Ce e de văzut în județul Buzău

elefant.ro

Chiar dacă e la o aruncătură de băț de București, Buzăul nu prea intră în opțiunile celor care locuiesc în capitală sau împrejurimi și vor să evadeze în weekend. Și de ce ar intra, te-ai întreba. De curând, am început să bat județul Buzău în lung și în lat, ba la picior, ba cu mașina, ba pe motocicletă și am descoperit una dintre cele mai diversificate regiuni din țară.

Platoul Meledic

Dacă nu te documentezi un pic înainte, vei avea o surpriză când ajungi sus, pe platou. Nu te aștepți ca în vârful dealului, printre câteva case, să găsești poarta spre o rezervație naturală cu un lac dulce în sare, vreo 47 de peșteri și, culmea, cea mai mare peșteră în sare din lume! 6S Meledic, așa se numește peștera din cartea recordurilor, are mai mult de 1 km lungime (1220 metri, mai exact) dar nu e deschisă vizitării. Platoul de lângă lac e atent amenajat cu băncuțe, locuri de cort și chiar câteva căsuțe de lemn pentru cazare. Localnicii spun că nu sunt cele mai bune de condiții de cazare acolo dar ideea de a dormi pe malul lacului merită deranjul.

Suntem la Meledic, una din cele mai largi deschizaturi din Carpatii Buzaului. Magura pe care stam — un varf inalt de unde privim toata valea Meledicului si muntii departati cari-o inconjoara — se cheama “Gruiul Haiducilor”. Un mandru castel se ridica pe marginea lacului, flori ne-mpresoara, stelele tremura-n lac, lin clincata pe vale apele Slanicului. – Alexandru Vlahuță, România Pitorească

Cum ajungi: La vreo 60 de kilometri de orașul Buzău (pe direcția Buzău-Vernești-Săpoca-Beceni-Niculești-Mânzălești-Lopătari-Meledic) se află platoul despre care îți vorbesc. Drumul merge de-a lungul râului Slănic și imediat după ce treci de munții de sare din Lopătari, se bifurcă. Alege drumul de țară din dreapta, ce urcă printre case și dealuri. De altfel, chiar la intersecție vezi și indicatorul spre Pensiunea Meledic ce se află chiar lângă lacul cu același nume. Drumul e de țară dar fără prea multe gropi așa că-l poți urca fără griji cu mașina. La bicicletă cred că trebuie să muncești ceva ca să ajungi sus dar peisajul merită tot efortul.

Localizare pe hartă: link

Valea Bâscăi, comuna Gura Teghii

De cum intri pe Valea Bâscăi și treci prin comuna Gura Teghii (cea mai mare și mai nordică din județul Buzău) cu satele Bâsca Rozilei, Păltiniș, Furtunești, Nemertea, Gura Teghii și până la Varlaam, simți nevoia să te dai jos din mașină ori de pe bicicletă sau motocicletă și să o iei la pas printre case, printre curțile oamenilor și animalele ce pasc liniștite pe malul apei. Nu e imposibil s-o faci pentru că drumul are doar vreo 14 kilometri. Peste apă sunt o mulțime de poduri înguste de lemn dar foarte lungi și e o adevărată provocare să mergi pe ele. Localnicii o fac zilnic, podurile respective fiind singura cale de acces la drumul principal.

Se pare că regele Carol I a luat în calcul construirea reședinței sale de vară într-o poiană din zona satului Varlaam, dar într-o vizită efectuată în zonă a căzut de pe cal. Conform legendei, el a considerat accidentul drept un semn rău și a ales în schimb Sinaia drept loc de construcție al castelului Peleș.

Cum ajungi: Din orașul Buzău, pe DN10, pe direcția Buzău-Vernești-Săpoca-Berca-Viperești-Cislău-Pătârlagele-Nehoiu-Nehoiașu, sunt cam 70 de kilometri. După Nehoiașu, faci dreapta spre Bâsca Rozilei, pe Valea Bâscăi, și continui să urci până la Varlaam – ultimul sat. Drumul e în mare parte asfaltat dar mai sunt și porțiuni doar cu pietriș ori bucăți vechi de ciment. Mergi încet, bucură-te de drum și oprește-te ori de câte ori simți nevoia. Din Varlaam, drumul se bifurcă chiar în fața Pensiunii Varlaam: cel din față merge printre casele răsfirate pe munte iar cel din stâng, drum forestier, duce spre vârful Penteleu.

