Review| Revelația anului: Ferma Dacilor din Tohani sau unde m-am simțit mai bine ca acasă

Nici nu am trecut bine în Noul An, că m-a apucat un chef nebun de plecat în vacanță, dar nu una obișnuită, de sfârșit de săptămână, și nu într-un loc oarecare, căci nu îmi plac locațiile banale; așa m-am pus pe căutat. Voiam să merg undeva aproape de București – la o distanță de maximum 2 ore cu mașina, să fie într-o zonă deluroasă sau la munte, fără aglomerație – adică mai puțin cunoscută. Voiam să merg într-un loc cu mâncare bună, gătită pe îndelete, într-un loc în care să mă încarc cu energie pentru tot anul ăsta nou, un loc care să dea tonul pentru următoarea decadă, că tot urma să mă prindă aniversarea celor 30 de primăveri ierni acolo. Și-am găsit un loc despre care nu mi-am putut da seama dacă o să corespundă întru totul cerințelor mele, dar aveam un feeling că o să fie bine. Și-am plecat.

© Fotografii by TravelGirls.ro & Augustin Radu  cu Sony A58, obiectiv 18-55 mm & 50 mm

Ferma Dacilor Tohani Mizil (1)

***

Cum ajungi la Ferma Dacilor?

Ușor. Foarte ușor. Cel mai ușor. Din București faci cel mult o oră și jumătate cu mașina (sunt doar 90 de kilometri) iar drumul este liber ca pasărea cerului. Traseul cel mai rapid și indicat e pe A3 până la ieșirea spre Gherghița (proaspăt inaugurată în decembrie 2015), apoi pe DJ 100B și 100C până la Mizil (prin Drăgănești și Fulga de Jos/Sus) și mai departe spre Tohani (DJ 100H prin Gura Vadului).

Ferma este la ieșirea din Tohani, vei vedea pe partea dreaptă a drumului un indicator meșterit din lemn, urmează-l și în 2 minute ai ajuns la destinație. Ultima porțiune, de câteva sute de metri, nu este asfaltată- ci pietruită, dar e cea mai frumoasă și misterioasă pentru că mai întâi treci printr-o lizieră de salcâmi, ca apoi să se deschidă priveliștea spre fermă și spre infinitatea de dealuri, unele cu pini, altele cu vii, ici-colo cocoțată câte o casă sau un conac/cramă. Ăsta-i lucrul pe care l-am remarcat de la început: nu mai e nimic în jur care să tulbure liniștea, când am coborât din mașină am avut senzația că sunt sus pe munte, doar acolo am mai găsit atâta liniște. Și-n același timp am avut straniul sentiment că sunt pe undeva prin Dobrogea, peisajul seamănă mult cu Munții Măcinului.

București – A3 – ieșire Gherghița – Mizil – Tohani – Ferma Dacilor

Ce este Ferma Dacilor?

Ferma Dacilor e cea mai recentă descoperire în materie de locuri mișto lângă București. Că este o fermă, asta-i cât se poate de clar, numai că aici sutele de animale care își duc fericite traiul între dealurile Tohaniului sunt doar o mică parte din poveste. Faptul că e o fermă în mijlocul naturii e cârligul care m-a atras pe mine să îmi iau familia și să plecăm, fix de ziua mea, doar cu o rezervare confirmată pe mail cu câteva săptămâni înainte, într-un loc despre care nu am găsit prea multe informații pe internet. Și pentru că-s pățită (am mai făcut rezervări telefonice sau pe mail și când am ajuns la fața locului, ce să vezi? – nu sunt camere libere), am mai trimis un mail în seara dinainte și am întrebat dacă au pătuț de bebe și de la ce oră putem să venim pentru check-in – am primit răspuns în câteva minute: „da, avem pătuț pentru bebe; puteți veni când doriți dumneavoastră, vă așteptăm cu drag!

