Bucură-te de viață!

Bucura-te de viata
Bucura-te de viata

Lucrezi 8 ore pe zi, pe puțin. De fapt, de cele mai multe ori, te prinde întunericul la serviciu iar în weekend nu știi cum să rezolvi problemele administrative: cumpărături, curățenie, gătit și poate mai prinzi puțin timp să te odihnești sau să vezi un film. Serile ți le petreci la televizor sau pe Internet și doar din când în când găsești timp să ieși cu prietenii. Visezi la ziua în care vei avea deajuns de mulți bani încât să poți merge în toate locurile alea frumoase fotografiate și promovate pe Internet sau de agențiile de turism. Visezi la momentul în care grijile vor dispărea și vei putea să te bucuri de viață.

Aceasta este povestea celor mai mulți dintre noi și a fost și a mea până nu de mult. Am descoperit însă că momentul acela mult visat e din ce în ce mai departe și că tot efortul depus zi de zi nu îmi aduce decât poate satisfacția unui job mai bun, mai bine plătit dar cu mai mult timp petrecut între pereți, la birou.

Viața nu e despre asta. Viața e despre momentele frumoase petrecute în locurile la care visăm, alături de cei dragi sau de capul nostru. Viața e despre amintirile cu care rămânem, e despre mirosurile întipărite în memorie, e despre sunetul mării, al păsărilor sau al unui oraș cochet și zâmbitor.

Nu mai aștepta momentul acela din vis. Vacanțele frumoase sunt mai aproape decât îți imaginezi și e mai simplu și mai ieftin să ajungi acolo decât credeai. Renunță la prejudecăți și nu lăsa micile griji să-ți stea în calea visului tău de a vedea lumea. Gândește-te bine pentru ce muncești și care-ți vor fi amintirile peste câțiva ani. „Mă voi plimba mai târziu, când voi avea o carieră de succes și destul de mulți bani” nu trebuie să mai existe în vocabularul tău. „Mai târziu” se va transforma tot timpul în „Și mai târziu” și vei ajunge peste ani să realizezi că… e prea târziu.

Bucură-te de viață acum, profită de orice ocazie ca să ieși dintre pereți, să îți deschizi mintea și să lași drumurile să te aducă acolo unde ai visat dintotdeauna. Profită de fiecare weekend ca să-ți descoperi țara sau mergi prin vecini pentru câte un citybreak. Nu irosi zilele de concediu pentru a plăti facturi ci bucură-te de fiecare șansă de a evada în escapada mult visată. Nu mai aștepta, bucură-te de viață acum.

 _____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.

 

Narcisa
bestvalue.eu

10 COMENTARII

  1. Ai dreptate, mereu spunem și credem că mâine ne va fi mai bine, că vom avea mai mulți bani, că vom călători mai mult… când de fapt totul se reduce la ce facem azi, acum. Dar ne place să găsim scuze, nu? Probabil, doar ca să nu ne simțim atât de nefericiți când vedem că timpul trece și… cu ce rămânem? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.