Idei de weekend: 5 cetăți și castele în 2 zile

Cât de bine îți cunoști țara? Cât de mult ai călătorit în România? Avem o mulțime de locuri faine demne de vizitat atât de către noi cât și de turiștii străini care ne calcă pragul.  Și nici nu e greu să ajungi la ele. Dacă ai o mașină, o poți umple cu prieteni și puteți face un roadtrip de două zile de neuitat. Nu ştiu despre tine dar eu, cum prind un weekend liber, cum îmi fac bagajul. Şi unde să pleci mai întâi dacă nu locurile frumoase din România? Îţi propun un weekend medieval, adică un tur cu cetăţilor medievale și castele din România: Râșnov – Bran – Brașov – Făgăraș – Sibiu.

Cetatea Râşnov

Dacă treci prin Râșnov, nu ai cum să nu vezi construcția cocoțată pe Dealul Cetății. Iar dacă până acum nu ți-ai făcut vreme să urci pentru o vizită, e musai s-o introduci în circuitul tău medieval. Turul nu durează mai mult de două ore iar priveliștea din cetate asupra orașului și masivului Piatra Craiului e de neratat. Despre Râșnov am mai vorbit însă.
cetatea rasnov

Castelul Bran

La doar 13 kilometri de Râșnov este celebrul Castel Bran. Probabil cea mai cunoscută construcție medievală din România (cei mai mulți străini îl știu sub denumirea de „castelul lui Dracula”) este una dintre atracțiile principale din Brașov. Nu te aștepta să vezi vampiri prin odăile fortăreței ori să dai de Țepeș în dormitor. Pregătește-te însă pentru aglomerație în weekend și cam prea multe și prea kitschoase tarabe la poale. Este o experiență once in a lifetime.

Braşov

Despre Brașov am mai povestit și nu evităm să ne oprim în oraș ori de câte ori avem drum în zonă, fie că e vorba de o scurtă plimbare sau pentru a mânca. Include-l în turul tău de weekend și poate chiar dormi peste noapte aici.

Must try: Cofetăria Vatra Ardealului

Must do: Tururi gratuite în Brașov

 

brasov

Cetatea Făgăraş

Cetatea Făgăraș e una dintre cel mai bine întreținute din țară. Am avut norocul să ajung acolo pentru prima dată chiar cu ocazia festivalului cetății și văzut o organizare foarte bună: turnir cu cai, cavaleri și prințese, dansuri, jocuri și multă voie bună. Mai multe detalii despre muzeu, ore de vizitare și tarife găsești pe site-ul oficial.

Deși este foarte mic, orașul Făgăraș e unul dintre cele mai cochete și curate din țară. Poți mânca bine și ieftin în restaurantele din centru.

 

cetatea fagaras

Sibiu

Pe lângă București, Sibiul este probabil cel mai vizitat oraș din țară. Și pe bună dreptate e așa! Noi i-am călcat pragul de multe ori în călătoriile noastre prin țară și-ți recomandăm să-l incluzi în turul tău de weekend. Ai cel puțin 5 motive s-o faci.

Must eat: Restaurant La Ileana

Must see: Muzeul Satului Astra 

Must do: Free walking tour in Sibiu

Citește și:

_____________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitterși abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.