Vreau un aeroport ca afară

elefant.ro

Stăm mult prin aeroporturi atunci când călătorim și mereu privim locul ăsta ca pe o zonă sigură, în care ne permitem chiar să ațipim pentru câteva ceasuri, atunci când avionul are întârziere sau pur și simplu trebuie să prindem vreo legătură. Siguranța aceasta se extinde și după ușile clădirii de cele mai multe ori. Nu și în aeroportul Otopeni însă. Fărădelegile nu țin cont aici nici de garduri și nici de porți.

Deși aeroportul este în general o zonă cu grad ridicat de securitate, în aeroportul internațional Henri Coandă este indicat să-ți păzești buzunarele și chiar spatele și în interiorul clădirii. Personajele binevoitoare să te ajute sunt la tot pasul și e rost să fii cu ochii în patru dacă nu vrei să-ți strici călătoria.

Problemele încep încă de la punctul zero al călătoriei, adică din momentul în care vrei să pleci din București spre Otopeni. Dacă nu ai card încărcat de la RATB sau dacă nu ți-ai cumpărat unul în timpul programului de funcționare a ghișeelor, nu ai cum să urci în autobuzul expres 783. Aceeași problemă e și atunci când aterizezi în aeroportul Otopeni și vrei să-ți găsești calea spre casă. Cum nu există un punct de informare turistică precum în orice alt aeroport din lume, ai ocazia să fii luată cu asalt de taximetriști dubioși care vor să profite de faptul că nu ai alternativă.

Alternativă există însă. Așa cum controlează absolut tot ce intră și iese pe ușile sale, conducerea aeroportului trebuie să se îngrijească și de cei care-i trec pragul dar și de cei care mișună pe afară. De asemenea, taxiurile ce ajung în preajma aeroportului ar trebui să fie verificate pentru a elimina din riscuri. În multe aeroporturi europene există ghișee-dispecerat care te ajută să-ți cheme un taxi. Încă o soluție foarte simplă și extrem de utilă călătorilor este introducerea unei linii shuttle care să facă legătura nonstop între București și aeroport. Sau măcar introducerea unor aparate de taxat în autobuzele 783.

E drept că siguranța noastră proprie nu stă doar în mâna aeroportului. Nici pe departe. Oriunde ai merge, trebuie să respecți câteva reguli de bun simț în ceea ce privește trecerea printr-un aeroport și transportul. Nu cumpăra nimic de la persoane neautorizate și să nu ai încredere în oricine îți iese în cale și îți oferă ajutorul. Caută autobuzul de transfer și folosește-l cu încredere. Nu urca în orice taxi din fața aeroportului. Dacă ai dubii și nu poți face o comandă, apelează la un angajat al aeroportului pentru informații și sfaturi. Ai grijă de tine.

Vreau însă să mă simt mai confortabil și mai în siguranță în aeroportul Otopeni. Vreau să nu mai aud de tragedii întâmplate acolo. Vreau ca aeroportul Otopeni să aibă mai multă grijă de călătorii săi plătitori de taxe. Vreau o soluție sigură de transport între aeroport și București. Vreau un aeroport ca afară.

Acest articol face parte din campania blogosferei turistice românești având menirea de a trage un semnal de alarmă asupra a ceea ce se întâmplă în Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București,  principala poartă de intrare în țară. Alături de acest articol, vă invit să citiți și articolele publicate astăzi pe blogurile de călătorii:

Aeroportul Henri Coanda – Schimbati poarta de intrare a Romaniei!

Mafia de la Aeroportul Otopeni

Yurika Masuno, o victimă a unui întreg sistem

Yurika Masuno

Plecati!

 Yurika Masuno și aeroportul ucigaș

Porțile turistice de intrare în România – studiu de caz: Aeroportul Otopeni și Gara București Nord

The first timer’s guide to Bucharest, Romania

Siguranta in calatorie

Aeroportul Otopeni captiv printre smenari

Evenimentele tragice se uită, soluţiile nu

Primii si ultimii pasi in Romania

Eu despre lupta împotriva lui “NU SE POATE”

Cum ajungi în siguranţă de la aeroportul Henri Coandă în Bucureşti?

Aeroportul Otopeni ne face de rusine tara – discutii turistice

Cum ar fi ca Aeroportul Henri Coandă să fie altfel, normal?

Opriți mafia din Otopeni!

Otopeni, poarta de intrare catre Romania

Despre reguli nescrise, claritate si aeroportul Otopeni

OTP: Organizatia Taxiurilor Pirat sau despre impotenţa autorităţilor

Problemele de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni

O viata intr-un aeroport

Dacă și tu vrei un aeroport ca afară, atunci trage un semnal de alarmă promovând acțiunea noastră. Scrie și tu pe site-ul tău sau trimite un email cu sesizări și sugestii către Aeroportul Internațional Henri Coandă.

