Review| Ferma Club 5* – Weekend romantic în livada cu meri

Conform unui studiu recent, românii vor în vacanță SPA, confort și mâncare bună și pe acest principiu m-am ghidat și eu când am ales un loc unde să ne sărbătorim 2 ani de căsătorie. Am vrut să fie un loc destul de aproape de București, să aibă piscină interioară iar mâncarea să nu fie din liga ceafă la grătar cu cartofi prăjiți sau șnițel de pui cu salată de varză. Și pentru că în ultimul timp ne plac mult fermele turistice, tare bine mi-a sunat Ferma Club – 5*.

© Fotografii by TravelGirls.ro & Augustin Radu  cu Sony A58, obiectiv 18-55 mm & 50 mm

***

Ferma Club Moroeni catunul Muscel (24)

Cum ajungi la Ferma Club?

Ferma e în Moroeni, aproape de intrarea în Glod, dacă vii dinspre Târgoviște. Din București sunt două variante: pe DN 71, prin Buftea – Târgoviște sau pe DN1 Ploiești – Sinaia. Deși prima opțiune e mai scurtă cu vreo 20 de km, drumul este foarte prost și mai aglomerat decât mi-aș fi închipuit așa că e mai rapid prin Sinaia, mai ales dacă mergi în timpul săptămânii. Oricum ar fi, n-ar trebui să faci mai mult de 2 ore și jumătate – 3.

Ce este Ferma Club?

E locul pe care eu l-am ales pentru aniversarea a 2 ani de căsătorie și n-am făcut rău deloc. Acum, privind în urmă, mi-ar fi plăcut să-l fi luat și pe Andrei cu noi dar oricum vom mai merge aici, când se încălzește va fi și mai distractiv pentru el.

Ferma Club e o pensiune de 5 stele care, din punctul meu de vedere, are 3 mari avantaje: un restaurant unde oaspeților pensiunii li se servesc mâncăruri cu produse din ferma proprie (lapte din ăla adevărat și bun, carne, brânză, dulcețuri), o piscină interioară încălzită – cu apă perfectă pentru baie, am văzut un copil care se bălăcea foarte fericit și apropierea de Bucegi (Bolboci, Cheile Tătarului și Cheile Zănoagei, Padina și Peștera Ialomicioarei, chiar și Vârful Omu).

Rezervă un sejur la Ferma Club 5* Moroeni

Ferma Club Moroeni catunul Muscel (56)

Review pas cu pas

PRIMIREA. Ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze un puști despre care am crezut inițial ca e din familie, căci era foarte dedicat dar am aflat apoi că este doar unul dintre angajați. Ferma Club nu are o recepție-birou care să fie ca o barieră între turiști, m-am simțit de la început ca și când aș fi venit în vizită în casa cuiva și ni s-a spus doar că ni s-a pregătit camera.

Noi am avut un pachet cu pensiune completă și, cu toate că atunci când am ajuns la fermă trecuse de mult ora prânzului, doar ne-am lăsat bagajele în cameră și mâncarea a fost pusă pe masă. Am avut imediat sentimentul că am ajuns la mama sau la bunica acasă, doar ele aproape că îmi iau bagajele din mână imediat ce intru pe ușă și mă pun la masă.

Ferma Club Moroeni catunul Muscel (44)

CAMERA pe care am avut-o (la primul etaj) era foarte spațioasă, cu un hol generos unde se aflau cuierul și un dulap încăpător în care am găsit și halatele de baie.

Primul lucru pe care vreau să îl aflu când intru într-o cameră de hotel este dacă patul e confortabil, e foarte importantă calitatea saltelelor atunci când merg în vacanță și nu de puține ori m-am trezit cu dureri de spate sau am avut un somn agitat din cauza saltelelor proaste. Dar aici a fost bliss! Saltelele sunt atât de bune încât de fiecare dată când ajungeam în cameră cu gândul de a sta doar 5-10 minute, adormeam fără drept de apel.

Camera noastră avea o terasă uriașă, pe care vara o găsesc foarte utilă ca loc de relaxare cu un ceai pe masă și o carte în mână, mai ales că oferă o priveliște grozavă spre livada de meri din curte.

Curățenie s-a făcut în fiecare zi, cât timp noi eram la micul dejun.

