Ce zile libere avem în 2017 și cum le putem folosi în călătorii

 

Perioada unui concediu pe an este de mult timp apusă pentru noi. Sunt de părere că orice ocazie este bună pentru o nouă aventură așa că profit de fiecare weekend prelungit ca să pun la cale câte o mică vacanță. Dacă în 2016 cele mai multe dintre zilele libere legale au picat în timpul săptămânii, anul 2017 e cu noroc: sunt 11 zile libere în timpul săptămânii. Dacă adaugi și cele 21 de zile minim de concediu de odihnă, sunt 32 de zile libere pentru excursii. Plus weekend-urile obișnuite. Noi am început deja să facem planuri de călătorii pentru anul ce vine, ba chiar avem câteva escapade deja rezervate, dar am luat la rând și toate sărbătorile legale din 2017 ca să vedem ce putem face cu ele. Găsești mai jos câteva idei de vacanțe în zilele libere din 2017, sperăm să te inspire și să-ți fie de folos!

Știm că vă place să vă personalizați singuri vacanțele, așa că am făcut pentru voi simulări pentru excursii în zilele libere din 2017. Rezervările vi le faceți singuri, cu mențiunea că prețurile erau valabile în momentul în care am făcut noi căutările. Ca să beneficiați de aceleași prețuri trebuie să faceți rezervările numaidecât.

Marți 24 ianuarie 2017, Ziua Unirii

Sărbătoarea aceasta este nouă din punct de vedere legal și pică într-o zi de marți în 2017. Dacă îți eliberezi și ziua de luni, poți să pui de o minivacanță de patru zile fără prea multe cheltuieli pentru că, așa cum știm cu toții, ianuarie o lună în care prețurile sunt mai mici. În plus, cei mai mulți români nu călătoresc în ianuarie așa că nu va fi aglomerat pe șosele ori la hoteluri.

✈️ 21-24 ianuarie in Pescara

✈️  20-24 ianuarie în Bari

✈️ 21-24 ianuarie în Bologna

Vacanță la ski în Austria

Vacanță la ski în România


Luni 17 aprilie 2017 – A doua zi de Paşte

În 2017, vacanța de Paște este la jumătatea lunii aprilie. Pentru cei care nu au de gând să meargă la mesele mari de acasă cu părinții, opțiunile sunt infinite. Vremea e numai bună pentru o mică escapadă de trei zile, singura problemă este că și Paștele catolic e tot atunci. Prin urmare, foarte mulți oameni călătoresc în perioada respectivă așa că prețurile cresc iar disponibilitatea scade. Dacă vrei să rămâi în țară, la vreo pensiune ori hotel, îți recomand să faci rezervare din timp. Acum. Dacă vrei să pleci peste graniță pentru un citybreak ori un roadtrip, tot acum e momentul bun să cauți oferte. Găsești mai jos câteva variante care mi-ar merge mie la suflet:

✈️ 11-18 aprilie în Malaga

✈️ 14-17 aprilie în Atena

✈️ oricând între 10 și 20 aprilie în Cluj Napoca

Paște tradițional în România


Luni 1 mai 2017

Pentru cei mai mulți români, weekend-ul prelungit de 1 mai înseamnă prima excursie la mare așa că în fiecare an plajele se aglomerează iar turiștii petrec până în zori în cluburi ori pe terasele în aer liber. Eu prefer minivacanțe mai liniștite iar o tură la mare o asociez cu liniștea. Prin urmare, în acel weekend cu 1 Mai, eu aș merge fie în zona montană rurală la noi, fie la vecini, în Bulgaria.

Idei de weekend prelungit în Bulgaria

Citește și: Cum organizez o călătorie pas cu pas


Joi 1 iunie 2017 – Ziua Copilului și Luni 5 iunie 2017 – A doua zi de Rusalii

Pentru o minivacanță cu copiii de care să te bucuri în voie la începutul lunii iunie, trebuie să-ți iei doar o zi liberă – vineri. Joi și luni sunt deja sărbători legale așa că în perioada 1-5- iunie poți să pui la cale o excursie memorabilă pentru toată familia.

Idei pentru o minivacanță cu copiii în România

✈️ 1-5 iunie în Iași

nichiduta.ro%20

Idei pentru o minivacanță cu copiii în străinătate

✈️ 1-5 iunie în Austria

🚗  1-5 iunie în Croația

Citește și: Ce trebuie să știi când îi faci pașaport copilului


Marți 15 august 2017 – Adormirea Maicii Domnului

Dacă mă întrebi pe mine, eu nu aș merge nicăieri în luna august și mai ales în jurul datei de 15 august. Aceea este luna cea mai aglomerată și cea mai scumpă în România și în străinătate, motiv pentru care eu aș alege să-mi vad de treabă pe acasă sau să merg pe trasee de munte, cu cortul sau la țară.

Pregătește-ți echipamentul de camping din timp: reduceri pentru haine, corturi și bocanci

Poate te inspiră:

RCA-Ieftin


Joi 30 noiembrie 2017 – Sfântul Andrei și vineri 1 decembrie 2017, Ziua Naţională

Începutul lunii decembrie este de obicei sezonul pentru piețele de Crăciun din țară ori din Europa, ba chiar pentru o vizită la Moș Crăciun în Laponia. Pentru cei cărora nu le place frigul, începe sezonul bun de mers în Thailanda sau alte țări din sud-estul Asiei.

✈️ 30 noiembrie – 3 decembrie în Budapesta


Luni 25 decembrie 2017, Prima zi de Crăciun și marți 26 decembrie 2017 – a doua zi de Crăciun

Cei mai mulți dintre noi suntem alături de familie de Crăciun, în jurul vreunei mese mari. Sau mai multe. Ce nu-mi place mie la toată povestea asta este munca enormă depusă pentru pregătiri și tare mi-ar plăcea ca la un momentdat, de Crăciun, să iau toată familia extinsă și să mergem la o pensiune într-un loc frumos din România. Și, slavă cerului, avem de unde alege: Cazări testate de TravelGirls.ro

____________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.

Narcisa

De peste șase ani scriu despre călătorii pe TravelGirls.ro, călătoresc și lucrez în Comunicare în turism numai pentru proiecte care-mi plac. Sunt dependentă de ieșirile din oraș, îmi place confortul unei cazări cu o priveliște bună dar și cerul înstelat ce se vede din ușa cortului. Plec oricând de acasă pentru munți, mâncare, snorkeling, sate ori case de oaspeți și îmi place la nebunie Instagram.
Narcisa
bestvalue.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.