Gata oricând de plecare

Gata oricand de plecare

Sunt gata de plecare oricând. De multe ori plec direct de la birou sau în toiul nopţii sau abia după ce mă trezesc şi îmi ia 10 minute să fiu gata şi să plec într-o nouă aventură. Fie că este pentru o plimbare de o zi într-un oraş, de o tură uşoară pe munte, de un city break, de un weekend cu campare la cort peste noapte sau de o vacanță prin nu ştiu ce ţară, am tot ce-mi trebuie oricând pregătit. Asta pentru că rucsacul meu conţine tot timpul cele absolut necesare iar restul sunt în apropiere, gata să fie împachetate.

Ce-ţi trebuie pentru a fi gata oricând de plecare

Un rucsacCe trebuie sa contina rucsacul

Trebuie să pui undeva toate lucrurile, nu? Şi mai ai nevoie şi de mâini libere ca să faci fotografii sau pur şi simplu să te sprijini. Eu obişnuiesc să merg des pe munte aşa că un rucsac bun şi încăpător dar care se strânge şi se face destul de mic este varianta cea mai bună pentru mine. Are un volum de 50L, este impermeabil, are spatele reglabil şi repartizare eficientă a greutăţii pe bazin. Nu mai spun că pot prinde o mulţime de chestii în exterior. Şi cel mai important, e roşu.

De reţinut că atunci când îţi alegi un rucsac, trebuie să te gândeşti bine pentru ce-ţi trebuie. Dacă ai nevoie doar de o geantă comodă pentru laptop, un tricou, câteva sandwichuri şi o sticlă de apă pentru plimbări prin oraş sau drumeţii uşoare, atunci nu ai nevoie de cine ştie ce tehnologii. Orientează-te după un rucsac cu spatele cât mai ergonomic şi cusături bune, cu un volum de până în 25 litri. Dacă însă obişnuieşti să pleci, ca şi mine, pe munte şi ai nevoie de sac de dormit, cort şi mai multe haine şi mâncare, atunci cu siguranţă ai nevoie de un rucsac de 50-80 de litri. Dacă rucsacul nu e impermeabil, poţi cumpăra o husă universală care se poate strânge atât cât ai nevoie.

O geantă

National Geographic Bags RomaniaDacă nu aveţi de ce merge prea mult cu bagajul după voi şi aveţi nevoie de o geantă uşor de transportat dar eficientă, atunci vă recomand încă o dată “On Board Roller” de la National Geographic Bags. Este perfect pentru o călătorie de câteva zile, are o calitate ireproşabilă, este destul de mare pentru haine şi accesorii personale dar destul de mică încât să poată fi acceptată ca bagaj de mână la aeroport.

De unde poţi cumpăra: magazinele partnere National Geographic Bags Romania, Mycloset

O geantă mică

Încă o geantă? Păi trebuie să-ţi pui undeva actele, banii, telefonul, aparatul foto şi alte mărunţişuri personale ca să fie tot timpul la îndemână, nu? Eu folosesc fie geanta foto de la National Geographic Bags, fie o borsetă. Ideea este, ca şi la rucsac, să am mâinile libere tot timpul.

Accesorii pentru supravieţuire

Unele lucruri sunt de nelipsit în rucsac. Iată ce am eu tot timpul pregătit, gata de plecare:

Lanternă

Chiar dacă crezi că nu vei avea niciodată de ea, să ştii că de cele mai multe ori vei simţi nevoia unei surse de lumină. Mai ales dacă mergi în natură, pe munte, când este obligatoriu să ai cel puţin o lanternă frontală, de pus pe cap, pentru a avea mâinile libere. Ia o astfel de lanternă la tine chiar şi atunci când plănuieşti o drumeţie scurtă, de o zi. Există posibilitatea ca ceva neplăcut să se întâmple şi să fii nevoită să rămâi acolo unde eşti peste noapte. Asigură-te că bateriile sunt încărcate şi mai ia un rând la tine, de siguranţă. Eu mă asigur şi că acumulatorii de la aparatul foto sunt bine încărcaţi, pentru că sunt compatibili cu frontala.

Pelerina de ploaie

Pelerina de ploaieO pelerină de ploaie e foarte utilă dacă echipamentul tău nu este impermeabil. Şi cu siguranţă nu este în totalitate. Eu am tot timpul o pelerină împăturită strâns băgată într-un buzunar al rucsacului. Câteodată o scot chiar şi doar pentru a sta pe ea sau pentru a face un picnic. Un lucru-i sigur: niciodată nu-mi lipseşte şi niciodată nu regret c-am luat-o cu mine.

 

Trusa de prim ajutor

Vorbeam despre trusa aceasta şi aici şi revin asupra importanţei ei. Aceasta nu trebuie să lipsească din bagajul nimănui. Eu nici nu o scot decât atunci când curăţ rucsacul. Nu uita să verifici termenul de expirare al medicamentelor din trusă. Ce medicamente? Fiecare ştie mai bine ce are nevoie în situaţii de urgenţă. Eu ţin în trusa de prima ajutor şi produsele de cosmetică şi briceagul.