Lacul Mociaru

Lacul Mociaru sau Mocearu nu este foarte cunoscut nici măcar printre buzoieni. De altfel, nu am găsit prea multe informații despre el nici pe Internet. O fi din cauză că drumul nu e ca în palmă până în buza apei, deci grătarele nu pot fi montate prea ușor. Mociaru e un loc tare liniștit, bun pentru pescuit și pentru înoptat acolo la cort. Cel mai probabil e că în curând zona va fi mai populată căci am văzut ditamai pensiunea în construcție și câteva căsuțe de lemn aproape gata chiar deasupra lacului. Să sperăm că asta nu va strica liniștea și curățenia din zonă.

Sport Addict

Cum ajungi: Cum vii dinpre orașul Buzău pe direcția Buzău-Vernești-Săpoca-Beceni-Niculești-Mânzălești-Lopătari, imediat după ce treci de munții de sare, continuă pe drumul forestier ce merge înainte. Drumul de țară urcă încă vreo 7 kilometri pe care-i faci în vreo 20 de minute printre casele satelor Luncile și Plaiul Nucului. La câteva sute de metri înainte de lac, aproape de construcția nouă de lemn ce pare că va fi o pensiune, drumul se strică și nu mai poți înainta cu mașina. Ia-o ușor la pas la vale și în câteva minute ești pe malul apei.

Localizare pe hartă: click aici

#hammockcamping #hammocklife #lakeview #travel #mocearu #colindamromania #travelgram

A photo posted by Narcisa Suruianu (@narcisaiuliana) on

Muntele Alb sau Grunjul de la Mânzăleși

Se spune că pe vremuri era mult mai mare, atât de mare încât deasupra lui era cârciuma satului iar localnicii încingeau hore pe el. Între timp, apele și vântul l-au mai măcinat și acum mai e doar o cruce în vârful Grunjului de la Mânzălești. Chiar dacă valea Slănicului e plină de sare, în mod ciudat Muntele Alb nu este din sare ci din niște roci numite marne albe.

Cum ajungi: La vreo 50 de kilometri de orașul Buzău, pe direcția Buzău-Vernești-Săpoca-Beceni-Niculești-Mânzălești, chiar la ieșirea din localitate, pe partea dreaptă a drumului, nu ai cum să ratezi Grunjul.

Localizare pe hartă: click aici

grunjul muntele alb manzalesti buzau travelgirlsro (6)

Popas la Valea Lupului

Situat undeva la jumătatea drumului între Buzău și Brașov, în comuna Valea Lupului merită să te oprești mai mult pentru priveliște. Există și o pensiune-restaurant Valea Lupului unde se mănâncă bine și ieftin, dar imediat ce ieși din localitate, venind dinspre Buzău, oprește-te în locul de popas de pe dreapta. Priveliștea de aici asupra munților și râului Buzău e minunată.

Cum ajungi: La 60 de kilometri de Buzău, pe drumul spre Brașov, pe direcția Buzău-Vernești-Săpoca-Berca-Viperești-Cislău-Pătârlagele-Valea Lupului.

Localizare pe hartă: click aici

valea lupului buzau travelgirlsro

Fântâna lui Mihai Viteazul

Fântâna lui Mihai Viteazu a fost ridicată în comuna Măgura acum treizeci și ceva de ani, la sărbătorirea a 375 de ani de la trecerea lui Mihai Viteazul pe Valea Buzăului spre Ardeal. Aceasta marchează locul unde domnitorul și oștenii săi au înnoptat în octombrie 1599. La cât de bine se vede Valea Buzăului de aici, parcă le înțeleg decizia de a pune tabăra aici. Dacă vrei să oprești pentru cazare sau masă, îți recomand Complexul Turistic Măgura de lângă monument. De asemenea, un alt loc bun de cazare și mâncare în zonă este Hotel Ciuta.

Cum ajungi: Monumentul se află în satul Ciuta din comuna Măgura, chiar lângă complexul Turistic Măgura, unde se mănâncă bine și se vede bine pe terasă. La Fântâna lui Mihai Viteazu poți ajunge pe DN10, sunt 30 de kilometri pe direcția Buzău-Vernești-Căndești-Ojasca-Unguriu-Măgura și apoi mai mergi un pic după ieșirea din Măgura. O altă variantă, mai interesantă dar un pic mai lungă (40 de kilometri) este pe la Buzău-Vernești-Nișcov-Mierea-Valea Sălciilor-Haleș-Mănăstirea Ciolanu-Măgura. De la Haleș la Măgura, drumul merge prin pădure și este proaspăt asfaltat.

