Economiseste cu City Pass

London Pass, New York Pass, Barcelona Card, Amsterdam Card, Roma Pass, Copenhague City Card, Prague Card – cardurile de care ai nevoie pentru vizita oraşelor sunt numeroase şi permit turiștilor să facă economii substanţiale.
Desigur, dacă nu stai decât o zi, aceste city pass nu sunt rentabile însă dacă vrei sa profiţi la maximum de şederea ta, un asemenea card îţi va permite să câştigi timp şi bani. Am făcut o listă cu 10 dintre cele mai populare carduri turistice pe care să le foloseşti în vacanţă.

_______________________________________________________________________

New York Pass îţi oferă intrarea liberă în multe muzee şi atracții ale Manhattanului: Empire Stade Building, Statuia Libertăţii, Muzeul Madame Tussaud, Muzeul Guggenheim, MoMa, Muzeul Intrepid, în total cele mai cunoscute 55 de atracţii ale New York-ului. Cardul îţi oferă şi reduceri importante pentru diverse activităţi şi, ca bonus, un ghid de 176 de pagini cu hărţile oraşului.

1 zi: 80 $
2 zile : 125 $
3 zile : 155 $
7 zile : 170 $

Cu London Pass ai acces liber la cele mai mari atracţii ale capitalei britanice – Turnul Londrei, Abaţia Westminster, Tower Bridge şi chiar o croazieră pe Tamisa, pentru a descoperi edificiile reprezentative ale oraşului. Cardul vine la pachet cu un ghid de 120 de pagini, ce conţine hărți detaliate a ceea ce urmează să vizitezi.
Sunt propuse 4 tipuri de London Pass, cu sau fără transportul în comun cu metroul, autobuzul ori trenul.

1 zi  43 / 51 £
2 zile: 58 / 74 £
3 zile: 71 / 94 £
6 zile: 94 / 144 £

Barcelona Card: pentru a te bucura în voie de excursia în Barcelona, fără să cheltui prea mult, Barcelona Card este o soluţie excelentă pentru că îţi oferă intrare liberă la cele mai cunoscute 18 atracţii ale oraşului ori reduceri la Casa Batllo, Palau de la Musica Catalana ori Poble Espanyol. Pe toată durata validităţii cardului, ai acces liber la transportul în comun (metrou şi autobuz)

Ai de ales între 4 tipuri de carduri pentru care vei primi şi un ghid al oraşului, cu o mulţime de hărţi detaliate

2 zile : 27,50 €
3 zile : 33,50 €
4 zile : 38 €
6 zile : 45 €

I Amsterdam Card va fi paşaportul tău pentru a vizita unul dintre cele mai fermecătoare oraşe ale Europei. I Amsterdam Card permite intrarea gratuită la Muzeele Van Gogh, Rijks ori Stedelijk, la Rembrandthuis ori la Hermitage. Dacă tot eşti aici, mergi la Muzeul Lalelelor, în Grădina Botanică, la Muzeul Genţilor şi Poşetelor sau la Holland Casino Amsterdam – peste tot ai accesul liber cu I Amsterdam Card.

Vei putea folosi toate mijloacele de transport în comun cu acest card, care îţi oferă şi reduceri în magazinele, restaurantele din Amsterdam dar şi la unele atracţii turistice. În plus, te vei bucura de o croazieră gratuită pe canalele oraşului ori de un tur al Ajax Arena.

I Amsterdam Card 48 ore : 49 €
I Amsterdam Card 72 ore : 59 €

Las Vegas Power Pass nu-ţi garantează un câştig fabulos într-unul dintre casionourile oraşului însă te duce gratuit la Galeria de artă Bellagio, Muzeul de istorie naturală a Las Vegasului, la Grădina Zoologică, Muzeul Erotic ori la Observatorul Stratosferei. Poţi să dai şi o tură cu Manhattan Express – un roller-coaster ce te va răsuci, învârti şi plimba de jur împrejurul centrului.

4 Las Vegas Power Pass sunt diponibile şi vei primi şi un ghid cu orarele tuturor atracţiilor şi hărţi detaliate

Pass 1 zi: 53,50 €
Pass 2 zile : 68,60 €
Pass 3 zile : 89,20 €
Pass 5 zile : 113,20 €

cOPENhagen Card

Deşi Copenhaga este un oraş destul de scump, cardul te va ajuta să economiseşti pentru că vei avea acces gratuit la 65 de muzee şi atracţii ale capitalei daneze. Mai mult decât atât, vei putea închiria biciclete la preţuri reduse ori să foloseşti gratuit metroul, autobuzul şi trenul pe toată durata validităţii cardului.

24 ore: 31 €
72 ore: 61 €

Ca mai toate oraşele scandinave, Stockholm este destul de costisitor însă cu Stockholm Card vei reuşi să vizitezi tot ce doreşti, cu bani puţini. Numărul atracţiilor gratuite oferite de Stockholm Card este impresionant astfel că, la sfârşitul vizitei te vei felicita pentru achiziţie. Astfel, cu acest card intri la 75 de muzee şi atracţii turistice, faci o croazieră, utilizezi ferry de la Nybroplan la Djugarden şi chiar închiriezi gratuit o bicicletă cu care să străbaţi oraşul de dimineaţă până seara.

