Probabil cea mai cool atracție a anului pentru copii și părinți: Dino Parc Râșnov

Niște dinozauri adunați într-o pădure lângă Râșnov – ce e așa de interesant în toată povestea asta? Pe vremea când eram eu copil, băieții erau mai degrabă interesați de mașinile pe care le vedeau în surprizele de la guma Turbo iar fetele de nou-apărutele păpuși Barbie. Dinozaurii erau mai ceva ca balaurii cu 7 capete din basmele românilor: se spunea că ar fi existat, dar nimeni nu văzuse vreodată unul în mărime naturală, în carne și oase.

Copiii din ziua de azi (na c-am ajuns s-o zic și pe asta) sunt pur și simplu fascinați de dinozauri, colecționează cartonașe, cărți, jucării de pluș, îi știu după nume și după era în care au trăit. În cele mai multe cazuri știu mai multe decât părinții lor și îi pun în dificultate cu tot felul de întrebări.

Eu am plecat de la Dino Parc cu gândul să îmi comand o carte despre dinozauri, astfel încât să nu mă număr printre părinții pe care i-am auzit că le dădeau niște răspunsuri halucinante copiilor lor.

Dino Parc Rasnov Brasov Romania (8)

La ce să te aștepți când mergi la Dino Parc Râșnov?

Deși s-a deschis de puțin timp – în iunie 2015, Parcul a atras ca un magnet peste 150 de mii de vizitatori până acum (un număr uriaș pentru doar 3 luni) așa că internetul s-a umplut repede de fotografii de acolo. Aveam o idee despre ce am să găsesc acolo – în jur de 50 de dinozauri în mărime naturală, reproduși fidel față de exemplarele originale. N-aveam așteptări prea mari, în fond nici nu sunt un mare fan al dinozaurilor, cu ce-ar fi putut să mă impresioneze un astfel de parc despre care mai știam că e cel mai mare din sud-estul Europei?!

Cel mai mare și cool loc de joacă în aer liber 

Dino Parc Rasnov Brasov Romania (10)

Pregătește-te să stai o zi întreagă la Dino Parc! Turul propriu-zis al parcului, în care să vezi toți dinozaurii durează în jur de 45 de minute. Teoretic pentru că după ce se uită cu atenție la ei, îi analizează, îi mângâie, le controlează dinții și îi fotografiază, copiii vor să se urce pe spatele, pe coada sau în gura dinozaurilor. Prin urmare, un tur complet cu tot acest ritual durează câteva ore și asta nu e tot.

La ieșire îi așteaptă Casa lui T-Rex unde pot să picteze figurine din lut pe care apoi să le ia acasă ori să își verifice cunoștințele despre dinozauri într-un test grilă fulger. Ajutoarele de dinozauri îi atestă pe cei mai pricepuți ca fiind Dino Experți ai parcului.

Mai mult decât atât, pentru copiii energici și curajoși este amenajat un mini-parc de aventură unde pot să demonstreze măiestria în echilibristică. Cei mai mici au leagăne, balansoare, tobogane și mini-căsuțe.

Dino Parc Rasnov Brasov Romania (78)

Să ai un buget pentru suvenirurile tematice care stau frumos aliniate în magazinul oficial al parcului. Găsești aici de la tricouri, căni, jucării de pluș, rucsacuri până la jocuri, lego, cărți și alte năzdrăvănii cu și despre dinozauri.

Nu e nevoie să vii cu pachețel de acasă, nici pentru tine nici pentru copii. Ca și alte parcuri mari de distracție din străinătate, locul este gândit în așa fel încât să ai tot ce-ți trebuie pentru o zi plină, fără să fii nevoită să pleci din parc.

Papazaur (ce nume grozav!) este restaurantul cu terasă în inima pădurii unde poți să bei liniștită o cafea, o limonadă sau o bere în timp ce copiii se joacă și dacă vi se face foame, în meniu găsiți mâncăruri cu nume sugestive: raptofiori (cartofi prăjiți), desertozauri (deserturi) sau dino snack (meniu).

Chiar în zona de joacă este un snack bar pentru copiii și părinții care n-au timp de răgaz, unde găsești apă, răcoritoare, dogozaur (hot-dog),

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Dino Parc Râșnov?

De la început până la sfârșit am avut impresia că nu sunt în România (e trist că încă spun asta, știu), totul e foarte bine pus la punct, nimic nu e la întâmplare.