Ferma Dacilor e o locație nouă – are abia un an de când primește turiști – și nu e nici pe departe gata. Asta spun proprietarii, care au o mulțime de planuri năstrușnice (o tiroliană care să lege ferma de Crama LacertA – și care va fi una dintre cele mai lungi din Europa, căsuțe în copaci – cu podea din sticlă), dar din punctul meu de vedere locul e super-pregătit să primească oaspeți în număr cât mai mare.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (223)

Review pas cu pas

PRIMIREA. Am ajuns puțin după ora prânzului, înainte de ora la care se face în mod obișnuit check-in-ul la orice pensiune sau hotel. Intrarea principală este prin restaurant, nu există o recepție propriu-zisă, adică un birou cu calculator unde să stea vreo domnișoară plictisită care, după ce îți cere buletinul, îți înmânează cheia de la cameră. Ne-a luat imediat în primire o fată veselă, expansivă și prietenoasă care și-a cerut scuze că încă nu este gata camera (tocmai plecase un grup mare) și ne-a întrebat dacă ne e foame, ne-a descris fiecare fel de mâncare cu atâta entuziasm încât am înghițit în sec, apoi a plecat la bucătărie și în 10 minute am avut pe masă primul fel de mâncare.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (189)

CAMERA nu impresionează prin mărime sau micime, adică are dimensiunile obișnuite ale unei camere de hotel sau pensiune dar nu despre asta vreau să vorbesc. Camera e grozavă pentru că are un geam rotund și mare cât aproape tot peretele, prin care se văd dealurile, liziera de salcâmi, căsuțele din piatră din depărtare, și pentru că pereții au fost modelați cu degetele și au o textură pe care eu nu am mai văzută niciunde. Noptierele din lemn sunt fabricate la fermă de către proprietar, la fel și patul care e la pièce de résistance.

Este WiFi (gratuit) în cameră și merge brici.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (72)

BAIA. Mi-au plăcut mult etajera din lemn și detaliul de pe oglindă, faptul că nu există cabină de duș și că suportul pentru hârtia igienică este o potcoavă de cal.

MÂNCAREA. Aici e aici, s-ar putea să nu mă mai opresc din scris! Pentru mâncarea de la Ferma Dacilor m-aș putea trezi și la miezul nopții, aș îmbrăca repede copilul (soțul se îmbracă singur) și aș conduce până la Tohani (și mie nici măcar nu îmi place să conduc noaptea). Fără să stau prea mult pe gânduri aici e unul din locurile în care am mâncat cel mai bine în România. Top 3! Să vă spun:

Aproape tot ce ajunge în farfuria oaspeților e din ograda proprie, mai puțin făina, uleiul, mălaiul dar proprietarul mi-a spus că în viitor nici astea nu vor mai fi de la magazin (și nu cred că glumea deloc!). La Ferma Dacilor, căci de-aia-i zice fermă, cresc rațe, bibilici, găini, prepelițe, iepuri, vaci, porci, oi – toate spre bucuria copiilor dar mai ales a adulților. Pentru că mai devreme sau mai târziu fiecare se transformă în mâncăruri bune de tot, gătite pe îndelete, fără prafuri chimice, doar cu ierburi aromatice și condimente din cele mai diverse.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (33)

Am tras cu ochiul în bucătărie și am văzut zeci de borcane cu condimente despre care mulți bucătari nici nu au auzit – sumacul, de exemplu, pe care proprietara mi-a mărturisit că îl folosește tot timpul la humus. Am simțit în bunătățile care ne-au fost puse pe masă arome pe care nu le-am întâlnit decât foarte rar, în restaurante cu pretenții, de exemplu coriandru boabe.

Specialitatea fermei: dulceața de ardei iute și dulceața de mure cu vin roșu

Ferma Dacilor Tohani Mizil (64)

Toate murăturile și gemurile sunt din cămara proprie, puse de astă-toamnă: gogoșari și conopidă, castraveți, dulcețuri de toate felurile, la fel și slănina care e pusă în saramură, cârnații de casă, ba și ghebe puse la murat. Ouăle de la micul dejun – de găină și de prepeliță – sunt din producția proprie iar mierea, cașul și brânza sunt de la câțiva producători locali de încredere.

