Vacanță ca-n filme: Andalucia, Spania

Niciun alt anotimp nu e mai potrivit decât toamna ca să vizitezi sudul Spaniei. În septembrie și octobrie e încă vremea bună de tricouri și rochițe, turiștii sunt în număr mai mic acum, prețurile scad binișor și poți să găsești un loc decent de cazare chiar și de pe o zi pe alta.

__________________

Dacă vrei să ai o vacanță pe cinste în Andalucia, atunci rezervă-ți cel puțin 8 zile, deși două săptămâni e ideal. Începe cu două zile de plajă la Mediterana, în Malaga, unde este și cel mai apropiat aeroport apoi schimbă macazul și mergi spre munți, în Granada, unde te așteaptă cel mai frumos palat – Alhambra. Continuă aventura cu un city-break în minunata Sevilla, mergi la un spectacol de flamenco (într-o cârciumă locală, nicidecum la un spectacol unde se taie bilet la intrare) și cinstește-te cu o carafă de sangria. De aici ia autocarul spre Cordoba și lasă-te purtată pe străduțele spoite în alb visând la poveștile din 1001 de nopți.

Nu se poate să pleci din Andalucia fără să nu fi mers într-un pueblo blanco, iar cel mai nimerit e Ronda, deși e mai degrabă oraș decât sat. Nu pierde vremea prin muzee, fă o tură scurtă de trekking și apoi trage-ți sufletul la unul din numeroasele miraduros. Și la finalul vacanței, dă o fugă și la ocean, pe Costa de la Luz, în Cadiz mai precis, despre care se spune că e cel mai vechi oraș locuit din Europa. Urcă treptele catedralei Santa Cruz de Cadiz și simte mirosul sărat al Atlanticului. A fost o vacanță pe cinste!

Citește articolele TravelGirls din Andalucia, printează ghidurile noastre și ia-le cu tine la drum:

Cadiz – ghid practic

Granada – ghid practic

Cordoba – ghid practic

Granada – impresii

Cordoba – impresii

Sevilia – impresii

Ronda – cel mai frumos pueblo blanco

Jerez de la frontera

***

Mai multe fotografii din Andalucia găsești în albumul foto de pe Facebook.

_____________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

7 COMENTARII

  1. Cum v-ati plimbat dintr-un loc in altul? Cu mijloacele de transport in comun sau cu masina? Vreau sa stiu cum stau la capitolul programul mijloacelor de transport in afara sezonului.

  2. Super:).Te rog mult imi lasi aici ceva linkuri…si inca o chestie: biletele sunt mai ieftine daca sunt cumparate online/cu cateva zile inainte sau nu conteaza!?

  3. […] 17. Chiar dacă nu ești matinală de fel și cu toate că ești în vacanță, fă un efort și trezește-te devreme. Dimineața, înainte de 10-11, ies cele mai bune fotografii, poți să observi localnicii în mediul lor – la piață, în drum spre serviciu ori spre școală sau în timpul rutinei zilnice (alergatul prin parc sau pe faleză, de exemplu) iar străzile nu sunt deloc aglomerate. În plus, unele muzee au intrarea liberă înainte de ora 9.00 (cum e în Andaluzia). […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.