Localizare pe hartă: click aici

fantana lui mihai viteazu magura buzau travelgirls

Mănăstirea și tabăra de sculptură Ciolanu

În mănăstire nu am intrat pentru că am mers în zonă pentru tabăra de sculptură dar complexul pare mare și bogat. E o mănăstire de călugări, are două biserici și ditamai gospodăria iar autocarele cu turiști care vin aici în vizită nu sunt puține. Chiar peste drum se află Tabăra de Sculptură Ciolanu, o așezare de peste 250 de chipuri cioplite în piatră ce sfidează parcă bisericile de vizavi. Între 1970 și 1986, în fiecare vară, 16 sculptori veneau și ciopleau piatră aici iar acum operele lor pot fi vizitate de către oricine, fără a plăti bilet de intrare. Se pare că în prezent, terenul pe care se află muzeul în aer liber este în proprietarea călugărilor de la Ciolanu dar în administrarea consiliului județean care plătește chirie mănăstirii.

Cum ajungi: Sunt 32 de kilometri între orașul Buzău și mănăstire, pe direcția Buzău-Vernești-Nișcov-Mierea-Valea Sălciilor-Haleș-Mănăstirea Ciolanu.

Localizare pe hartă: click aici

tabara de sculptura ciolanu buzau travelgirls

Lacul de la balastieră

În mod oficial, accesul la lac este interzis, terenul fiind proprietarea privată a unei firme de materiale de construcții. În mod practic, nu există nicio barieră care să te oprească să treci iar localnicii își văd liniștiți de drum pe aici pentru că este cea mai scurtă cale de acces către satele de pe malul Buzăului. Lacul de aici arată ca o bucățică de deltă cu stufăriș, lebede și rațe și merită să faci o plimbare până acolo la apus.

Cum ajungi: Cum ieși din orașul Buzău spre Brăila, se face un drum de pietriș în stânga care ajunge după 1 kilometru la Balastieră, așa cum îi zic localnicii și pescarii.

Localizare pe hartă: click aici

balastiera buzau travelgirlsro

Sărata Monteoru

Cunoscută pentru apele tămăduitoare ale izvoarelor sărate din zonă, stațiunea Sărata Monteoru e un loc foarte liniștit unde oamenii încă mai vin la tratament. Dacă ajungi în zonă, nu rata capela familiei Monteoru de la șosea. E închisă pentru vizitare dar poți intra în curte. Spre sfârșitul secolului 19, localitatea și terenurile din jur au fost cumpărate de grecul Grigore Monteoru, care a exploatat zăcămintele de petrol din zonă și a folosit câștigurile pentru a finanța investiția într-o stațiune turistică.

Localitatea este cunoscută și pentru cultura Monteoru, o cultură arheologică datând din epoca bronzului, reprezentată printr-o mare așezare aflată în apropiere de marginea de est a satului de astăzi, pe dealul Cetățuia.

 • Cum ajungi: La 15 kilometri de Buzău, pe drumul din Buzău spre Ploiești până la Hanul Merei, apoi dreapta spre Sărata Monteoru.
 • Localizare pe hartă: click aici
 • Vezi și: cazare în Sărata Monteoru

 

Muntele de Sare de la Lopătari

Deși nu e lucru obișnuit în România să umbli printre niște munți de sare, la Lopătari nu e înghesuială de turiști. De fapt, nu am văzut pe nimeni în weekend. Perfect, mai mult aer curat și sărat pentru mine. Citește și: Când ți se promite marea cu sarea

Cum ajungi: Cum ieși din Mânzălești spre Lopătari, începi să vezi pe partea dreaptă a drumului munții de sare iar Slănicul e pe stânga. Muntele de Sare e la 50 de kilometri de orașul Buzău pe direcția Buzău-Vernești-Săpoca-Beceni-Niculești-Mânzălești-Lopătari.