Pentru mine ăsta e răsfățul culinar suprem atunci când merg în vacanță la țară, semnul că sunt în locul care trebuie: să am pe masă doar produse naturale, locale, căci de cele de la supermarket sunt sătulă.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (199)

Ca la toate casele de oaspeți- îmi place să cred despre Ferma Dacilor că e o casă de oaspeți, eu m-am simțit ca un musafir mult-așteptat și bine-primit aici- nu există un meniu à la carte; în fiecare zi se gătește altceva și, de regulă, poți să alegi între 2 feluri de ciorbă/supă, 1-2 feluri principale la care se adaugă un aperitiv sănătos și sățios și, uneori, și desert. N-o să înșir aici laude pentru cât de gustos a fost tot ce am mâncat pentru că oricât aș încerca nu aș reuși nici măcar să mă apropii de adevăr. Atâta doar, că dacă ești la dietă, sigur te lași de ea după ce guști din mâncarea de aici, mai ales că porțiile sunt pantagruelice.

Dacă ești vegetarian sau vegan, poate că nu e de tine aici.

Și pentru ca dezmățul culinar să fie complet și experiența cât mai locală cu putință, găsești în meniul de băuturi cele mai bune vinuri din zonă – eu am văzut de la LacertA și Budureasca.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (43)

LIVINGUL ȘI RESTAURANTUL sunt în aceeași notă de rustic-chic, care mie mi-a plăcut mult deși nu sunt mare fan al combinației de lemn natur cu piatră. Doar că aici arată foarte bine.

Restaurantul este mare și încăpător, are chiar și un spațiu pentru dans dacă se încing spiritele de la vin și peste tot sunt detalii și accesorii care sunt din poveste.

Nu se fumează nici în restaurant, nici în living, nicăieri. Doar afară!

Ferma Dacilor Tohani Mizil (234)

La etaj e un spațiu pentru relaxare și entertainment (aici este și un televizor), cu o bibliotecă, câteva canapele, fotolii foarte confortabile și două mese unde poți să îți bei cafeaua sau un pahar de vin după ce ai terminat de mâncat.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (215)

Vizavi de restaurant este bucătăria veche, un loc minunat unde dacă mergi cu mai mulți prieteni puteți să vă retrageți acolo și să povestiți fără să fiți întrerupți de nimeni. Cred că e locul meu preferat din toată ferma.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (193)

CURTEA ȘI ÎMPREJURIMILE. Nu există o curte propriu-zisă, cu gard sau altă formă de împrejmuire și nici nu e nevoie. Cât te uiți în zare, de jur împrejur, e fie domeniul Fermei Dacilor fie dealurile patriei, pe care poți să te zbengui cât e ziua de lungă.

Pe dealul cel mai înalt, care se vede de la fereastra camerei, se ajunge pe jos în 15 minute (25 dacă ai un copil mic care vrea să meargă singur până sus) iar priveliștea de acolo e de milioane: de o parte de ferma și sălbăticia dealurilor care o înconjoară, de cealaltă parte e Tohani și dealurile cu vii și crame, de zici că ești în Toscana sau în nordul Italiei, la Valdobbiadene – acolo am văzut același tablou.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (23)

STAFF-UL (PERSONALUL) e ok, fetele care gătesc și pregătesc masa sunt prietenoase, vesele și proactive, se uitau tot timpul să vadă dacă ne lipsește ceva, dar într-un mod discret. Mi-a plăcut de ele.

Cu copiii în vacanță la Ferma Dacilor

Al doilea motiv pentru care eu o să mai merg la Ferma Dacilor, poate la fel de important ca primul (mâncarea delicioasă de acolo, e că-i minunat pentru copiii de toate vârstele).