Avem un talent deosebit să dezordonăm orice cameră de hotel în care intrăm, așa că pentru foto am tras cu ochiul la alte camere, care erau libere și aveau ușa deschisă.

BAIA. Am o slăbiciune pentru băile mari și pentru produsele de îngrijire care nu miros a gel de duș pentru bărbați. M-am bucurat să găsesc o baie spațioasă, cu duș fără cabină clasică, de dimensiuni standard – ci una generoasă, cu panouri mari de sticlă. Și mai mult m-am bucurat de coșulețul cu săpunuri, geluri de duș și șampon care arătau toate ca la un SPA dichisit.

În baie am găsit și papucii de unică folosință, foarte utili la piscină.

Ferma Club Moroeni catunul Muscel (105)

MÂNCAREA. Am avut toate mesele incluse și de fiecare dată abia așteptam să vină ora mesei să vedem ce surpriză ni se pregătește. În restaurantul de la Ferma Club nu există un meniu à la carte, în fiecare zi sunt pregătite două supe sau ciorbe, două feluri principale și un desert. Noi suntem gurmanzi și curioși de fel așa că am cerut de fiecare dată diferit, astfel încât să putem gusta din toate. Dar e greu să alegi, toate au fost bune-bune și, foarte important, gătite cu produse din ograda proprie sau de la furnizori locali.

Mie mi-au plăcut în mod special ciorba de vițel, tocănița de berbecuț cu mămăliguță, aperitivul cu produse ecologice pe care l-am devorat pur și simplu (deși era seară), înghețata de casă, salata cu rodie, rața cu portocale. Dacă stau bine să mă gândesc, mi-a plăcut tot ce am mâncat și m-am bucurat că nu am regăsit în meniu șnițel cu cartofi prăjiți, ceafă la grătar sau alte bazaconii așa-zis tradițional românești.

LIVINGUL ȘI RESTAURANTUL. În living sunt câteva canapele și fotolii foarte confortabile, un televizor și un DVD player (cu o mulțime de dvd-uri cu filme și concerte bune) – care pot reuni seara toți oaspeții pensiunii, câteva board games (Catan, Cappuccino – căruia noi nu i-am dat de cap, table), câteva cărți. Șemineul e atracția principală din living, când am fost noi nu era aprins pentru că era cald afară și turiștii au preferat să stea afară, la soare.

Deși de data asta nu am fost cu copilul, n-am putut să nu observ că în living e un covor pufos, numai bun ca cei mici să alerge desculți sau să meargă de-a bușilea (dacă sunt mai mici).

Ferma Club Moroeni catunul Muscel (60)

Restaurantul e mic și intim, are doar 30 de locuri – suficient pentru oaspeții pensiunii. De altfel, nu e deschis decât pentru cei cazați aici, nu poți să fii în trecere și să te oprești pentru o ciorbă.

Pentru că mâncarea e pregătită dinainte, masa e servită imediat și asta e un plus atunci când ți-e foame sau când ai copii mici pentru că ei au răbdarea limitată. Muzica ambientală are volumul potrivit încât completează perfect masa iar afară e și o mică terasă umbroasă (presupun că vara se poate mânca acolo).

Foarte important pentru mine și, presupun că pentru toți cei care au copii: Nu se fumează!

Ferma Club Moroeni catunul Muscel (88)

CURTEA ȘI FERMA sunt excelente pentru copii pentru că au un mini-teren de baschet-fotbal-tenis, am văzut un leagăn, trotinetă iar proprietarea mi-a spus că vara locul se transformă în curte regală pentru că apare un castel gonflabil dar și alte jucării de exterior. Pe de altă parte, mie mi-a plăcut livada de meri – îmi imaginez cum ar fi să iei micul dejun acolo, pe o pătură, sub un măr înflorit!

În fața terasei sunt o mulțime de plante exotice și de arbuști care creează o barieră fonică și nu se mai aud mașinile care mai trec, din când în când pe șoseaua de dincolo de gard. Dincolo de asta, arată și foarte bine, te simți ca la un spa fancy, mai ales vara, când piscina devine semi-deschisă (ușile de sticlă se deschid).