Localizare pe hartă: click aici

Vulcanii Noroioși

Vulcanii ăștia noroioși sunt mici cratere formate de gazele naturale ce ies la suprafață. Ele se formează undeva la 3000 metri adâncime, iar la contactul cu pânza freatică și solul argilos de la suprafață, formează mici vulcani din care se revarsă noroiul cenușiu și ușor urât mirositor. Continuarea…

Cum ajungi: La doar 30 de kilometri de orașul Buzău, pentru a ajunge la Vulcanii Noroioși, trebuie să mergi pe direcția Buzău-Vernești-Căndești-Berca-Joseni-Policiori-Vulcanii Noroioși.

Localizare pe hartă: click aici

 vulcanii noroiosi buzau travelgirlsro

Barajul Siriu

Loc bun de mers cu caiacul sau barca, lacul artificial Siriu are vreo 10 kilometri lungime. Dacă găsești un loc ferit, poți înnopta aici cu cortul și poți pescui în voie toată ziua. Tot de lângă lac pornesc diverse trasee în munții Siriului.

Cazare: Hadar Chalet – când lipsa semnalului la telefon e un lucru bun

Cum ajungi: Barajul se află la 80 de kilometri de orașul Buzău, pe drumul spre Brașov, pe direcția Buzău-Vernești-Săpoca-Berca-Viperești-Cislău-Pătârlagele-Nehoiu-Baraj Siriu.

Localizare pe hartă: click aici

baraj siriu buzau travelgirlsBooking.com

Lacul Vulturilor

Aici vin vulturii, primăvara, de beau apă ca să întinerească, aici își învață puii să zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufașii regi ai înălțimilor. – Alexandru Vlahuță, România Pitorească

Cum ajungi: de preferat, nu cu mașina sau ATV-ul până în buza lacului. Traseu: bandă roșie – Barajul Siriu – DN 10 (spre Brașov) – Valea Neagră – Poarta Vânturilor și apoi pe marcaj punct roșu până la Lacul Vulturilor.

Localizare pe hartă: click aici

Citește și: 10 mituri despre mersul pe munte

Nu pleca pe munte fără…

lacul vulturilor siriu buzau travelgirlsro_________

De fiecare dată când am întrebat pe Facebook ce mai e de văzut în zonă, puținele răspunsuri timide au arătat cu degetul spre Vulcanii Noroioși, Buzău are mult mai multe de oferit iar pentru a le vedea nu-ți ajunge un singur weekend.

CLICK CA SĂ CITEȘTI CONTINUAREA…

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe Facebook, Twitter și abonează-te prin RSS la articole.Booking.com

Narcisa

Narcisa

De peste cinci ani scriu despre călătorii pe TravelGirls.ro, călătoresc și lucrez în Comunicare în turism numai pentru proiecte care-mi plac. Sunt dependentă de ieșirile din oraș, îmi place confortul unui hotel cu o priveliște bună dar și cerul înstelat ce se vede din ușa cortului. Plecoricând de acasă pentru munți, mâncăruri interesante, snorkeling,fructe de mare și îmi place la nebunie Instagram.
Narcisa

Share

Îti mai recomandam:

Experiențe în Secuime: cum a fost la hotelul Castel Daniel din Tălișoara (review)
Cele mai frumoase locuri în care să mergi cu cortul în România
Și, ce ziceați că faceți de 1 iunie?
Vacanță în Madeira: hiking spre cel mai estic punct al insulei
La ski în Soelden – ghid util pentru o vacanță de iarnă în Austria
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

51 Responses to Ce e de văzut în județul Buzău

 1. Ce ma bucur ca ati scris acest articol. Buzioanca fiind, am vazut majoritatea acestor locuri si, intr-adevar, mereu m-am trezit povestind oamenilor cat de ofertant este acest judet. Duce el lipsa de locuri bune de cazare si de facilitati turistice pana la urma, dar asta e o boala generalizata la nivel national.

  Orjen 7 April 2014 at 15:09 Reply
  • mulțumim, Orjen! dacă mai ai recomandări pentru noi, primim cu drag. 😉

   Narcisa 7 April 2014 at 17:00 Reply
   • Ca recomandare si pentru mine si pentru voi, ar fi un drum cu “Mocanita” cea noua, care merge pe traseul pitoresc Buzau-Nehoiu-Nehoiasu. Calatoria dureaza 2 ore pe un sens si nu este cu CFR, ci cu o firma privata de transport feroviar. Inca nu am incercat, dar cred ca e tare frumos. Ma rog, privelistile, cel putin, sunt frumoase. 🙂

    Orjen 8 April 2014 at 12:13 Reply
    • “Mocanita” de care vorbiti de fapt e o garnitura de tren normala care intradevar apartine unei alte companii de transport feroviar.