La fermă, ca la fermă: multe animale – păsăret de toate neamurile, iepuri, căprioare, nou-veniții porci mistreți, vaci, ponei, sute de animale cu care cei mici pot să se joace, să le privească, să le vorbească. Sunt și câini de toate rasele și dimensiunile, și niște pisici grăsane și leneșe care se dau în vânt după mângâiat, pupat și smotocit. Pe ponei îi pot călări în manej sau, dacă știu bine cum stă treaba asta cu călăritul, pot merge împreună la o plimbare și în afara manejului.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (178)

Am văzut plantați mai mulți pomi fructiferi care când or să intre pe rod vor fi o minunată livadă de unde să-ți culegi singur fructele pe care vrei să le mănânci. Și, ca să fie și mai distractiv pentru copii (mă rog, și pentru noi, adulții, până la urmă), prin mijlocul livezii trece o tiroliană. N-am testat-o încă, data viitoare.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (166)

Au și pătuț pentru bebe (e suficient să menționezi în momentul în care faci rezervarea telefonică că vrei așa ceva în cameră), și scaun înalt pentru masă – astea două sunt dotările basic pe care o locație trebuie să le aibă ca să fie (oarecum) baby friendly.

Pe mine m-au câștigat de client fidel (știu, trebuie să merg de câteva ori ca să fiu fidelă dar n-am niciun dubiu că asta se va întâmpla de cel puțin 2-3 ori anul ăsta) când am văzut ce pun în farfuria copilului. Sunt deschisă la multe când vine vorba de unde dormim cu cel mic sau cum ajungem acolo, dar cu mâncarea poate fi uneori o problemă, mai ales că eu gătesc mult acasă și „miros” imediat când ceva e în neregulă – dacă supa de pui e făcută cap-coadă cu pui sau e doar o bază în care au fost aruncate câteva bucăți de piept ori dacă au adăugat prafuri magice (delikat) în mâncare. Aici dincolo de faptul ca rața aruncată în oala cu supă era din gospodăria proprie – cu tăiței de casă, legumele proaspete iar supa un deliciu (după ce s-a săturat copilul i-am terminat eu toată porția, cu toate că mâncasem înainte și ciorba mea – era prea bună, n-am putut să o las acolo).

Ferma Dacilor Tohani Mizil (38)

La micul dejun am avut în fiecare zi ouă de prepeliță, miere de la un producător local, cașul și brânza tot de la cineva din sat. Dar pentru că am stat 3 nopți și nu am vrut să îi dau copilului să mănânce în fiecare zi ouă, am întrebat dacă au și iaurt și cereale – am avut noroc, au avut iaurt și cereale dar cu ciocolată. Dacă vă știți copilul/copiii sau chiar pe voi cu alt fel de obiceiuri culinare, spuneți asta fie în momentul rezervării, fie când ajungeți acolo. Oricum, sunt mai puțin de 10 kilometri până în Mizil, puteți oricând să mergeți să luați ceva dacă aveți nevoie.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (168)

√ curte mare

√ fără TV în cameră 

√  mâncare din produse în gospodăria proprie sau de la producători locali 

√ pătuț bebe

√ fermă animale domestice 

√ plimbare cu poneiul

√ aproape de Mizil (mai puțin de 10 km)

⊗ biciclete de închiriat

Ferma Dacilor Tohani Mizil (146)

Ce mi-a plăcut cel mai mult

Sunt foarte încântată de acest loc, de tot ce am găsit acolo și de cât de aproape este de București. Faptul că pot să ajung acolo într-o oră și jumătate este fantastic pentru mine, nu e nevoie să ne trezim cu noaptea-n cap ca să ajungem la o oră decentă iar drumul este lejer.

Îmi place mult conceptul fermei și povestea din spatele ei – de exemplu, acolo unde acum sunt camerele fermei, înainte erau grajduri pentru cai; îmi place că proprietarii sunt tot timpul acolo – e un mare atu și e limpede că se implică 100% pentru ca totul să meargă bine.