 • Dinozaurii sunt reproduși fidel din punct de vedere științific, nu e loc de fantezie aici;
 • Pe tot traseul sunt o mulțime de coșuri de gunoi dar și personal care adună discret câte un ambalaj aruncat pe jos de vizitatorii mai puțin civilizați;
 • Am văzut destule foișoare din lemn unde poți să iei o pauză dacă obosesc copiii;
 • Fiecare dinozaur are o plăcuță cu explicații pe înțelesul tuturor, inclusiv în engleză și germană; astfel, turul nu este doar distractiv ci și educativ – probabil că va fi atracția principală în Săptămâna Altfel de la școală;

  Pagina oficială de Facebook Dino Parc Râșnov

 • Dinozaurii sunt în pădure, pare că acolo e mediul lor natural și de unde nici nu te aștepți mai apare câte unul;
 • Vulcanul activ din parc, care erupe din când în când – cu tot cu fum și o zgâlțâială zdravănă de pământ;
 • E mai mult decât un muzeu unde să vezi exemplarele printr-un geam de sticlă sau să fii ținut la distanță de un cordon. Copiii sunt extrem de încântați și bucuroși că pot să îi atingă, să le bage degetele-n ochi, în gură, să-i călărească, să-i pupe. Pentru ei este o experiență senzorială completă și asta e minunat!
 • Dino Parc Rasnov Brasov Romania (73)

Bebezaur – cel mai cool dinozaur în viață

 • Dino Parc are o mascotă – Bebezaur – care iese să salute copiii în fiecare zi la 12:00, 14:30 și 17:00. Țipetele copiilor care îl aleargă pe Bebezaur sunt atât de puternice încât acoperă chiar și răgetele dinozaurilor;
 • Ghizii sunt foarte bine pregătiți (am tras cu urechea) și foarte prietenoși și puși pe glume… cu dinozauri, cum altfel?! De la una dintre fete am auzit una bună:
  – Cum se numesc dinozaurii care mănâncă dulciuri? 
  – Copilozauri.

Dino Parc Rasnov Brasov Romania (25)Dino Parc Râșnov – o poveste cu „Va urma”

Nu obișnuiesc să merg a doua, foarte rar a treia oară într-un loc, chiar dacă mi-a plăcut mult. Ar trebui să fie ceva cu adevărat nemaipomenit, nemaiauzit, extraordinar ca să revin la fel de entuziasmată acolo. Sau să fie un loc în care să se întâmple mereu ceva nou și Dino Parc asta vrea să facă. Peste puțin timp se va deschide un Cinematograf 9D – unde pe lângă efectele speciale de la cinematografele 6D vom avea posibilitatea să ne implicăm activ în filmele cu dinozauri. Abia aștept!

Tot peste puțin timp parcul va fi deschis și după lăsarea întunericului, când dinozaurii vor prinde viață iar turul tematic va fi și mai spectaculos.

În viitor pădurea Râșnovului va fi invadată de dinozauri – acum sunt aproape 50 și vor fi aduși și mai mulți și va fi construită o tiroliană și mai mare. Mai sunt surprize dar organizatorii le țin deocamdată secrete.

Mie mi-ar plăcea ca data viitoare să văd în Parc ouă de dinozaur și pui de dinozaur proaspăt ieșiți din ou.

Dino Parc Rasnov Brasov Romania (76)

Unde este Dino Parc Râșnov?

La ieșirea din Râșnov, pe drumul care urcă la Cetatea Râșnov. Nu e nevoie să te urci în trenuleț, Dino Parc e la doar 5 minute de mers pe jos din parcare.

Practic Dino Parc Râșnov

Dacă mergi cu un copil mic, te sfătuiesc să lași căruciorul acasă și să iei un marsupiu. Traseul este amenajat parte cu pasarele din scânduri, parte cu pietriș dar sunt destule porțiuni în pantă, timp în care probabil că vei sta mai mult cu căruțul pe sus.

Urmărește harta uriașă de la intrare și identifică apoi pe traseu cele mai bune selfie-spots!

Dino Parc Rasnov Brasov Romania (108)

Preț bilet: adulți –  28 lei, Copii (3-14 ani) – 22lei

Copiii mai mici de 3 ani au intrarea gratuită.

La fiecare grup de 10 copii, un adult are intrarea gratuită

Program: 9.30-19.30 (zilnic)

Dino Parc Rasnov Brasov Romania (64)

Când să mergi? Dino Parc Râșnov va fi deschis tot timpul anului, cu siguranță iarna va fi o cu totul altă experiență decât vara.

Toalete sunt destule în parc – una în clădirea unde este casa de bilete și două în zona mini-parcului de aventură.

Parcarea e o problemă mai ales în weekendurile pe timp de vară. În ultimul weekend din august, când am fost noi, mașinile erau parcare pe marginea drumului pe o lungime de 1-2 kilometri de la parcarea mare.

Dino Parc Rasnov Brasov Romania (12)

Cazare în apropiere de Dino Parc Râșnov

Eu am stat la Pensiunea Valea Cetății care este la 5 minute de mers pe jos de Dino Parc și care are marele avantaj de a avea parcare proprie (gratuită) și restaurant cu mâncare bună. Alte pensiuni și hoteluri găsești aici.

Dino Parc Rasnov Brasov Romania (124)

__________________________________________________________

Dacă vrei să fii mereu la curent cu destinațiile despre care scriem, intră în Gașca celor mai plimbărețe fete din România!
Urmărește-ne pe FacebookTwitter și abonează-te prin RSS la articole.
Loredana
Sunt și aici
bestvalue.eu

4 COMENTARII

 1. Locuiesc aproape de Rasnov mai exact la Brasov si pana acum nu am ajuns inca la Dino Parc insa am auzit numai de bine,probabil ca o sa merg cat de curand 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.