     Ayt 7 May 2017 at 11:10 Reply
 2. Pai si vestigiile rupestre??? Nucu, Alunis, Colti… Trebuie s-ajungem si- acolo… Neaparat…

  mitzu 8 April 2014 at 1:26 Reply
  • în curând, în curând 😉

   Narcisa 8 April 2014 at 11:19 Reply
 3. Sa nu uitam de panorama din varful Dealului Istrita si de locul descoperirii “Clostii…”, deasupra localitatii Pietrasele.

  Gabi Haraga 11 April 2014 at 5:33 Reply
  • de asta nu știam dar trec pe listă și ajung în curând 😀

   Narcisa 11 April 2014 at 15:54 Reply
 4. *Pietroasele

  Gabi Haraga 11 April 2014 at 5:34 Reply
 5. +Cascada Casoca (cativa km pe un drum forestier de langa barajul Siriu)

  Dan 11 April 2014 at 22:58 Reply
  • mulțumim de recomandare, ajung acolo luna viitoare cu siguranță 😉

   Narcisa 15 April 2014 at 16:09 Reply
 6. Complimente intr-adevar. O sa traduc articolul in limba italiana si o sa-l postez pe pagina italienilor din Romania.

  Cams 11 April 2014 at 23:07 Reply
  • mulțumim! bună idee! să ne dai și nouă linkul 😉

   Narcisa 15 April 2014 at 16:10 Reply
 7. Sa nu uitam nici de ruinele fostei manastiri din Berca. Din dealul pe care este așezată poate fi admirata, de asemenea, o buna parte a comunei, serpuita de raul Buzau.

  Laura 12 April 2014 at 1:02 Reply
  • am trecut pe lângă și chiar mi-a atras atenția. revin în curând 😀

   Narcisa 15 April 2014 at 16:11 Reply
 8. Cine viziteaza Judetul Buzau ,nu va fi dezamagit,si spun asta pentru ca odata ajuns pe acele meleaguri vei fi incantat de bunatatea si simplitatea Buzoienilor,dupa cum s evede si in prezentare, Buzaul are o sumedenie de obiective turistice,vizitati Buzaul si veti reveni cu rude sau cunscuti pentru a arata si acestora frumusetile Buzaului.Dupa un tur al judetului veti savura deliciosii carnaciori d ePlescoi si va veti unge gatul cu vinul de la Pietroasele,veti pleca un pic suparati dar asta DOAR pentru c atrebuie sa plecati din Buzau.

  Sfintes Irinel 15 April 2014 at 18:28 Reply
 9. Alte obiective: Biserica dintr-o piatra, Tabara de sculptura, Grotele preistorice(Naeni), Chilia lui Ambrosie.

  Mada 16 April 2014 at 21:16 Reply
 10. Pingback: a fost cineva la buzau, Platoul Meledic?

 11. Da intradevar judetul Buzau este cu totul altceva din toate punctele de vedere, are toate formele de relief, are un aer curat, noi mergem destul de des si de fiecare data ne simtim f bine…..asa cum spunea cineva , am fost si cu niste prieteni, el chiar lucra in zona , raspundea de zona si nu stia drumul superb din Sarata Monteoru la Ciolanu prin Mierea..Hales…va regomand traselu…….

  Butaru Vica 18 July 2014 at 13:01 Reply
 12. Troitele de stejar in forma de T ce pastreaza modelului stalpilor cerului pe care ii ridicau dacii. Pot fi gasite in Zarnesti, in curtea bisericii, pe traseele Rm-Sarat-Livada Mare, Grebanu-Homesti, Rm. Sarat-Neculele. Tumulii funerari din epoca neolitica ce sunt raspanditi pe campiile din jurul Ramnicului pe o raza de 30 km.

  Dorin 6 October 2014 at 22:57 Reply
 13. Pingback: Ce e de văzut în județul Buzău (II) | TravelGirls.ro

 14. Pingback: Hadar Chalet – când lipsa semnalului la telefon e un lucru bun | TravelGirls.ro

 15. Pacata de peisaj. Ai uitat sa specifici ca drumul este aproape impracticabil. Zici ca a fost bombardat. Ma refer la drumul spre Sapoca.