  _____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.

 

Booking.com

Narcisa

Narcisa

De peste cinci ani scriu despre călătorii pe TravelGirls.ro, călătoresc și lucrez în Comunicare în turism numai pentru proiecte care-mi plac. Sunt dependentă de ieșirile din oraș, îmi place confortul unui hotel cu o priveliște bună dar și cerul înstelat ce se vede din ușa cortului. Plecoricând de acasă pentru munți, mâncăruri interesante, snorkeling,fructe de mare și îmi place la nebunie Instagram.
Narcisa

Share

Îti mai recomandam:

Noul val de travel bloggeri din România: cine sunt preferații noștri
Despre cele mai horror întâmplări din călătoriile noastre și cum ne-a salvat Internetul
Și, ce ziceați că faceți de 1 iunie?
6633 Arctic Ultra – Hai, Tibi!
Închide ochii și visează: vacanță în Maroc
Tag-uri: ,

23 Responses to Vreau un aeroport ca afară

 1. Pingback: Aeroportul Otopeni captiv printre smenari |

 2. Pingback: Plecati! | Turistu

 3. Pingback: Aeroportul Henri Coanda | Schimbati poarta de intrare a Romaniei !

 4. Pingback: Primii si ultimii pasi in Romania | Tim

 5. Saptamana trecuta mi-am luat un bilet de avion cu plecare de pe aeroportul din Belgrad. Inainte de a achizitiona biletul, am intrat pe site-ul aeroportului pentru a vedea daca gasesc informatii despre mijloacele de transport spre si dinspre el catre oras.
  In afara de faptul ca au o lista impresionanta de firme de taxi cu toate datele de contact la care se poate face comanda, au un serviciu special, numit INFO TAXI. De la InfoDesk-ul acestui serviciu ti se da un bonulet pe care e trecut numele destinatiei si pretul aproximativ al calatoriei.
  Asta doar referitor la taxiuri, fara sa punem la socoteala info complete despre autobuze: de unde le iei, cat costa biletul si de unde poti sa il procuri, ce traseu parcurg si in cat timp…
  Numa’ zic.

  Dana 4 September 2012 at 10:26 Reply
 6. Pingback: Cum ajungi în siguranţă de la aeroportul Henri Coandă în Bucureşti? | impresii din lumea mare

 7. Exista linie de expres non-stop 783, intre Unirii si Otopeni, iar casele de bilete functioneaza si ele si pe timp de noapte.
  Dar aceste autobuze merg mai mult goale, poate din cauza ca lumea nu stie de existenta lor.

  Flori 4 September 2012 at 11:00 Reply
 8. Pingback: Porțile turistice de intrare în România - studiu de caz: Aeroportul Otopeni și Gara București Nord

 9. Pingback: Siguranta in calatorie | Travel with a Smile

 10. Exista chiosc de bilete la capatul lui 783 de la Unirii si 780 de la Gara Basarab si merg non-stop. La fel si la Aeroportul Otopeni, plus o masinarie care iti elibereaza automat bilet. Liniile 783 si 780 merg non-stop…Deci problema asta e rezolvata si testata de mine de n ori pana acum!

  Se circula bine noaptea si mai nou sunt controale pe liniile expres, asa ca nu urca toti dubiosii.

  sorin 4 September 2012 at 13:07 Reply
  • eu am sunat la RATB să întreb de unde pot cumpăra bilet/card duminică seară şi mi-a spus că n-am de unde. hmmm…

   Narcisa 4 September 2012 at 13:32 Reply
 11. Pingback: The snowball effect « Japonia noastră

 12. Pingback: Problemele de la Aeroportul Henri Coanda - Otopeni

 13. Pingback: trans-ferro.com | OTP: Organizatia Taxiurilor Pirat sau despre impotenţa autorităţilor | Page: 1 | trans-ferro.com

 14. Pingback: Opriți mafia din Otopeni!

 15. Pingback: Aeroportul Henri Coanda Otopeni

 16. Pingback: O viata intr-un aeroport | Vulpitza

 17. Pingback: Praga pe tocuri

 18. Intr-adevar aeroportul Otopeni este o rusine, din cate stim nu ajuta deloc calatorul, nu tu harta, trasee de autobuz. In marile capitale europene exista cel putin un mijloc de transport pentru centu:metrou, autobuz expres la perioade scurte, sau autobuz normal. In plus sunt automate de bilete pe peron. Nu se doreste asa ceva, trebuie sa castige si taxiurile din fata aeroportului ceva, nu???!!

  Pompasan 11 October 2012 at 13:03 Reply
 19. La noi ca la nimeni! Circ si panarama, cum ajungi pe aeroport la noi gata trebuie sa fii jumulit din toate pozitiile.

  Ionut 20 October 2012 at 18:54 Reply
 20. Pingback: The first timer's guide in Bucharest, Romania | călătorul digital 2.0

 21. Noi nu suntem in stare sa facem un kilometru de autostrada, asa ca nu am mari pretentii in alte privinte.

  Gabriel 15 September 2016 at 11:23 Reply
 22. Tara tuturor posibilitatilor si imposibilitatilor…

  Viorica 24 May 2017 at 14:49 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *URMĂREȘTE-NE!