Pe lângă lipsa televizorului din cameră, nu pot să zic ce mi-a plăcut cel mai mult pentru că pur și simplu mi-a plăcut tot.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (57)

Ce lipsește sau ce aș schimba

Ferma Dacilor e deschisă de puțin timp și mai sunt de finalizat câteva detalii la exterior; probabil e doar o chestiune de timp până când observațiile mele vor fi corijate.

Mai e nevoie de un uscător de păr în baie (cameră), un spațiu mic de depozitare în cameră (acum sunt doar noptierele și cuierul), poate niște papuci pentru baie (pentru că dușul e open space).

Mi-ar plăcea ca pe viitor să organizeze ateliere de pâine (în weekend) la care să participe oaspeții iar rezultatul să fie pus pe masa de prânz.

Ar fi nimerită și o listă cu activitățile care pot fi făcute în zonă, listă care să fie la vedere – în fiecare cameră sau în sala de mese și câteva biciclete care să poată fi închiriate pentru că zona e fantastică pentru ture de o zi pe două roți.

În zona de relaxare (la etaj) aș pune un hamac în care oaspeții să lenevească ori să citească o carte și aș mai pune cărți în bibliotecă. I-aș invita chiar pe oameni să aducă fiecare o carte-două și să primească în schimb ceva (o cană de vin fiert, un borcan de dulceață pentru acasă).

Ferma Dacilor Tohani Mizil (46)

Cât costă?

O noapte de cazare cu 3 mese (prânz, cină și mic dejun) costă 250 de lei de persoană. Copiii sub 7 ani împliniți au gratuitate și la cazare și la masă, cei sub 14 ani plătesc jumătate. E un preț corect, chiar mic din punctul meu de vedere, pentru ce primești în schimb.

Nu poți să rezervi cameră fără masă – nici n-ai avea de ce, pe o rază de câteva zeci de kilometri nu ai unde să mănânci ceva măcar decent – pentru că e nevoie de timp pentru ca mâncărurile alea delicioase despre care am vorbit să fie gata. Prin urmare, dacă vreți să mergeți la Ferma Dacilor e nevoie să anunțați cu cel puțin o zi înainte, pentru că ei nu gătesc decât pentru oaspeții pensiunii (nu se poate să te oprești de pe drum doar ca să mănânci aici).

Rezervările se fac momentan doar prin telefon sau pe email (vezi informațiile de la sfârșitul articolului).

Ferma Dacilor Tohani Mizil (160)

Sfaturile TravelGirls dacă mergi la Ferma Dacilor

Ia cu tine și costumul de baie, la fermă e și o super saună pe care aș fi testat-o cu drag dar eu nu am fost atât de inspirată să pun și costumul în bagaj.

Cea mai potrivită încălțăminte aici e cea de trekking – bocanci, sandale, în niciun caz balerini sau tocuri.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (101)

Ce poți face un weekend în zonă?

Cel mai probabil dacă mergi pentru prima dată la Ferma Dacilor, weekendul o să ți-l petreci la fermă, pentru că sunt atâtea de făcut, iar ferma e primitoare, te ține ca un magnet pe lângă ea.

A doua oară poți să faci un tur al cramelor din zonă (noi am avut timp acum să mergem doar la Budureasca): Lacerta, Vitis Metamorfosis, Tohani (deși arată dezolant, pe dinafară ca o clădire comunistă abandonată), Rotenberg, Domeniile Dealu Mare, Aurelia Vișinescu, Serve, Ceptura – în fine, sunt vreo 12 crame în zonă, cea mai îndepărtată de Ferma Dacilor e Crama Basilescu, la 30 de km distanță.

La Vadu Săpat, un sat de lângă Crama Budureasca, e un sit arheologic; noi nu am reușit să ajungem acolo pentru că cei câțiva localnici care au auzit de acest sit ne-au spus că nu este accesibil nici măcar la picior pe vremea asta și ne-au recomandat să revenim la primăvară/vară.