Ochelarii de soare

Indiferent de sezon, eu am întotdeauna ochelarii de soare la mine. Bineînţeles, nu vorbesc de plastic colorat ci de lentile cu protecţie „pe bune”. Şi ca să fiu sigură că nu-i uit, am o pereche pe care o ţin întotdeauna în rucsac, cu o pereche de lentile de schimb, pentru soare foarte puternic sau zăpadă.

De unde poţi cumpăra: Mycloset

Sacul de dormit

Chiar dacă nu-mi trebuie întotdeauna, sacul meu e mereu pregătit. Adică stă întins frumos în aşteptarea următoarei destinaţii, trebuie doar îndesat ditamai sacul într-o husă de 10 ori mai mică decât el. Dar merită toţi banii şi tot efortul pentru că sacul ăsta mi-a încălzit multe nopţi. Pentru ca nicio ocazie să nu te ia prin surprindere, ai nevoie de un sac de dormit care să facă faţă cu demnitate cel puţin unor nopţi de vară la munte.

Pentru drum şi relaxare

iPod sau Player MP3

Dacă ai de făcut un drum lung cu trenul sau eşti pasager în maşină, nu uita să ai întotdeauna la îndemână un player cu bateriile încărcate. Eu nu folosesc unul în fiecare zi, aşa că al meu este întotdeauna pregătit de drum şi stă lângă rucsac.

De unde poţi cumpăra: iPod şi Playere MP3, MP4 de la Emag, MarketOnline, evoMag.ro

O carte

Sau mai multe. Depinde unde mergi şi pentru cât timp. Pentru călătoriile mai lungi, eu prefer să-mi iau lecturi despre zonele respective. Alte dăţi, doar ceva uşor şi relaxant. Oricum ar fi, aproape întotdeauna am şi o carte în bagaj, gata de plecare.

De unde poţi cumpăra: librăriile Nemira, Litera, okian.ro, elefant.ro, Adevarul Shop.

Aparatul Foto

Sub nicio formă nu trebuie să-ţi uiţi aparatul foto acasă. Eu n-am nicio şansă să-l uit pentru că-l am tot timpul cu mine, oriunde aş merge. Mai degrabă uit să-i încarc acumulatorii dar nu-mi fac griji pentru că am mereu în rucsac încărcătorul de acumulatori. N-ai un aparat foto şi accesoriile necesare? Nu-ţi face griji, magazinele online sunt pline de aparate foto pentru toate gusturile şi posibilităţile, trebuie doar să-l alegi pe cel potrivit ţie şi, cel mai important, să nu-l uiţi acasă! Aparatul foto, ca şi tine, trebuie să fie tot timpul gata de plecare.

De unde poţi cumpăra: f64.ro

 

Şi cam ăsta este strictul necesar pe care eu îl ţin pregătit în sau pe lângă rucsac. Restul (haine, încălţăminte, prosop, încărcătoare) sunt în apropiere şi, pentru că plec des, m-am obişnuit să le îndes în rucsac rapid şi fără dubii, a devenit un obicei reflex.  Asta este tot de ce am nevoie ca să pot fi gata oricând de plecare. Şi totuşi, mereu uit câte ceva. Dar ăsta e farmecul oricărei plecări, nu-i aşa?

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe Facebook, Twitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

17 COMENTARII

  • atunci când e vorba despre echipament de munte şi de camping în general, e foarte credibil. e un magazin specializat de unde eu personal cumpăr. bineînţeles, sunt o mulţime de alte variante pe care fiecare este liber să le încerce.

  • deși încerc și eu să plănuiesc din timp și sfătuiesc și pe alții să facă la fel, pentru a reduce costurile, recunosc că cele mai frumoase amintiri le am din escapadele făcute de pe o oră pe alta. oricum de cele mai multe ori socoteala de acasă nu-i la fel cu cea din târg 🙂

 1. As imparti articolul pe subcapitole.
  Munte …
  City break …
  Weekend away, eventual dormit la cort …

  Niciodata nu iau o lanterna la mine cand plec intr-un oras. Insa pe munte e obligatoriu.

  Altfel, fain articol. La mine bagajul e mai simplu: 10zile * 10 sosete, 10 zile * 10 tricouri, etc. Plus tehnicaraie, ca sunt addicted.

  • ai dreptate. poate am să scriu un material structurat aşa cum zici tu.
   astea însă sunt lucrurile pe care eu le am pregătite mereu pentru orice tip de plecare. plec de multe ori „on short notice” aşa că îmi aleg din cele pregătite exact ce am nevoie.
   hehe şi eu sunt cu tehnicăraia. 🙂

 2. […] De cele mai multe ori, plecarea în vacanţă alături de părinţii mei însemna un road trip de vreo 10 zile într-o anumită zonă din ţară. Şi de cele mai multe participam activ la alegerea acelei regiuni şi mă documentam prin manuale ori pe la bibliotecă în legătură cu ce e de văzut pe acolo. Încă am obiceiul ăsta numai că acum nu mai trebuie să bat drumul până la bibliotecă ori să merg la sala de audiţii să-mi povestească cineva în urechi Cartea Oltului. Însă cele mai faine momente erau acelea când ai mei hotărau ad-hoc data plecării: a doua zi! […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.