În afară de utilizarea nelimitată a transportului public din capitală – autobuze, metrou şi trenul care duce la periferie – cardul îţi dă dreptul la reduceri pentru excursii în autobuzele turistice ori cu vaporul.

Stockholm Card 24 h : 48 €
Stockholm Card 48 h : 62 €
Stockholm Card 72 h : 73 €
Stockholm Card 120h : 101 €

Cu Dublin Pass ai acces gratuit la cele mai vizitate 27 obiective ale capitalei Irlandei printre care Catedrala Saint Patrick, Castelul Dublin, celebra Guinness Storehouse, Galeria Naţională a Irlandei ori Distileria Old Jameson. Cumpărând cardul, ai transportul asigurat între aeroport şi centrul oraşului şi, în plus, reduceri în magazine şi restaurante.

Dublin Pass de 2 zile : 55 €
Dublin Pass de 3 zile : 65 €
Dublin Pass de 6 zile : 95 €

Lisboa Card este cel mai uşor şi convenabil mod de a cunoaşte Lisabona de unul singur, fără ghid. E un card cu care ai aces liber şi nelimitat la călătoriile cu autobuzele, tramvaiele şi funicularele din oraş precum şi cu trenurile de pe liniile Sete-Rios – Sintra-Oriente şi Cais do Sodré – Cascais dar şi intrare gratuită la 26 de muzee, clădiri istorice şi alte obiective turistice.

În funcție de termenul de valabilitate, ai de ales între 3 Lisboa Card – de 24, 48 și 72 de ore.

Ca şi celelalte carduri şi acesta îţi oferă până la 50% reducere pentru diverse activităţi, între 5% şi 10% discount în unele magazine de suveniruri şi, în plus, fiecare adult care cumpără un astfel de card poate fi însoţit de doi copii sub 5 ani, care să se bucure de aceleaşi beneficii.
Pentru a şti exact de ce reduceri beneficizi şi cum poţi să ai parte de ele, Lisboa Card vine însoţit de un ghid turistic ce conţine şi un itinerariu interesant.

Dacă mergi într-un city break la Praga, ia-ţi Prague Card şi te vei bucura de tot ce are oraşul de oferit, cu bani puţini. Oferta culturală din Praga este bogată – muzee, străzi încărcate de istorie…

Cardul îţi dă acces gratuit la Turnul Vechii Primării, castelul, Labirintul oglinzilor Petřín, Muzeele şi Galeriile Naţionale. În plus, beneficiezi de o serie de discounturi interesante pentru excursii, tururi cu ghid şi audioghid. Ca mai toate city pass-urile, odată cu achiziţionarea Prague Card primeşti un ghid turistic complet, de 150 de pagini, tradus în şase limbi.

2 zile : 34 €
3 zile : 42 €
4 zile : 52 €

Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

15 COMENTARII

 1. Este foarte util articolul.
  Intr-adevar pass-urile astea sunt destul de rentabile daca le folosesti cum trebuie.

  Eu mi-am luat un London Pass de 2 zile cu transport inclus (desi am stat 3 zile). In prima zi am vizitat chestii care nu erau incluse in Pass sau erau gratuite.

  Chiar merita sa cumperi cu transport inclus caci un bilet de metrou de exemplu este 4 lire!! Si Londra este foarte mare, asa ca nu o poti face numai la pas.

 2. […] Ştiam că pentru o croazieră pe Dunăre trebuie să scoţi din buzunar cel puţin 4500 de Forinţi, adică 15 euro. Îmi cam luasem gândul de la o plimbare pe fluviu. Însă în prima oră de când am ajuns în Budapesta, am cumpărat de la vânzătorii stradali un carnet cu oferte – un soi de city-pass. În schimbul a 4000 de Forinţi (13 euro) am beneficiat de 2 plimbări pe Dunăre (una ziua şi cealaltă pe timp de noapte), 48 de ore în care am putut utliza autobuzele turistice de câte ori am vrut, o supă de gulyas la Citadella, un vin fiert la o cafenea faină din centru şi alte reduceri suplimentare pentru plata biletelor de intrare la diverse muzee. În funcţie de oraşul în care mergi, e bine aşadar să iei în considerare achiziţionarea unui city-pass. […]

 3. Cel mai beton card intalnit pana acum este cardul pt Bavaria. Exista optiune cu valabilitate 2 sapt sau 1 an intreg. In versiunea single sau family/partner. Se comanda online si versiunea partener pe un an cu tot cu livrare a fost 70EUR: http://www.bsv-shop.bayern.de/schloesser/index.php?cPath=29
  Majoritatea obiectivelor sunt castele, palate, etc…

  Singurul card zonal pe care-l mai stiu e cel pt Marele Ducat Luxemburg, dar cele 50+ obiective sunt raspandite pe 2500km2 deci ai nevoie de masina daca vrei sa atingi cat mai multe in cele max 3 zile de valabilitate: http://www.visitluxembourg.com/en/luxembourg-card

  Pt Praga si Amsterdam sunt foarte scumpe pt cat timp ofera, nu ai timp sa vezi prea multe obiective ca sa merite pretul. In ambele ocazii am preferat sa platesc „punctual”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.