Poți să mergi într-o tură cu bicicleta pe DJ 100H, spre Buzău – până în Marginea Pădurii – drumul este foarte pitoresc, trece prin sate în care s-au păstrat casele bătrânești. Sau poți să mergi cu mașina până acolo și să iei apoi la picior ulițele satelor.

Dacă rămâi fără idei, doar întreabă proprietarii, sigur te vor ghida către cele mai frumoase locuri din zonă.

Ferma Dacilor Tohani Mizil (37)

 • Aș mai merge? Cu siguranță, doar că data viitoare mergem în gașcă mai mare și cu cineva pe post de dădacă pentru copil/copii – să putem merge la degustări de vinuri.
 • Aș recomanda celui mai bun prieten? Fără niciun dubiu, da.

***

© Fotografii by Augustin Radu & TravelGirls.ro cu Sony A58, obiectiv 18-55 mm & 50 mm

___

Notă: Am fost oaspeți la Ferma Dacilor din Tohani în perioada 10-13 ianuarie 2016. Pentru rezervări intrați pe site-ul oficial, sunați la+40 722 199 188 sau scrieți pe contact@fermadacilor.ro.

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

11 COMENTARII

 1. Foarte tare locul. Auzisem ceva despre el din alte povesti cam acum un an si ceva insa acum m-am lamurit. E foarte tare! Am sa sun totusi sa vad daca nu ma primesc pentru un pranz duminica ca nu mai am rabdare. Plus ca as vrea sa vad daca s-a format in zona un derdelus pentru sania copiilor. Asta ca sa stim si ce se poate face iarna :).

  Astazi am descopit blog-ul tau si abia astept sa mai parcurg ceva din el diseara. Daca te intereseaza iti transmit si eu ceva info despre locuri faine din tara noastra, cei drept nu chiar atat de apropiate de Bucuresti.
  Si eu tot din Bucuresti sunt :). Felicitari si pe curand.

  Cristian

  • Mulțumim pentru cuvintele frumoase, mă bucur că îți place blogul nostru. 🙂 Și da, mi-ar plăcea tare mult să-mi spui ce locuri frumoase și mai puțin cunoscute (dacă se poate) din România cunoști, chiar dacă nu sunt aproape de București.
   Cât despre Ferma Dacilor, ei nu gătesc decât pentru cei cazați acolo, poate doar să ai noroc și dumincă să fie mai mulți turiști care să fi stat peste noapte și să fie de acord să vii doar pentru masă. Dar ar fi o excepție. De ce nu te duci de sâmbătă la prânz și rămâneti peste noapte acolo, e o super experiență, camera e foarte cool și primitoare. Zăpadă e destulă, weekendul trecut era peste geamurile cele mari, rotunde și chiar dacă nu e un derdeluș format, sigur aveți unde să vă dați cu sania – de exemplu pe drumul pietruit care coboară la fermă. Doar să o luați pe a voastră de acasă, nu cred că au acolo (poți să întrebi totuși).

