Cum arată o călătorie Premium cu avionul?

Sunt mulți care spun că nu contează destinația, ci călătoria, drumul. Mă rog, nu sunt întru totul de acord, dar e adevărat că drumul în sine poate face dintr-o vacanță un eșec sau, dimpotrivă, o experiență pe care să o povestești în stânga și-n dreapta când te întorci acasă.

De fiecare dată când zbor cu avionul îmi iau toate măsurile astfel încât să ajung la destinație cu nervii la locul lor și să mai am energie să o iau din loc după ce îmi las bagajele la hotel. Nu-mi lipsesc din bagajul de mână mp3 playerul și căștile, masca pentru dormit, kindle-ul, o sticlă cu apă și câte ceva de ronțăit. Bine, niciunul dintre aceste lucruri nu reușește să anuleze total frustrarea pe care o am din cauza scaunelor incomode din avion. Nu de puține ori după aterizare am avut nevoie de un masaj serios la picioare ca să-mi revin după orele petrecute cu genunchii la gură, timp în care îi invidiam sincer pe cei care ședeau bine-mersi la business class. Evident, nu-i invidiam și pentru prețul plătit pentru biletele lor super-scumpe.

Cineva s-a gândit totuși la noi, cele care ne tot plângem (pe bună dreptate) de lipsa locului pentru picioare în avion și a venit cu o soluție. Lufthansa a lansat, după 35 de ani, o nouă clasă: Premium Economy.

Lufthansa Premium Economy Class

Care sunt avantajele, pe scurt

* Ca să înțelegeți mai bine ce vă povestesc, intrați pe pagina Lufthansa Premium Economy!

– mai mult spațiu pentru picioare, cu 50% mai mult, ca să fiu precisă;

– bagaj inclus în preț cât să iei tot dressingul cu tine, adică 2 X 23 kg și mai mult spațiu de depozitare în cabină;

– în loc de bun-venit, un welcome drink și un loc special pentru cocktail, pe cotieră; în plus, fiecare pasager primește de la început și o sticlă de apă;

– fiecare scaun are și o priză în care poți să-ți încarci gadgeturile, dacă ai uitat să o faci acasă;

– scaune noi și mai confortabile decât cele de la Economy Class. Se pare că un scaun din acesta a costat cât un VW Golf. E mai mult spațiu între scaunul tău și cel din față (aproape 1 metru) dar și față de cel de alături, în așa fel încât nu o să-i mai auzi respirația vecinului;

– un pachet cu accesorii de călătorie: șervețel umed, pastă și periuță de dinți, dopuri pentru urechi și mască de dormit;

– mâncarea ți-o comanzi din meniu.

Cât costă o călătorie Premium?

Oficialii Lufthansa spun că în media cu 600 de euro mai mult față de biletele la Economy. Eu am făcut însă o simulare pentru București – Buenos Aires, pentru aceeași dată (în decembrie 2014) și diferența a fost de doar 3,5 euro:

București – Buenos Aires – preț Economy Class: 3.514,21 € (decembrie) 

București – Buenos Aires – preț Premium Economy Class3.517,97

Pentru București – Mexico City, am găsit un preț de 2 ori mai mic la Premium, pentru că la Economy mai era disponibilă varianta Flexi:

București – Mexico City – preț Economy Class – 3.122,26 € (Economy Flexi)

București – Mexico City- preț Premium Economy Class – 2.121,26

Aceeași simulare pentru lunile februarie și martie 2015 confirmă afirmațiile Lufthansa pentru că diferența între Premium Economy și Economy este în jur de 800 de euro.

Unde poți zbura la clasa Premium Economy?

Din decembrie 2014 vor avea noua clasă zborurile din Frankfurt către Bangalore, Beijing, Buenos Aires, Chicago, Delhi, Hong Kong, Los Angeles, Mexico City, São Paulo, Seoul, Tokyo and Washington, D.C. De la sfârșitul lui ianuarie din Munchen către Hong Kong, Shanghai and Tokyo și spre Seoul din 11 februarie 2015. Din aprilie și mai și cursele spre Houston, Johannesburg, Miami, New York, San Francisco, Shanghai and Singapore, Los Angeles, Mexico City, Newark, Beijing, San Francisco și São Paolo vor avea Premium Economy. De fapt, Lufthansa dorește ca până la sfârșitul verii viitoare să introducă noua clasă pe toate cursele long curier.

#premiumtime

Pe rețelele de socializare unde Lufthansa este prezentă, toate noutățile legate de clasa Premium Economy sunt marcate cu hashtagul #premiumtime. Eu am căutat pe Facebook și mi-a plăcut ce am găsit, reprezentații companiei aeriene sunt atenți la fiecare comentariu lăsat de pasageri, cu bune și rele.

Intrați și pe pagina noastră de Facebook, avem concurs acolo!

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

8 COMENTARII

  1. Mai mult spațiu pentru picioare, cu 50% mai mult, ca să fiu precisă.
    Un pachet cu accesorii de călătorie: șervețel umed, pastă și periuță de dinți, dopuri pentru urechi și mască de dormit.

  2. Bagaj inclus în preț cât să iei tot dressingul cu tine, adică 2 X 23 kg și mai mult spațiu de depozitare în cabină; scaune noi și mai confortabile decât cele de la Economy Class

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.