ChocoB – un city break pe gustul fetelor

Dacă vrei să faci fericit un pasionat de călătorii, îi faci cadou o vacanță ori îi vinzi un pont despre un loc interesant. Dacă vrei să faci fericită o fată, îi faci un cadou. Dacă vrei să faci fericită o TravelGirls, îi spui că în orașul în care urmează să ajungă curg râuri de ciocolată, de praline și că pe străzi miroase a gauffres.

Crede-mă pe cuvânt, Bruxelles sau ChocoB, așa cum i-am zis eu, e un oraș pe gustul fetelor. Sau mai bine, lasă, nu mă crede. Am o idee mai bună. Vrei ca TravelGirls să-ți fie ghid prin capitala Belgiei? Tu trebuie doar să te joci.

____________________________

Bunătăți locale

Gaufres, praline, frites și bere. Nu neapărat în ordinea asta dar cu siguranță trebuie să le încerci pe toate și nu e chiar ușor. Să le luam pe rând.

Cele mai bune gaufres bruxelloises (au formă dreptunghiulară) le-am mâncat lângă simbolul orașului – Manneken Pis. Cu frișcă, banane, căpșune, ciocolată, caramel sau cu zahăr pudră sau simple, aroma lor înnebunește pe toată lumea, de toate vârstele. Ba chiar e prilej de întâlnire între elevi, după ce ies de la cursuri, în Grand Place.

Buticuri cu ciocolată artizanală și zeci de soiuri de praline sunt la fiecare colț de stradă și vitrinele pline ochi de dulcele ăsta perfect îți fac cu ochiul la fiece pas. E imposibil așadar să treci indiferent. Îți recomand magazinele Leonidas, pentru că e un brand cu tradiție în Belgia iar ciocolata e delicioasă și prețurile nu sunt foarte mari.

Cartofii prăjiți la cornet – frites, cum spune belgianul – costă o nimica toată (mai puțin decât la McDonnald’s ori la KFC ), sunt delicioși și fac parte din patrimoniul…gastronomic, să-i zicem, al Bruxellului. Îi găsești peste tot, mai ales în centrul vechi, pe străduțele adiacente Grand Place.

Cât despre bere, dacă nu cea mai bună, sigur-sigur cea mai variată o găsești la Delirium – celebrul bar care în 2004 a intrat în Guiness Book pentru că au în meniu aproape 2500 de soiuri și mărci de bere.

Pont: În fața barului e surioara mai mică și mai puțin cunoscută a lui Manneken Pis.

Adevăr sau legendă?

Dacă reușești să te dezlipești de ciocolaterii, de Muzeul Ciocolatei ori de Muzeul Dantelei și să o iei agale pe străduțe, ai să găsești o statuie miraculoasă. Se spune că dacă atingi cu respect și pioșenie brațul lui ‘t Serclaes (Rue Charles Buls – în Grand Place), viitorul îți va fi numai lapte și miere.

Varianta amuzantă și mai credibilă e că unul dintre regii Belgiei le-a cerut slujitorilor săi să curețe statuia înnegrită de vreme. Însă lor li s-a părut o muncă de Sisif așa că au răspândit vestea că dacă atingi sfântul, îți va merge bine și toți locuitorii din Bruxelles au mângâiat statuia care și-a recăpătat strălucirea de altădată.

Promenade

Primul lucru pe care l-am observat când am ajuns în oraș e numărul mare de parcuri. Parc de Bruxelles (lângă Palatul Regal), Parc Lepold (lângă Parlamentul European), Parc du Cinquantenaire (stația de metrou Merode, lângă Muzeul de Artă și de Istorie), grădinile de lângă Atomium – toate sunt locuri minunate, de unde mai că nu-mi mai vine să pleci.

Mergi cu TravelGirls într-un city-break pe gustul fetelor

Ce-ai zice dacă ai merge cu una dintre TravelGirls la Bruxelles, cu avionul? Cu avioanele mai precis, pentru că trebuie să intri în campionatul Planes by Paravion.ro pentru asta. Dacă ești cel mai bun, evident câștigi campionatul, culegi toți laurii și premiul cel mare – un city break în capitala Belgiei iar una dintre TravelGirls îți va fi ghid la fața locului.

Bonus:

 • Îți pregătim și un ghid practic al Bruxellului (zis și Dosarul TravelGirls) pe care, dacă vei câștiga, ți-l dăm cadou în format pe hârtie.
 • O excursie de o zi la Brugge – Orașul ciocolatei, cu plecare din Bruxelles e tot ce trebuie pentru ca city-break-ul să fie, într-adevăr, pe gustul fetelor pentru că să ne răsfățăm cu și mai multă ciocolată.

Ce trebuie să faci

 • Învață regulile jocului aici
 • Intră în campionat aici
 • Adună cele mai multe puncte și ia premiul cel mare
 • Fă-ți bagajul pentru city-break; detalii aici
 • Prezintă-te la aeroport, pentru că mergem la Bruxelles

[nggallery id=18]

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

9 COMENTARII

  • Bruxelles e un oraș mare. Dacă îl bați la pas de dimineață până seara e ca și cum n-ai fi mâncat nicio pralină.
   Și dacă vrei să te amesteci printre localnici, faci puțin jogging în Parcul de lângă Palais Royal și nu mai rămâne nici urmă de dezmăț gastronomic, cum îi spui tu.
   Joacă și ia premiul 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.