Cazare la un milion de stele

elefant.ro

Dacă ai deajuns de mulți bani, te poți caza într-un hotel de 5 stele iar dacă chiar vrei o experiență specială, poți merge până la 6 sau 7 stele. Dar există locuri în care îți poți petrece noaptea în condiții de un milion de stele sau chiar mai multe, fără să plătești niciun ban. Ba poate doar o taxă infimă de camping. Mă refer la cazarea la cort, sub cerul acoperit de atât de multe stele că nici nu le poți număra.

Prima mea noapte într-un cort n-a fost una fericită. Eram prin clasa a VI-a și, deși eram în plină vară la mare, frigul mi-a intrat în oase iar dâmburile de pământ nu m-au lăsat să închid un ochi. Multă vreme am evitat apoi cortul, întrebându-mă totuși cum reușesc atât de mulți oameni să plece astfel în călătorie și să-și petreacă așa nopți la rând. Abia acum câțiva ani am aflat că există tot felul de corturi care te pot feri de frig și ploaie, am aflat că acestea poate fi instalate pe un teren drept și că pot dormi pe o saltea de izopren, într-un sac de dormit adecvat temperaturii de afară. Am reușit astfel să trec peste inconvenientele de acest gen și am reușit să mă îndrăgostesc de sentimentul de libertate pe care mi-l oferă cortul.

De atunci, nu ratez nicio ocazie de a merge la mare sau pe munte pentru a dormi sub cerul liber. În fiecare an TravelGirls.ro face câte un tur al României cu rucsacul în spate și cu cazare în cort iar weekendurile de vară sunt rezervate din timp pentru astfel de excursii.

Dacă până acum nu ai încercat acest tip de călătorie, îți recomand să începi vara, la mare. Ia-ți un cort cu două foi, impermeabil, un sac de dormit și o salteluță, instalează-te cât mai aproape de apă și bucură-te de o noapte în care se aude doar sunetul valurilor. Odihna e garantată iar momentul în care deschizi dimineața fermoarul cortului și vezi marea atât de aproape este… de nedescris.

După ce prinzi puțin curaj, adaugă kit-ului de campare și un polar gros și o pereche de pantaloni călduroși și fă o încercare și la munte, mai întâi într-un camping amenajat. Dacă mergi cu prietenii sau familia, probabil că veți pune corturile în jurul focului de tabără de seara și că vă veți retrage, rând pe rând, în căldura sacului de dormit, feriți de roua specifică unei dimineți de munte. Apoi, cine știe, poate chiar ajungi să campezi pe pășuni alpine, lângă un refugiu sau un lac glaciar, acolo unde camparea este permisă. Nopțile sunt pline de surprize plăcute la altitudini de peste 2000 de metri. Ești atât de aproape de stele că-ți vine să le atingi iar serile senine sunt cu adevărat magice aici.

Citește și: 10 mituri despre mersul pe munte

_____________________________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.Booking.com

Narcisa

Narcisa

De peste cinci ani scriu despre călătorii pe TravelGirls.ro, călătoresc și lucrez în Comunicare în turism numai pentru proiecte care-mi plac. Sunt dependentă de ieșirile din oraș, îmi place confortul unui hotel cu o priveliște bună dar și cerul înstelat ce se vede din ușa cortului. Plecoricând de acasă pentru munți, mâncăruri interesante, snorkeling,fructe de mare și îmi place la nebunie Instagram.
Narcisa

Share

Îti mai recomandam:

Experiențe în Secuime: cum a fost la hotelul Castel Daniel din Tălișoara (review)
Cele mai frumoase locuri în care să mergi cu cortul în România
Vacanță în Madeira: hiking spre cel mai estic punct al insulei
La ski în Soelden – ghid util pentru o vacanță de iarnă în Austria
Vacanța de iarnă cu copiii: unde mergem, ce facem și ce punem în bagaj
Tag-uri: , ,

8 Responses to Cazare la un milion de stele

 1. Am avut si eu experiente in tinerete cu dormitul in corturi, chiar nici nu concepeam atunci o vacanta la hotel, cortul era baza. Normal ca de multe ori erau si nervi, frig, ploi, apa care intra in cort …dar na asa erau corturile si vremurile. Acum insa cum ai spus si tu tehnologia a avansat si in acest domeniu..

  InLume 30 May 2012 at 15:12 Reply
 2. …avansează tehnologia, avansăm şi noi în vârstă. din păcate, la un moment dat realizezi că, şi să vrei, şi nu mai poţi să te supui condiţiilor de la cort. aşa că… pentru tineri ar trebui să fie o experienţă obligatorie!!

  catherine 30 May 2012 at 19:07 Reply
 3. Pingback: Concurs - călătorii cu cortul

 4. Deschizi ochii, lumina patrunde difuz prin foaia de cort. Tragi de fermoar si in cateva secunde esti in lumea ta de vis: iarba verde, creste si margarete, eventual pe malul Bucurei in Retezat sau….nisip fin si marea la picioare
  Ce poate fi mai frumos? (sa uitam totusi de frica de urs)

  Andreea 25 June 2012 at 23:18 Reply
 5. Pingback: trans-ferro.com | Considerente asupra dormitului la bivuac | Page: 1 | trans-ferro.com

 6. Pingback: Cum să călătoreşti mai mult şi mai ieftin

 7. Pingback: Ce e de văzut în județul Buzău

 8. Pingback: Cum organizez o călătorie pas cu pas | TravelGirls.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *URMĂREȘTE-NE!