   • Sa aveti o primavara plina de culoare, miresme si drumuri faine.
    Am promis ca revin asa ca iata-ma cu cateva destinatii abordate si din perspectiva unei familii cu copil mic.
    Primul drum merge departe, spre nord, la doi pasi de Suceava. Zic reperul Suceava in loc de Botosani pt ca ai putea ajunge si cu avionul pana in Suceava si de acolo prin bunavointa gazdelor puteti fi luati de o masina pana la locul cu… cai de vis.
    Noi am ajuns printr-o intamplare inainte de Paste cand de fapt am plecat spre un loc ceva mai jos insa gazdele si locul nu era ce ne imaginasem.
    Si uite asa, sunand din pensiune in pensiune intr-o perioada in care totul era full am ajuns si la ei care nu ne-au spus din prima ca nu au locuri ci ca ar putea gasi o solutie pentru noi in contextul in care le povestisem ce am patit. Fara sa mai lungesc vorba am ajuns la pensiunea/ferma Cai de vis (caidevis.ro) unde problemele au luat sfarsit iar vacanta tocmai incepea sa se contureze pe alte repere. Ce a urmat este de povestit in mai multe pagini asa ca trec la urmatoarea destinatie ocazionata tot de sarbatorile de Paste: Maramures.
    Mai precis comuna Oncesti. Reperul este pensiunea „Sub cetate la Matei”, o pensiune turistica in toata regula si de mari dimensiuni. Noi insa am stat undeva aproape de aceasta pensiune. Si bine am facut. Ce am putut manca acolo si in ce varietate nu am cuvinte sa descriu, Iar cand ma gandesc ca totul era facut pe loc de 1-2 oameni lucrurile devin cu adevarat spectaculoase si de povestit. A fost o vacanta de care ne amintim si acum cu mareee drag: cu valtori (masinile de spalat naturale), cu balaceala, cu lucrari din lemn unice dar si cu experiente SF in care masina mergea singura la deal.. Super fain ce sa mai zic pentru toti, de la mic la mare :). Daca de la exemplele de mai sus a trecut ceva vreme, trebuie sa-ti spun ca am avut parte de cateva surprize placute chiar la inceputul acestui an. Locul se numeste Conacul Archia si este langa Deva. Fain chiar surpinzator!
    Sper ca cele de mai suns sa fie din categoria „locurilor mai putin cunoscute” deci astept sa-mi confirmati voi asta. 🙂
    Ma opresc aici cu povestitul dar daca aveti nevoie de mai multe info putem coresponda.
    Pe curand,
    Cristian

 2. Foarte mişto articolul dar eu nu am inteles partea asta:

  „Mi-au plăcut mult etajera din lemn și detaliul de pe oglindă, faptul că nu există cabină de duș”

  Cadă nu par sa au, cabină de duş nu…banuiesc că te poţi spăla, nu? Întreb deoarece nici la ei pe site nu există poze cu baia.

  Mersi

   • muzica este asurzitoare ,dar nu am incercat cer ceva avand atitudinea sefei.
    mirosul de canalizare este ff puternic si permanent.
    despre desert ,am vazut placinta cu branza,de abia steptam sa mancam,dar si acesta era asa de sarata,incat am mancat doar coaja.a doua oara nu am comandat.
    in ziua de Pasti, au servit un cozonac ff bun.cu o floare nu faci primavera.

 3. Buna Loredana,

  am o intrebare legata de Ferma Dacilor. Exista trasee de bicla si pentru un copil? Adica nu doar deal:D. O sa mergem in weekend acolo cu un copil de 7 ani, obisnuit sa dea din pedale, dar nu rezista doar pe dealuri. Ma gandeam sa mergem de la Ferma la LAcerta, dar inteleg ca e cam in urcare. Ai idee daca e mai usor in sens invers?
  Multumesc mult
  Roxana

 4. Buna,
  Am ajuns sa vizitam acest loc după ce am citit pe blogul tău si după povestea impresionanta spusa de Adrian Hadean. Adevărat, priveliștea este mirifica!
  Dar camerele, partea din stânga cum intri din restaurant? Ai avut ocazia sa vezi camerele 2, 4, 6 …s.a.m.d ?!
  Eeeee sa îți fac o descriere scurta ( am si poze) e un buncăr, si nu exagerez, buncăr!
  Geam nu exista in aceste camere, la prețul plătit, cu părere de rău, dar nici un câine nu poți tine, e inuman!!
  Cât de mâncare, nimic deosebit … Dacă atunci cand voi, oameni de seama, ce le puteți aduce clienți prin cuvintele alese, sunteți chemați sa petreceți o seara in sânul acestor gazde, vi se oferă tot ce e mai bun si ce e mai calitativ, mi-as dorii si eu ca, consumator ce plătesc acest ” minim preț 500lei/zi -fără bautura” sa beneficiez de calitate.
  Cu acestea fiind spuse, a doua oară nu vom mai merge si nici nu recomandam sa mergeți.
  500 lei pe zi, pentru a sta acolo 4 nopți 2000lei, cu banii aceștia puteți petrece un sejur in Bulgaria de exemplu, si la acești bani calitatea este pe măsura!
  Aaaa, băutura separat ( si nu ma refer la alcool) dar o apa plata la 2 l sa fie 15 lei … bătaie de joc.
  Pentru cei ce își doresc totusi sa meargă, cereți camera cu geam/view.
  Pe site nu am văzut nicio poza cu acele camere si telefonic nu ți se spune ca nu au view …sau 1 geam/fereastra pentru aerisire.

