[VIDEO] Clișee care-mi plac în Paris

Când te gândești la Paris, probabil că-ţi apare imediat în minte Turnul Eiffel. E normal, acesta e simbolul orașului și unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din lume. L-am vazut însă în atât de multe poze și documentare înconjurat de mii de turiști încât sincer nici nu mai voiam să-l vizitez. Era prea „mainstream”, prea turistic, prea comercial. Când urcam însă într-o seară pe scările rulante ale staţiei de metrou Pont de l’Alma, am amuţit. Nici nu știu cum am ajuns sub turn dar cert e că atunci mi-am dat seama că anumite lucruri sunt foarte turistice pentru că merită și sunt cu adevărat impresionante. Nu-ţi voi povesti despre câţi metri are, care e istoria lui și cât costă să urci până în vârf, despre toate astea poţi afla de aici.

Un alt clișeu care mi-a plăcut în Paris este faptul că poţi sta în orice parc pe iarbă sau pe malul Senei și să bei vin fără să primești o amendă. Iar francezii fac asta în mod elegant, cu pahare cu picior, ca pe un ritual. Mi-ar plăcea să revin în Paris ca să am cât mai mult timp de lenevit în jurul unui vin bun, pe peluza din fața turnului Eiffel, așa cum am văzut în filmele siropoase.

Citește și:

10 locuri mai puțin cunoscute în Paris

Cine se trezește devreme departe ajunge!

*****

Călătoria în Paris a fost realizată cu sprijinul Air France România. Air France operează 5 zboruri zilnice din București spre Paris. Pentru detalii: www.airfrance.ro

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Narcisa
bestvalue.eu

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.