  ABCD 3 June 2015 at 17:10 Reply
  • Cele mai multe drumuri către locurile despre care am scris sunt practicabile. Pe celelalte se poate ajunge pe jos, cu bicicleta, motorul etc.

   Narcisa 3 June 2015 at 18:00 Reply
 16. Sunt multe de vazut in Buzau.Asa cum ai zis si tu nici macar buzoienii nu au auzit de ele.Ti-as mai recomanda in satul PALICI comuna Viperesti cu intrare din DN10 spre Robesti-Parscov-Badila singurul munte de sare din Europa pe care cresc brazi si alta vegetatie(SUB SARE)cum ii spun localnicii.Si daca tot ajungi acolo chiar in albia raului Buzau ai sa vezi niste stanci imense care nu-si au locul acolo si de care inca nu se stie cum au ajuns acolo.Localnicii ii spun LA SURDUC.Si cred ca mai sunt multe altele.

  SORIN 4 June 2015 at 20:50 Reply
 17. sa mergeti la tabara de sculptura din Naeni.De sus se vede granita a mai multor judete.Nu am vazut peisaj mai frumos desi am cam umblat prin tara. Este spectaculos.Pacat ca nu e in niciun circuit. si e cam greu de ajuns in varf. De la statia de microbuz de la Primarie am urcat pe jos pe un drum de tara mai mult de 2 ore. cei din sat au spus ca sunt 30 de minute. poate cu pasul lor dar nu al nostru de oraseni.

  maria 5 June 2015 at 0:03 Reply
 18. http://www.sfnicolae-bisceni.ro/new/
  La Calvini. Biscenii de jos.
  Si casa cu blazoane.
  La Chiojdu

  Si herghelia de la Cislau
  Si Baile Siriu

  Si Vatra Dacilor – un exponent la zonei Calvini-Cislau, cu miere si nuci, cu catina si fructe uscate, si plante medicinale – si cazare in gospodarii taranesti, case vechi, varuite proaspat, cu baie noua, dar cu pridvor si curte si livada.

  vatradacilor@yahoo.com
  Si pe facebook.

  Florin Enache 6 June 2015 at 18:38 Reply
 19. ca sa ajungi la Meledic / Manzalesti / Lopatari e mai scurt drumul Buzau – Maracineni – Sapoca – Beceni – samd. Ca sa nu ocolesti pe Vernesti, asa economisesti vreo 10-15 km. Si tot in acea zona mai este si Focul Viu, la fel un loc nu prea cunoscut, unde focul arde neintrerupt. Ajungi la Focul Viu dupa ce treci de muntele de sare. Iar ca sa ajungi la Siriu nu e necesar sa mai treci prin Sapoca si Berca , ci urmezi traseul Buzău-Vernești-Candesti – Magura – Ciuta -Viperești-Cislău-Pătârlagele-Nehoiu-Baraj Siriu.

  adina 6 June 2015 at 23:18 Reply
  • Mulțumim, Adina, pentru alternative! 🙂

   Narcisa 7 June 2015 at 18:48 Reply
 20. Si eu am fost in Buzau, la Gura Siriului. Este un loc minunat, in care te relaxezi cu adevarat si am avut norocul sa gasesc pe http://www.hotero.ro cazare la o cabana draguta care se numeste Hartagu Hartagel. Gura Siriului este un loc in care m-as intoarce oricand cu placere.

  Ana 22 June 2015 at 13:10 Reply
 21. Pingback: Despre călătoriile pe motocicletă și câteva drumuri recomandate din România | TravelGirls.ro

 22. Data viitoare să mergeți să vedeți și Cascada Pruncea (Siriu). Sigur o să vă placă. 🙂

  MIhaela 14 August 2015 at 17:10 Reply
 23. O zona deosebita. Merita vizitata, in special zona Vulcanilor noroiosi, unici in Europa.

  cristi 17 August 2015 at 15:05 Reply
 24. Ce relevanta are “lacul de la balastiera” pentru turismul din judet? sau le dam la numar.Mai sunt multe alte obiective demne de interes.

  Sorin 20 October 2015 at 13:34 Reply
  • Fiecare destinatie descrisa de noi pe TravelGirls.ro e relevanta pentru noi pentru ca am vizitat-o si ne-a placut. Nu facem nimic ca sa dea bine la numar, fii fara de grija. Acel lac de exemplu e interesant pentru mine pentru privelistea de la apus si pentru lebedele de acolo.