Despre fermă nu pot să spun decât că dacă aveți copii e musai să mergeți cu ei acolo, n-or să se mai dea plecați. Garantez că după ce vor face cunoștință cu păunii, poneii prietenoși, cu zecii de porcușori vietnamezi, cu rațele, cocoșii, bibilicile și porumbeii, copiii vă vor trage de mânecă să veniți mereu la Ferma Club. Mai ales că pot să se și facă plimbări scurte prin curte cu poneii.

La fermă am văzut și o pisică adorabilă, care mi s-a lipit de picioare.

Ferma Club Moroeni catunul Muscel (48)

ÎMPREJURIMILE. Din Moroeni se ajunge repede în multe locuri, de data asta am mers în cătunul Muscel despre care am aflat de la gazda noastră. Sătucul e la o aruncătură de băț, dincolo de dealuri – la 8 kilometri. Nu are curent electric decât de vreo câțiva ani, nu cu mult timp în urmă singura legătură cu tehnologia era un televizor vechi pe care localnicii îl conectau la o baterie de mașină. Baterie care era încărcată periodic în Moroeni, când unul dintre săteni cobora în comună pentru cumpărăturile săptămânale.

Sunt o mulțime de case care au peste 100 de ani, construite tradițional, cum se făcea odată, iar oamenii sunt vorbăreți și bucuroși să vadă fețe noi pe drumul lor.

Dacă îți place să mergi cu bicicleta pe off-road, atunci îți recomand traseul Moroeni – Muscel: ia la tine ceva de mâncare și o să ai un picnic de milioane!

Parcul Național Bucegi e la o aruncătură de băț și, în mai puțin de o oră, poți să ajungi cu mașina în Padina și la Peștera Ialomicioara și, de acolo, să urci pe Vârful Omu – traseul este marcat cu bandă albastră și durează în jur de 3 ore și jumătate. Sau poți să urci la Cabana Piatra Arsă fie pe jos, pe traseul care pleacă din zona Hotelului Peștera – aprox. 2 ore, fie cu mașina pe TransBucegi.

Dacă nu vrei să faci un traseu atât de lung, îți recomand o plimbare pe Lacul Bolboci (dacă ai un caiac sau o barcă gonflabilă), o tură ușoară prin Cheile Zănoagei – până la Lacul Scropoasa sau, pentru o priveliște de vis – să mergi până la Podul cu Florile.

Podul-cu-Florile

Pentru că noi am ajuns în Moroeni via Târgoviște, ne-am oprit câteva ore și la Curtea Domnească – pe care o recomand, arată foarte bine iar la plecare am mers să vedem zimbrii din Bucșani. Despre Zimbrăria Neagra eu am aflat abia la începutul acestui an, habar nu aveam că există așa ceva atât de aproape de București (aproximativ 70 de km). Drumul până în rezervație este forestier dar chiar și cu noroi mult, am mers fără probleme cu o mașină care nu e 4X4. Pădurea este superbă, nu e murdară și manelizată – pentru că e departe de orașe și nu e interesantă pentru picnicurile în familie.

Ferma Club Moroeni catunul Muscel (123)

Zimbrii sunt superbi – sănătoși și viguroși, incomparabil mai frumoși și mai arătoși decât frații lor mai cunoscuți din Hațeg. Se pare că cel mai bune sezoane ca să vedeți zimbrii sunt primăvara și toamna, vara ei se ascund de căldură în pădure și sunt șanse mici să vedeți vreunul rătăcit. Totuși, cel mai indicat este să veniți dimineața, pe la ora 10.00, când zimbrii mănâncă micul dejun – suplimente de hrană pe care le primesc de la îngrijitorii lor.

Zimbrăria este deschisă publicului în fiecare zi de la ora 9 (până la 17.00 luni – vineri și până la 14.00 în weekend).

Coordonate GPS: 44°51’52″N 25°43’39″E

Sfat: Dacă aveți un binoclu, luați-l cu voi, vă va fi mai ușor să observați zimbrii care sunt cam timizi de fel și nu se apropie prea mult de turiști. Ocolul silvic a construit un foișor de observație minunat, pentru ca turiștii care vin la Neagra să poată să vadă zimbrii de la înălțime.

