Poveşti cu zâmbet

Oamenii zâmbesc când vorbesc despre călătoriile lor. Cei mai mulți dintre ei. Iar eu zâmbesc la rândul meu când îi aud povestind cu pasiune despre locurile în care au fost și stările prin care au trecut atunci când au fost acolo. Când fac asta, ei se întorc în timp și retrăiesc momentul acela de parcă a fost apogeul vieții lor. Oamenii aceștia sunt cei care călătoresc ca să trăiască, nu ca să bifeze și au un talent nemaipomenit de a te transporta și pe tine, ca ascultător, în povestea lor. Mai mult de atât, oamenii aceștia te fac să-ți dorești și tu să visezi, să călătorești și să te bucuri de asta.

Poveștile care ne fac să zâmbim

Călătorii din jurul nostru sunt o sursă incredibilă de inspirație pentru noi. E drept că ne vin idei de plecat la drum din tot felul de locuri dar experiența de a asculta un călător cu adevărat fericit e de neprețuit. Fie că pleacă la drum pe cont propriu și încearcă să-și descoperea calea prin lume ori se alătură unui grup printr-o agenție de turism, oamenii care povestesc cu drag despre experiențele lor sunt într-adevăr minunați și pur și simplu nu te poți opri din a-i asculta. Așa ni s-a întâmplat de curând când o ascultam pe Dana Dociu, fotograful care a făcut o călătorie de trei luni prin sud-estul Asiei. Indiferent de peripețiile prin care a trecut, Dana povestește cu atâta drag despre periplul ei încât zâmbetul îi este molipsitor. După două-trei ceasuri de povești, m-am despărțit de Dana mai fericită, mai energică și cu mai multă poftă de viață.

Călătorii care zâmbesc când povestesc

Într-o noapte din weekend-ul ce tocmai a trecut Carmen Pavel mi-a captat toată atenția cu istorisirile din călătoriile sale. Indiferent că era vorba de un resort de 5 stele, de un sat amărât din Africa sau de o scufundare cu rechini, fiecare întâmplare era însoțită de vorbe frumoase și de un râs sănătos și sincer, fapt ce mă face să zâmbesc cu admirație de fiecare dată când îmi amintesc asta. De asemenea, lui Iulian i se luminează fața când își aduce aminte de locurile pe care le-a văzut și oamenii pe care i-a cunoscut iar bucuria e sinceră, nu poți pune asta la îndoială. Mirela povestește cu atâta patimă când își amintește de călătoria ei în Sri Lanka încât râde de fiecare dată înainte să înceapă o nouă istorisire. Mai că îi vine să se ridice în picioare să accentueze și mai bine ce are de zis, atât de mult suflet pune în poveștile ei.

Zâmbim când citim

De fiecare dată când împărtășim experiențele noastre cu tine, o facem cu drag și, pe lângă plăcerea de a scrie, scopul nostru este să te inspirăm și să te motivăm să descoperi și tu lumea. La rândul meu, citesc poveștile altora și nu de puține ori mă surprind că am un zâmbet până la urechi în fața monitorului și nici nu-mi dau seama cum trece timpul. Mi-ar plăcea să cred că de fiecare dată când citești poveștile noastre, zâmbești. Așa voi ști că ceea ce facem, facem bine.

Călătoria cu bune şi cu rele

Cei care povestesc cu pasiune despre călătorii uită cel mai adesea de partea mai urâtă a drumului. Da, trebuie să depui efort și să depășești limite ca să urci un munte dar ceea ce vezi în jurul tău este de neegalat. Atunci când te întorci acasă și rememorezi experiența, părțile grele cântăresc atât de puțin în balanță cu satisfacția. E drept și că trebuie să faci eforturi financiare și să schimbi priorități pentru a pleca în fiecare weekend de acasă și pentru a călători atât cât îți dorești dar câștigul este infinit mai mare decât sacrificiile făcute. În plus, nu neagă nimeni că apar și situații mai puțin plăcute la drum dar acestea fac parte din poveste și fără de ele, călătoria n-ar fi completă. De cele mai multe ori, plăcerile cer sacrificii dar la sfârșit, după ce le depășim, suntem mai bogați decât ne-am fi putut imagina vreodată.

Bucură-te de călătoriile tale și nu rata nicio ocazie să le asculți pe ale altora. Înconjoară-te de oameni zâmbitori care se plimbă de plăcere și împărtășesc asta cu pasiune. Uită de greutăți și învață să te bucuri de ceea ce ai și de ceea ce poți descoperi.

    _____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

11 COMENTARII

 1. Adevărul e că pe drum sunt cu adevărat fericit şi mă bucur că acest lucru se vede când îmi povestesc întâmplările! Acum, nu ştiu cât de normal e acest lucru, presupun că ar fi bine să încercăm a fi fericiţi mai tot timpul, dar dacă eşti fericit în călătorie şi apoi când povesteşti despre ea, îţi acoperi o bună parte din viaţă!

  M-ai făcut curios, doamna Pavel are blog? 🙂

  • nu are dar am încercat s-o conving să-și facă. păcat că e foarte ocupată și știi prea bine cât timp ocupă scrisul. o să avem însă niște povești faine de la ea pe travelgirls.ro 😉

 2. Într-adevăr, şi pentru mine este o plăcere, o bucurie şi o experienţă extraordinară să ascult poveştile celor care au călătorit prin tot felul de locuri la care, poate, visez şi eu. Cred că toţi cei pasionaţi cu adevărat de călătorii sunt oameni care ştiu să zâmbească, să se bucure de ceea ce au şi să privească întotdeauna partea frumoasă a lucrurilor.

 3. Mai, sa stiti ca eu imi amintesc cu drag de calatoriile mele dar, sunt destul de realista si vad si aspectele negative.

  Poate si din cauza ca am petrecut mult timp intr-un loc (de exemplu un an in Franta si cateva luni bune la Bruxelles), nu imi amintesc numai ce a fost frumos ci si ce nu mi-a placut.

  Cele mai frumoase amintiri sunt legate, in general, cum spuneti si voi, legate de oamenii pe care i-am intalnit si cu care am petrecut momente interesante, nu neaparat de oras in sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.