   Narcisa 24 October 2015 at 12:11 Reply
 25. Pietroasele – statiunea viticola si cazarea la D-nul Vasilica de la pensiunea “La butoaie”. Te poti caza in butoaie sau in vila dupa cum doresti sa ai un confort mai mare sau mai mic. Oricum totul este curat si este o incantare sa stai de vorba cu gazda si sa-ti mai spuna despre cresterea vitei de vie si cum se produce vinul in crama sa.In vila se pot face si revelioane.
  Muzeul de la Colti aproape unic in Europa de chihlimbar, dar drumul pana acolo e plin de hartoape si mai bine mergi pe jos.
  Trovantii, cascada Cascoca, focul viu, asezarile rupestre si cate si mai cate sunt in Buzau….pacat incsa ca drumurile pena la aceste obiective nu sunt refacute sau efectiv….nu sunt.
  De fiecare data cand vin in Romania vizitez Buzaul si mai descopar ceva nou.

  Michelle 21 October 2015 at 17:23 Reply
  • “La Butoaie” e si pe lista mea de ceva timp. Voi merge si voi scrie despre asta cu siguranta. Ai dreptate cu drumurile, pacat de ele 🙁

   Narcisa 24 October 2015 at 12:09 Reply
 26. Drumul spre Valea Lupului (Nehoiu) nu trece prin Sapoca si nici chiar prin localitatea Berca, spre care se face la dreapta din Satuc, (un sat din comuna Berca), decat daca vrei sa ocolesti prin Plescoi si atunci nu are ce cauta Vernestiul pe traseul sugerat de tine. Deci, traseul corect este: DN10, (Buzau-Brasov) Buzau-Vernesti-Candesti-Satuc-Ojasca-Unguriu-Magura-Ciuta-Viperesti-Cislau-Patarlagele-Valea Lupului.

  Ana 23 October 2015 at 8:46 Reply
  • Multumim de atentionare! Eu am scris despre traseul pe care l-am facut eu pentru ca ne-am tot invartit prin zona dar varianta ta e mult mai buna.

   Narcisa 24 October 2015 at 12:07 Reply
 27. Imi doresc ca oamenii sa evite Buizaul nostru! Il vrem cat mai salbatic!

  Liviu 2 January 2016 at 13:46 Reply
 28. Mai sunt cateva locuri deosebite: Bisoca cu manastirile Poiana Marului si Gavanu dar si Piatra lui Bucur legat de ciobanul Bucur care este considerat si intemeietorul Bucurestiului, Colti cu Muzeul Chilimbarului si mai sus Alunis cu biserica in piatra, Fisici cu asezarile rupestre, iar alaturat la Panatau manastirea Carnu, la Siriu cascada Prucea /Casoca, la Lopatari Focul viu si lacul Mocearu

  Vulpe 28 March 2016 at 20:55 Reply
 29. si eu sunt din judetut buzau dar ai cam uitat niste obiective turistice:lacul balta alba,focurile vii de la terca,muzeul stravechi de la colti,comuna gura teghii,comuna beceni,tabara de mestesuguri de la bisoca si de la magura,balta de la mihaielesti,locul de unde izvoraste paraul slanic si manastirea ciolanu

  dany ionasc 11 September 2016 at 12:32 Reply
  • o si am uitat vechile casute din piatra din muntii siriului

   dany ionasc 11 September 2016 at 12:36 Reply
   • Multumim pentru recomandari. De unele stiam, de altele nu.

    Narcisa 11 September 2016 at 23:56 Reply
 30. Agatarsul 5 October 2016 at 13:17 Reply
 31. Pingback: Vacanță de vis cu copiii, la o fermă în Munții Buzăului

 32. Pingback: Cele mai frumoase locuri în care să mergi cu cortul în România | TravelGirls.ro

 33. TROVANTII DE LA BOZIORU, PIETRECU FORME BIZARE, CARE CRESC!

  CARMEN APOSTOLEANU 24 April 2017 at 22:15 Reply
 34. Pingback: Vulcanii Noroioși de la Berca, Buzău

 35. Ati uitat Pietroasele cu cramele renumite si tezaurul sau nepretuit!

  Marilena Bara 9 May 2017 at 12:30 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *URMĂREȘTE-NE!