PERSONALUL. E o echipă mică dar inimoasă la Ferma Club și asta se întâmplă pentru că proprietara e tot timpul printre oameni – fie că e vorba despre angajați, fie că vorbim despre turiști. Nu doar că nu am avut nicio problemă, de niciun fel, dar am apreciat că lucrează cu toții foarte discret, ca niște furnicuțe pe care nu le vezi trebăluind dar în urma cărora rezultatul muncii e vizibil.

Cu copiii în vacanță la Ferma Club

Deși de data asta eu nu am fost cu copilul la fermă, sunt mamă și în vacanță – oriunde m-aș duce, și nu pot să nu observ dacă un loc e sau nu e childfriendly. Eu aș recomanda pensiunea tuturor celor care au copii – și mai mici și mai mari, chiar dacă am găsit și câteva lucruri minore care nu au fost chiar pe placul meu.

Ferma Club e o fermă cu animale – că doar de-aia-i spune fermă și asta e minunat pentru copii, mai ales că sunt mulți care, din păcate, nu au bunici sau alte rude la țară unde să poată vedea rațe, cai, porci și alte necuvântătoare. Plus că, nu știu ce bunică are în ogradă păuni, bibilici sau porcușori vietnamezi (ale noastre sigur nu), dar la fermă se găsesc.

Lângă zona cu animale e o mică livadă de meri iar în mijlocul ei tronează un leagăn – ce poate fi mai minunat decât ca cei mici să se joace printre pomii fructiferi! Însă există și un spațiu exterior de joacă – un teren multifuncțional de sport – așa că data viitoare trebuie să punem în portbagaj și mingea!

Deși nu există un spațiu special amenajat pentru joaca celor mici în interiorul pensiunii, e loc destul în lobby/living, mai ales că pe jos este un covor pufos. Dar asta nici nu mai contează, atât timp cât piscina interioară are apă perfectă pentru baie și este deschisă oaspeților non-stop (și gratuit)

Eu am așteptări mari când vine vorba despre ce ajunge în farfuria copilului meu și mi se pare grozav că aproape toată mâncarea e gătită cu produse din gospodăria proprie sau de la producătorii locali.

  • Am întrebat dacă au pătuț de bebe și scaun înalt pentru masă și, atunci când am fost noi, nu mai aveau (pentru că se stricaseră) dar au zis că le vor înlocui pe cele vechi.

√ curte mare

√ piscină interioară, cu apă caldă și accesorii de înot pentru copii (colac, ochelari)

√  mâncare din produse în gospodăria proprie sau de la producători locali 

√ fermă animale domestice 

√ plimbare cu poneiul

√ distanță față de București mai mică de 2 ore

⊗ nu are loc de joacă interior 

⊗ aproape de șosea

⊗ nu aveau pătuț bebe

⊗ nu aveau scaun înalt pentru masă, special pentru bebe și copiii mici

Ferma Club Moroeni catunul Muscel (23)

Ce mi-a plăcut cel mai mult

Rezervă un sejur la Ferma Club 5* Moroeni

Motivul principal pentru care am ales Ferma Club pentru aniversarea căsătoriei a fost că puteam merge la piscină la orice oră din zi și din noapte, mai ales că nu știam cât de capricioasă avea să fie vremea. Și pentru că am ales pachetul Escapadă Romantică, am găsit în cameră șampanie și bomboane iar în seara aniversării am primit un tort de casă de-li-cios!

Dincolo de surprizele romantice, am apreciat tare mult wi-fi-ul gratuit – cu semnal foarte bun chiar și în cameră, parcarea gratuită și sigură (în curte).

12746023_10208929540942690_877704121_n

Ce lipsește sau ce aș schimba?

  • Când am ajuns la Ferma Club poarta era închisă și a trebuit să sunăm să ni se deschidă. Înțeleg că pentru copii este o măsură de siguranță, însă noi ne-am simțit puțin stingheri la început și ne-am întrebat chiar dacă nu cumva am greșit adresa ori dacă intrarea este alta.
  • Mi-ar fi plăcut ca la masă, pe lângă carafa cu apă de izvor să putem comanda și un compot de băut sau un suc cu sirop făcut în casă, în loc de băuturile răcoritoare pe care noi nu le consumăm în mod obișnuit.
  • Zona este excelentă pentru ture cu bicicleta, însă nu e foarte comod să vii cu 2-3 biciclete de acasă – mi-ar plăcea ca în viitor să găsesc biciclete de închiriat direct de la pensiune.

