şi cu cât se apropie seara mai mult cu atât e mai pustiu. Păcat, după amiaza, la golden hours, cred că oraşul arată cel mai bine de sus.

fotografii salzburg austria (4)

Poate că în vremuri mai bune aş fi ales să urc dealul la picior pentru mişcare şi pentru privelişte dar când timpul e scurt iar gradele puţine, alegi varianta cea mai confortabilă: 11 Euro pentru funicular şi vizita cu audio guide la castel.

fotografii salzburg austria (6)

De sus ai o privelişte de 360 grade asupra oraşului. E surprinzător să vezi că Salzburgul nu e deloc mare iar clădirile sunt extinse mai degrabă pe orizontală decât pe verticală. Niciun zgârie nori şi nicio clădire sclipicioasă ci doar vechile case frumos întreţinute cu fum ieşind pe hornuri, linişte şi aer curat.

fotografii salzburg austria (19)

Pentru o senzaţie de king of the world, urcă în turnul castelului. Platforma e îngrădită şi atent supravegheată de gardian iar ceilalţi turişti sunt mai atenţi la butonarea audioguide-ului decât la fotografia naturală ce se aşterne în jurul lor.

fotografii salzburg austria (9)

fotografii salzburg austria (20)

Chiar lângă centrul oraşului e un câmp întins gol cu o singură casuţă în mijloc. Pe semne că proprietarii şi-au dorit şi mai multă linişte, fără vecini ori magazine în jur. Oare ştiu ei că proprietatea lor e subiectul fotografiior a mii de turişti ce urcă aici în fiecare lună?

salzburg austria-tiltshift

Liniște e și pe terenul de sport. Cum sunt doar vreo 2-3 grade peste zero, orele de sport se țin probabil în interior. La ora asta, în timpul săptămânii, de sus, ai impresia că nu mișcă nimic. Și e atât de bine dacă te gândești că dimineață eram în Bucureștiul aglomerat…

fotografii salzburg austria (16)

La înserat, orașul se colorează în roz. Deși e doar ora 4, castelul se închide și trebuie să prinzi ultima cursă a funicularului până jos. În oraș, lucrurile încep deja să se mai dezghețe, localnici ies de la serviciu și dau o raită prin magazine ori la un vin fiert cu prietenii, copiii se fugăresc printre luminițele încă aprinse de la sărbătorile de iarnă. Eu mă îndrept spre gară să iau trenul spre Zell am See – Kaprun.

salzburg austria 1

Cum ajungi în Salzburg: eu am mers cu Tarom la Munchen prin Eximtur iar de acolo am luat trenul până în Salzbug. Aceasta este cea mai rapidă și convenabilă soluție.

Util: cazare în Salzburg

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.