  Dezamăgit, păcat de toată descrierea ta superba, realitatea e alta …

  O seara frumoasa!

 5. Intr-adevar, mancarea foarte buna si locul pitoresc. Din pacate, noi nu ne-am putut bucura de acestea datorita muzicii live extrem de tare. Desi clientii au cerut politicos scaderea sonorului, formatia a cantat din ce in ce mai tare, facand dedicatii patronilor. Noi am abandonat desertul, majoritatea clientilor plecau socati ( in special cei care aveau copii). Mi se pare o lipsa grava de respect pentru clienti. Pacat, insa nu este un loc pe care il recomand sau unde doresc sa ma intorc

 6. da,am petrecut Pastele in acest loc.primirea a fost normal.camerele sant spatioase dar saracacioase,bine ca au acele geamuri rotunde ,care dau un aer deosebit.ar trebui un dulap simplu sau o etajera,dar nici asta nu este chiar o mare problema.Baia este dotata cu dus si cu apa calda,dar mirosul neplacut permanent de canalizare te face sa fugi cat mai repede de acolo,si sa ti verifici daca ai inchis bine usa ,ca mirosul sa nu patrunda in camera.
  dormitoarele sant separate de zona restaurantului si in general este liniste.exceptia apare seara tarizu,mai bine zis noapte dupa ora 11 ,cand altii oaspeti bine dispusi canta ,vorbesc tare ca nu si au terminat glumele.informand o a doua zi,pe doamna Elena,sefa,mi a raspuns iritata ,ca nu e treaba ei ce fac vizitatorii!!!va las pe dvs sa dati raspunsul.
  Doamna respectiva este ff politicoasa daca ai calcat de mai multe ori pe acolo,daca esti nou venit,vei vedea aroganta dumneai si vei fi neglijat.Noroc cu celalalt personal care da dovada de amabilitate si incearca sa fi serviabil.
  mancarea este buna ,dar inoata in sare,chiar si branza proaspata adusa de la stana din zona este este ff sarata,taiundu ti orice pofta.au muraturi ff bune,dar nu au rosii sau castraveti.mancare este carne si aproape numai carne si tot timpul muraturi.
  o iesire de doua trei zile este acceptabila ,ferma este izolata .
  lipsa frigiderului din camera cred ca este o problema mai ales vara.

 7. Probabil ca proprietarii stiau ca Loredana e blogger si de aia au primit-o asa de bine! Intre timp, in 2019, in weekend este plin de cocalari si toate mesele goale au placuta cu „rezervat”! Am mancat in „holul de primire” serviti de barman, care ne-a spus ca o face el asa din bunavointa. Probabil ca asa a fost pentru ca ne-a servit repede si intr-adevar carnatii de mistret au fost foarte buni. Pe de alta parte, preturile sunt „ecologice”!
  In camere nu am intrat, dar daca sunt asa cum le descrie Loredana, nici nu as intra ((tablita de lemn (sic!) si dus ca in pensiunile grecesti ieftine)).
  Parere: daca nu se schimba repede ceva, o sa devina o carciuma foarte cautata in weekend de catre anumiti baietii si fetele lor tunate!
  Bafta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.