Ferma Club Moroeni catunul Muscel (52)

Cât costă?

Prețurile pentru o cameră dublă (2 adulți) sunt între 80 și 140 de euro/noapte – în funcție de perioadă și de câte mese vrei să aveți pe zi. Dacă ai un copil mai mic de 6 ani, nu vei plăti nici cazarea, nici masa pentru el dar dacă ai 2 copii sub 6 ani, mai trebuie să achiți un supliment de masă (5 euro pentru mic dejun, 10 euro pentru demipensiune și 15 euro pentru pensiune completă).

Rezervă un sejur la Ferma Club 5* Moroeni

Pe site-ul pensiunii este o categorie cu oferte speciale, customizate pentru nevoile turiștilor (weekenduri romantice sau în familie, sejur prelungit, 2 nopți + 1 gratis, Paște, Ziua Femeii, Zi aniversară sau onomastică) – puteți să le consultați, sigur or să vă facă cu ochiul și nu veți ști ce să alegeți.

12736335_10208929564743285_1175819339_n

Sfaturile TravelGirls dacă mergi la Ferma Club

  • Luați-vă costumele de baie, sigur o să le folosiți intens!
  • Bocancii de munte sau orice altă încălțăminte de trekking e binevenită – sunt o mulțime de trasee montane pe care le puteți face cu plecare de la fermă
  • O pereche de încălțări de schimb – în interior sunt covoare, copiii umblă în șosete, e neplăcut să vezi pe cineva cu noroiul după el
  • Ia cel puțin o carte în bagaj – terasa din fața pensiunii e minunată pentru o pauză de lectură. La fel și livada de meri.

***

  • Aș mai merge? Cu siguranță, acum am fost în doi – pentru o escapadă romantică, data viitoare îl luăm și pe Andrei, mai ales că îi place la nebunie să se bălăcească.
  • Aș recomanda celui mai bun prieten? Fără niciun dubiu, da.

Pe mine Ferma Club m-a cucerit cu sinceritatea cu care își tratează turiștii nu ca pe turiști, ci ca pe musafiri care vin în casa cuiva, o casă mare și frumoasă, în care e pus mult suflet și se vede. Știu că mă repet, dar piscina încălzită merită toate bilele albe (pe lângă piscină mai au și o saună, unde accesul turiștilor este tot gratuit), la fel și faptul că mâncarea e cum trebuie (fără pretenții de Master Chef) – fără bazaconii, inventivă, surprinzătoare.

Și m-a mai cucerit cu ceva, deși știam că sezonul pe care l-am ales eu pentru escapada noastră romantică nu e compatibil cu ele – uitați-vă pe fotografiile de pe Booking.com, mie îmi plouă în gură numai la gândul că turiștii de la fermă au vara așa ceva pe masă.

Ferma Club Moroeni

***

© Fotografii by Augustin Radu & TravelGirls.ro cu Sony A58, obiectiv 18-55 mm & 50 mm

___

Notă: Am fost oaspeți la Ferma Club din Moroeni în perioada 14-16 februarie 2016. Pentru rezervări intrați pe site-ul oficial, sunați la+40 735.854.955 sau direct pe Booking.com.

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!n
Sunt și aici

Loredana

Jurnalist de profesie, consultant în turism de 6 ani și blogger de travel de aproape 5 ani.
De când am devenit mămică, am continuat să călătoresc la fel de mult, doar că am încetinit ritmul. Dau oricând o vacanță la țară, într-un sat izolat, într-o casă de oaspeți cu poveste în locul unui city-break și o tură pe munte cu tot cu copil în spate pe o sesiune de shopping, cu fetele, la Milano.
Bucătăria locală e de cele mai multe ori motivul principal pentru care îmi fac bagajul și plec la drum și cele mai prețioase suveniruri cu care mă întorc acasă sunt gusturile, mirosurile și fotografiile pe care le fac cu DSLR-ul.
Visul cel mare e o călătorie cât vara de lungă în America Centrală și de Sud.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.